Drama Leaves

onsdag 6 januari 2010

Årets projekt - This years project

I år står det (också) många saker på önskelistan här hos oss.Först och främst är det taket som ska bytas! Vi hade ju allt klart och det var meningen att vi skulle satt igång den första helgen i september förra året. MEN så läste maken det finstilta i bygglovspapperna och där fanns en liten hake/frågetecken. Och ordentlig som han är (jag hade nog struntat i det) vände han sig till kommunen för att vara på säkra sidan. De lovade att det inte skulle vara något problem och att det skulle gå snabbt att hantera. Kanske skulle vi få skjuta på starten en vecka eller så. Vi har fortfarande INTE hört något ifrån dem! KUL! Speciellt som även vi tänkt oss att utnyttja förra årets del av rotavdraget. För en gångs skull ska vi anlita hantverkare, trots att maken tillhör den kategorin och mycket väl kan själv.

När taket väl är bytt hoppas jag att muraren kommer och hälsar på. Då ska vi få fogat om tegelfasaden på huset. Den är i stort behov av en renovering. På 50-talet anv. de mycket sand? i murbruket och det är så torrt att det smular sig när man drar fingrarna i fogarna.

Sen måste vi ju få byggt förrådet!

Efter det så står det nyanlagda gångar på min önskelista!

I trädgården ska den lilla dammen i muren komma på plats. Och runt den ska det fyllas på med mer jord och fler växter.

Sittplatsen i muren ska färdigställas.


Klätterstöd för de 5 Klematisar vi planterat i murrabatten ska fixas.

Och i Lönnplanteringen bakom garaget behövs också ett klätterstöd för clematisen som planterades där.

En yta intill växthuset (makens potatisland) ska stensättas.


En pergola för druvor ska byggas.


En mindre och lägre upphöjd rabatt ska byggas.Ett uterum hade suttit fint (om tiden räcker till)Och både Rönn-rabatten, Valnöts-rabatten och Lönn-rabatten ska få kantsten.


När vi fått nya gångar så ska jag ändra om i Apel-rabatten vid trappen. Växterna där kämpar med den gamla Apeln om både vatten och näring i jorden och kampen är lite ojämn. Därför har jag funderingar på att göra en mindre sittplats belagd med singel istället och byta ut en del växter för insynens skull. En spalje med vin som insyns-/vind-skydd hade varit så fint där.Önkselistan kan göras betydligt längre men man får väl vara lite realistisk och förstå att tiden och pengarna inte räcker till allt på en gång.


Räcker det ens till detta? Ja, det återstår att se =)Blir detta gjort så ska jag ge mig på trädgården på framsidan 2011!

Hrm... det känns som att jag får dra på mig snickarbyxorna igen i år om allt ska hinnas med =D

16 kommentarer:

 1. En sak är ju säker - ni lär inte behöva sitta och tänka "vad ska vi göra, vi har igneting att göra". Men det låter ju som bra saker. Lycka till! Kram!

  SvaraRadera
 2. Oj, det var mycket det. Men kanske det syns mycket på papperet men då ni kommer igång så går det undan.
  Men hinns inte allt så förhoppningsvis kommer det ett nytt år.

  Ha det gott
  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 3. Oh vilka projekt. Det låter jättekul, men måste ni inte ta ledigt från jobbet typ för att hinna med?
  Ska bli kul att följa framstegen!
  Eva

  SvaraRadera
 4. Visst är det roligt att planera alla nya projekt. Sen hoppas man ju hinna med så många som möjligt den tid som finns att göra på.
  Ska snart börja på min lista också.
  Vet att vi skulle behöva måla fönster, SUCK!!
  Jaja hinns det inte i år så.....

  Ha det bra/ Ylva

  SvaraRadera
 5. Huuuuuuuuu, det var inte småprojekt må jag säga. Räcker semestern och helgerna till allt detta? Vilken printer använder du för att trycka alla dessa Femhundringar ????
  Kramizzar, Petra B.

  SvaraRadera
 6. Det låter mer när man läser skulle jag nog vilja påstå. Men visst lär vi vara sysselsatta. Taket och fasaden ska vi ju inte göra så mycket på själv. Och alla klätterstöd går egentligen väldigt snabbt. Jag har kommit på en lite kul lösning som är enkel att få till. Och dammen går nog relativt snabbt den med. Sen är det ju inte SÅ mycket kvar =) Jag är ju fortfarande "ledig på heltid" Makens tid är det däremot lite värre med. Men vi tar det vi hinner och känner för. Tanken är ju inte att det ska vara jobbigt utan roligt att förverkliga sina drömmar. Förhoppningarna är ju förståss att få med allt. Sen börjar det snart att likna en trädgård!

  SvaraRadera
 7. ...det är ju alltid bra att sikta högt om man ska få någonting gjort ;)

  SvaraRadera
 8. Oj,det var inte lite ni har framför er, det blir alltså inte lugnare i år...=) Men visst är det roligt att ha planer och att även kunna förverkliga dem!

  SvaraRadera
 9. Jösses, vilken diger lista ... jag blev alldeles matt, men det ska blöi kul att se era planer förverkligas.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 10. Oj oj det var inte lite det...
  Önska kostar inget eller hur.
  Fast tar man hjälp med taket så hinner ni nog det andra tror jag.
  Jag har inte bestämt mig ännu för vad jag skall satsa på.
  Ha det gott och lycka till
  annika

  SvaraRadera
 11. Skönt att höra att även andra har långa listor redan! Jag kommer nog bara att utföra en bråkdel av min lista... på grund av brist på tid, ork och pengar. Men några portaler ska man väl hinna bygga. :-)

  SvaraRadera
 12. Oj, det var en hel del på din lista :)
  Nu tänker jag ta det lugnt i år, eftersom min semester infaller så sent som augusti och jag vet att det blir bara stress att ha för många planer och samtidigt jobba!
  Förresten får jag vara nöjd eftersom min största önskan är snart klar - bygget, en terass runtom så är saken perfekt för många njutbara stunder :)
  Ha det gott! Kram / Bea

  SvaraRadera
 13. That's a lot of projects! You'll be very busy this year. I can't wait to see all the gardening ones, especially the pond :)

  SvaraRadera
 14. Ann-Charlotte: Ja, den är rätt.

  HederaHelix: Kan man ha lugnare år "skrattar" Jag tycker att det alltid finns en massa saker som man vill få gjort.

  Skogstrollet: Mycket beror väl på hur man är som person. Vi gilalr att ha att göra om man säger så =)

  Annika: Eftersom vi ta hjälp med både tak och fasad så ska vi nog hinna det andra. Hur det blir med uterum återstår att se. Men det hade varit underbart!

  andré: det tror jag nog att du hinner. Och som sagt det mesta på vår önskelista är inte så avvancerat som det låter, det blir nog bra med det =)

  Bea: Lungt, finns inte i min ordbok "skrattar" Då blir jag ju unttråkad och det vill man ju inte riskera. Tänk dig den stackarn som ska bo ihop med en utrråkad, sur käring. Nä, häcken full är mer min melodi. Då mår jag som bäst och njuter av livet.

  Catherine: It sound more tham it is. We aren't going to do the roof and the walls by our selves and the other things aren't that hard to fix. I'm also looking forward to get the pond in place. This one isn't that big so we are going to dig another one later(not this year)

  SvaraRadera
 15. Lycka till Gittan! Go for it....
  o ha´t himla gôrgôtt under tiden
  Nina

  SvaraRadera
 16. MAMMA!
  ag har råkat äta potatismos, utan att ta tablett före! Min mage liknar en 5månader bebismage!

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)