Drama Leaves

torsdag 5 mars 2009

Canon är Kanon

Med en gråmulen himmel och vinden vinande utanför fönstret, lockas jag då verkligen inte till någon trädgårdsvistelse idag, som planerat. Nej, jag stannar snällt inne.

Gårdagen bjöd på trevligare väder. Solen strålade från en klarblå himmel, förvisso blåste det ganska kyliga vindar, men trots detta lockade solen ut mig i trädgården. Bara titta vilken temperatur vi hade igår =) Innetemperaturen får ni bortse från, det är solen som gör den också.
Så mycket nytta gjorde jag inte... men jag njöt desto mer. Vårblommorna blommar rikligt och jag var tvungen att gå in efter kameran. Ett perfekt tillfälle att försöka få rätt på inställningarna igen (efter reparationen)

På vår framsida är marken under Tujorna fylld av Vintergäck. Undrar just hur pass bra bilder jag kan få på detta avståndet? Jag zoomar in mig på en blomma ....

Kanske ännu närmre ändå??? Det gick ju bra!
Jag fortsätter bort till husväggen där jag tvingas ner på knä för att försöka fånga Snödropparna. Resultatet ser ni här uppe i Headern. Att komma närmre inunder var inte så lätt, de är ju så låga Snödropparna och kameran för tjock.
Efter att ha försökt fånga en bild av en blommande Julros (Helleborus) i blåsten inser jag att det är inte väder för att fotografera utomhus när det blåser så pass kraftigt. Jag går in i växthuset istället där mina nyinköpta Julrosor står
De är mycket mer samarbetsvilliga =) Men ljuset här inne gör det hela lite problematiskt. Envis som jag är, ger jag mig inte. Jag ska ha ett par fina bilder på dem!

Är det inte otroligt att en vit Julros kan skifta i så många olika färger? Det beror väl på var i blomningsstadiet den är, men skiftningar från vitt till rosa för att sen bli gröna som överblommad gör att de är ännu vackrare.

Blommans baksida är ju minst lika beundransvärd.

Jag får inte nog av dem...

Hur är det med insidan då? Jag trixar med kameran och försöker komma tätt intill. Det är allt bra fräckt att kunna se alla detaljer.

Även som knopp är den vacker.

Ställer mig så långt ifrån jag kan komma. Det är ju lite trångt därinne eftersom jag vinterförvarar alla krukodlade växter och trädgårdsmöblerna där.

En bild där jag zoomat in lite grann, för att i nästa gå ännu närmre...

Och ännu närmre...

Sen hoppar jag till insidan igen

Och baksidan
Är det någon som orkat hela vägen hit? Beundransvärt!
Nästa inlägg bjuds det på ännu fler bilder, fast med annat objekt. Jag kunde ju inte låta bli att försöka få till lite bilder ute trots blåsten.
Skam den som ger sig =D även om man är en glad amatörfotograf.
Ha en bra dag mina vänner!

13 kommentarer:

 1. Herregud, har du fått "foto-feber"!
  Men det är ok, för min del. Jättefina bilder. En sån där vintergäcksmatta håller jag på att samla till. Får väl hoppas det blir så mycket innan jag blir FÖR gammal!Julrosorna är ju underbara, jag bara hoppas mina blommar i år. Jag satte ju dom förra året, så jag vet inte riktigt om de trivs eller om det tar några år innan de börjar blomma. Vi får se!
  Missade MIFs match mot Leksand och det var väl lika bra :-(. Leksand har blivit ett riktigt "spöke".
  Idag börjar slutspelet i Elitserien. Spännande, kan gå precis hur som helst för HV. Första gången de tog SM-guld tog dom sig till slutspelet i sista stund (har till och med för mig att det var sista omgången). Sen gick de och vann hela klabbet.
  Nu skiner solen hos mig. Härligt! /Anette

  SvaraRadera
 2. Anette:
  Ja jag har nog det =) Du vet när man varit utan kamera i fyra, lååånga veckor med svår abstinens, då blir det så! Sen hade de ju ändrat mina inställnignar så att jag inte kunde få till någon vettig bild. Bar att börja pilla och meka för att få till det igen. Mina Julrosor ska flyttas, de växer inte och blommar dåligt vilket jag tolkar som att de inte trivs. Men någon liten blomma får man ju hoppas att du får se / gittan

  SvaraRadera
 3. Det verkar ju inte vara något fel på den kameran!! Men, såklart fotografen har väl också en del i det hela!! ;-) Trevlig foto-helg! /Ruben

  SvaraRadera
 4. Ruben:
  Nej, det får jag verkligen inte hoppas. De har ju bytt hela optik-enheten och lite annat, så ni får den minsann se till att fungera!

  SvaraRadera
 5. Ohohohohohohoho!!!
  UNDERBART!!!
  Tänk att det kommit så långt hos er!
  Julroserna är bedårande!
  Linda

  SvaraRadera
 6. Hej på dej-tog mej från trädgårdsblogg över hit-gör likadant när det strular.........
  Älskare av Julrosor-vill ha fler
  Maria i Sennan

  SvaraRadera
 7. PS Glömde skriva att jag för det mesta e på Sennan i ord och bild DS

  SvaraRadera
 8. Vilken lycka att få sin kamera tillbaka och föreviga vårblommorna i en vacker bildserie.
  Julrosor är ngt jag bara "drömmer" om, kanske en dag ;)
  Tänk att våren har kommit till dig, men så har även vi haft plusgrader ett par dagar redan och det känns faktiskt lite vår i luften även här uppe!
  Sååå fin header du har!!
  Trevlig kväll! /Bea

  SvaraRadera
 9. Vackra julrosor och vilka härliga bilder du har tagit på dem.
  Kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 10. Blåst har det gjirt som attan här idag. Eller iofs. kylan i vinden var egentligen värre än styrkan i den.
  Jättefina foto o jätefina blommor också. Kram!

  SvaraRadera
 11. Hehe...du har saknat din kompas va?? Tycker det verkar som om ni börjat hamn på samma våglängd igen..jätteläckra bilder!

  SvaraRadera
 12. Linda: Ja, Julrosor kan man nog inte få för många av. Du har väl sett hur det ser ut hos Frances (Fairegarden). Tänk att få ha en hel backe full... "drömmer"

  Maria: Jag funderar på att flytta hit för gott. Men det tål att tänka på. Jag älskar också Julrosor <3

  Bea: Åh, är det för kallt för Julrosor hos dig? Kan du inte vinterförvara dem i växthuset invirade i bubbelplast? Ibland får man skapa lösningar bäst det går. Så skönt att även ni känner våren i luften - fast här får vi nog tala om "vårvindar friska" just nu. Det blåser som sjutton och har gjort de senaste dagarna. Att ha fått tillbaks kameran var det bästa som hänt på länge.

  Kullervilla: Ja, de är underbara!

  Marina: Här blåser det än värre idag. Men jag håller med, det är kylan i vinden som är värst, riktigt bitande.

  Tesa: Gissa om jag saknat den??? Nu börjar vi hitta varandra igen och ska säker ha mycket skoj ihop den kommande tiden =)

  SvaraRadera
 13. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)