Drama Leaves

tisdag 17 mars 2009

Stormbyar över Skåne

Idag har det blåst så otroligt att jag undrat om mina små träd skulle klara sig.

Eller om kanske huven på skorstenen skulle komma flygande vilken sekund som helst. Jag har hållt mig inne hela dagen trots klarblå himmel och en strålande sol. Hade det inte varit för vinden...

Jag har sökt jobb, hängt upp nya gardiner i vardagsrummet, lagat en god middag, och slutligen hamnade jag i tvättstugan. Ja, just det jag har tvättat en del också.

Men den egentliga anledningen till att jag hamnade i tvättstugan var ju att fröpåsarna lockade =)Nu undrar säkerligen en del av er om jag inte sått så det räcker, med tanke på att det finns ca 230 små plantor stående under lysrören.

Då känner jag mig tvungen att svar: NEJ, jag har massor av frön kvar att så! Nja, efter dagens sådd så återstår inte såååå värst många...

Idag blev det förkultiverat en del grönsaker:
 • Isbergssallad 'Timo'


 • Rädisor, som ska få stå i växthuset för tidig skörd - mums!


 • Broccoli 'Calabrese Green Sprouting'


 • Sockerärt 'Dwarf Sweet Green'


 • Sockermajs F1 'Sweet Nugget'


 • Squash 'Diamant'


Förutom dem så sådde jag ett par sommarblommor: • Ricin 'Gibson'


 • Fjäderstjärnvinda 'White Feather'


Dagens höjdpunkt var (förutom att maken kom hem redan till lunch) att mitt första Träd har grott!


För 11 dagar sen petade jag ner 5 frön till Catalpa och idag stack den första upp hjärtbladen ur jorden -Tjoho!


Hur lång tid tror ni det tar innan det blir ett träd? Lagom till min pension kanske "fniss"


Det spelar mindre roll, grejen är ju att jag har sått mitt eget träd!


Vad har du gjort idag?

10 kommentarer:

 1. Jo, det har blåst här också, en hel del. Jag höll mig mest Lugnet och i uterummet. Bort åt kväll lugnade de tsig lite och då var jag en stund där det var mest lä och klippte ner i en rabatt.
  Jag fick en del fröer på posten i går och i morgon ska jag nog så dem om jag bara kommer iväg o köper jord så....
  Ha det bra och nu håller vi tummarna för mindre storm över Skåne.

  SvaraRadera
 2. Ja, som det har stormat idag. Gick en sväng i trädgården, men nej, det gick inte att vara ute. Så istället har det arbetats med att göra taveltryck… har en beställning till ett bröllop och när man väl kommer igång så är det svårt att sluta. Roligt när inspirationen kommer, då måste man passa på.
  Spännande att ditt träd år på gång… kan nog söka skugga under det när du går i pension :=)
  Kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 3. "Den som sätter ett träd har inte levt förgäves", gammalt kinesiskt ordspråk (hoppas jag inte blandat ihop det nu) ;-) "Må solen alltid lysa på ditt ansikte" (garanterat gammalt kinesiskt ordspråk!)
  /Ruben

  SvaraRadera
 4. Haha ja det kanske blir lagom till pensionen du får ett träd :) Vad härligt med lite egenodlade grönsaker också, särskilt sockerärtor och majs hade varit härligt att ha i sin trädgård. Jag får ju ge avkall på ätbara saker på den lilla yta jag har. Rabarber och jordgubbar får räcka...de är ju ganska fina att titta på också. Fast hörde av Eva Robild att hon skulle ta med sig en hink med sättpotatis till mig när jag ska vara med i radio så nypotatis lär jag få njuta av i år. Kram

  SvaraRadera
 5. Storm är ju inte så mysigt! Nä, tacka vet jag solen som skiner här utanför! Nu fick jag gå in en stund för egentligen tål jag inte solen. Speciellt inte så här i början. Grattis till Trädet! Själv sådde jag gullregn för några år sedan och de är väl ungefär 15 cm nu......Växer inte mycket, men de klarar varje vinter. Fast jag vet inte om jag orkar vänta på blomningen. Köper nog ett "färdigt" träd istället.
  Nej, nu ska jag plantera lite knölar som kom från Odla igår. /Anette

  SvaraRadera
 6. Grattis till ditt frösådda träd.. även om det är liiiite litet än..=).. Jag har planterat vårlökarna jag köpte igår samt några penseér.. Det blev kungsängslilja - vit, vit pärlhyacint, narcisser.. och så blålila penseér.. suck nu väntar jag på att allt ska slå ut.. sitter här och längtar.. och doftar.. det är våååår.. Kram

  SvaraRadera
 7. Good morning Gittan, Not sure how long it will take for your catalpa seedlings to become a tree, but I hope not when you are on pension. I bet before then. Got my fingers crossed.

  Also, wishing you luck with a new job. I am in the same position. It is tough sometimes. Take care and have fun moving that biloba-how on earth will you do it?

  SvaraRadera
 8. Marina: Som väl är har resten av veckan bjudit på lite mindre blåst. Skönt att kunna pyssla i Lugnet kan jag tänka mig. Jag har uträttat massor i trädgården, rensningen är snart avklarad.

  Kullervilla: Taveltryck, det lät spännande!

  Ruben: haha, inte lätt att hålla reda på alla ordspråk.

  Camilla: Du får bredda balkongen =) Men potatis i en hink fungerar utmärkt och smakar mumma =)

  Anette: Bra att du tar det lugnt med solen, man ska vara rädd om sig! Jag är rädd att det kommer att bli ett "köpeträd" här också. Fast det blir inte just nu. Det kan ju vara skoj att se hur pass snabbt de växer. Jag har frösått två sorter - hoppas det andra också gror.

  Moa: Mmm... vilken härlig blandning du köpt. Vårblommorna är underbara! Jag har satt Frittelarier i en hink i växthuset, men än syns inget grönt... bara att vänta och hoppas.

  Tina: I hope tha Catalpa will be a quick grower =) About my job situation I'm not worried, I hope that I'll be abel to get a new education as a gardener starting this fall. I'm working on my application right now. If you want to follow my work in the garden please do so on my other blogg, my gardenblogg.
  http://gittans.tradgardsblogg.se
  about the Ginko, I think I'll work just fine. The rots doesn't seem so bad.

  SvaraRadera
 9. jag hatar verkligen blåsten.
  Det har inte gått att fotografera min blomsterkrukor bara för det.
  Flitig du har varit!!!
  Har inte börjat ännu!
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 10. Annika: Man får passa på att knäppa en bild när blåsten "hämtar andan" Jag ser det lite som en utmaning att fotografera under olika och lite annorlunda förhållanden. Fast helst stannar jag inne när det blåser.

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)