Drama Leaves

måndag 16 mars 2009

Nu har jag funderat färdigt

Som ni kanske minns så fanns det en del funderingar angående vad jag ska sysselsätta mig med i framtiden.
Både maken och jag gick i samma tankar visade det sig, och vi har diskuterat, och funderat, fram och tillbaks.
Vägt fördelar, mot nackdelar.
Ena dagen tyckt att jag ska ,för att nästa dag komma fram till att nej, det ska jag inte....

Nu har jag bestämt mig för att inte starta upp mitt företag igen!
Det får räcka med en företagare i familjen just nu (man vet ju inte vad framtiden bär med sig) och maken har redan sitt företag.
Det blir vare sig butik, eller nätbutik.

Istället kommer jag att söka in till ett par trädgårdsrelaterade utbildningar och jag hoppas verkligen att jag kommer in!
Till en av utbildningarna har jag sökt två gånger tidigare, men inte blivit antagen - tredje gången gillt?
Tills dess står jag fortfarande till arbetsmarknadens förfogande.
A-kassan lyser fortfarande med sin frånvaro (snart fyra månader) och ett jobb hade inte suttit fel.

Samtidigt ska jag erkänna att jag inte har något emot att gå hemma en sommar som omväxling. Jag har jobbat på "sommarloven" de senaste åren jag studerat, och det känns.
För två år sedan studerade jag på 100% samtidigt som jag jobbade 80% i tre månader.
Jag förstår inte hur det gick till?

Det blev då inte mycket gjort i trädgården den sommaren kan jag säga. Jag jobbade och klippte gräset - det är allt jag minnns! Fast riktigt så illa var det nog inte =)


Nu ska jag se till att få bort bården i sovrummet (renoveringen står still) så att jag kan komma igång med målningen snart. Lusten för detta projekt försvann på vägen....
Nu lockar det mer att vara ute, om så bara för att se om något mer poppat upp i planteringarna.

Det går fort nu därute!
Bäst att hänga med så man inte missar något =P

Jag hoppas på lite vackrare väder i veckan - då ska jag tömma den ena komposten och sprida mull i rabatterna.

11 kommentarer:

 1. Ja nu går det snabbt som du skriver det gäller att hänga med. Idag har vi haft 5+ och det töar förfullt men vi har fortfarande mycket snö. Så några rabatter syns inte till.
  Förståndigt att utbilda sig för nu är ju det bara som gäller.

  Ha en fortsatt bra dag

  Gunilla

  SvaraRadera
 2. Lycka till nu och hoppas att du kommer in på utbildningen. Min make har gått arbetssökande sedan oktober och det är inte lätt, arbetsmarknaden är ganska död, speciellt i hans branch.

  Fina bilder du visar och dina snöproppar är superhärliga.

  kram Tyra

  SvaraRadera
 3. KÄnns väl skönt att du bestämt dig.. och jag hoppas verkligen att du kommer in där du önskar. Nu är våren verkligen på G.. kanske inte lite långt hos mig som hos dig nere i skåne.. men den kommer den kommer.. ha det gott./Monica

  SvaraRadera
 4. Klokt att tänka efter ordentligt innan du bestämde dig! Är säker på att du gjort ett klokt val vad det gäller framtiden.. sedan går det ju att ta en ny funderare efter något år..:)
  Håller tummen att du kommer in på utbildningen!!
  Och våren på G..javisst, här också! Ser ut som att snödrivan här ute minskat med..nja..ca 2cm sedan i går! Välkommen vår! :)
  Ha det gott!
  /Kirsti

  SvaraRadera
 5. När allt får ta sin tid mognar det till ett beslut och du har säkert gjort rätt val och hoppas du kommer in på den utbildning som hägrar.
  Underbara blomsterbilder du bjuder på! Julrosor är ngt jag suckat länge efter, men nu väntar jag varje dag på att Plantagen skall öppna sina portar här i Vasa och då hägrar många trevliga fynd ;)
  Kramen! /Bea

  SvaraRadera
 6. Jag hoppas verkligen att du kommer in på utbildningen! Måste kännas skönt med ett beslut - grattis!

  Wow vilka bilder, den "brinnande bilden" på tulpanden är helt fantastisk!

  SvaraRadera
 7. Det känns alltid skönt när man bestämt sig för något…håller tummen för att det blir tredje gången gillt.
  Kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 8. Skönt att veta vad man vill. Hoppas det går som du önskar. Hjälp mig nu att hålla tummarna för bra väder i morgon är du snäll. Kram!

  SvaraRadera
 9. Hoppas verkligen du kommer in nu då..
  Själv har jag börjat tveka lite på om vi kommer att fixa att jag pluggar..Arla har ju sänkt mjölkpriset igen...suck! Men..jag kan ju söka iallafall..det går ju att säga nej tack också..an kan ju hoppas att saker o ting har vät när det är dags..

  SvaraRadera
 10. En sådan vacker julros du visar! Förstår att du vill vara ute i trädgården och njuta av vårblomstren. Hoppas du kommer in på någon av de utbildningar du vill gå!! Jag håller tummarna! /Ruben

  SvaraRadera
 11. Gunilla: Skönt att ni fått temperaturen på plus, då går det åt rätt håll igen.

  Tyra: Just nu är det inte lätt att hitta ett nytt jobb. Jag hoppas dock att det löser sig för din make också inom en snar framtid. Snödroppar är vår! Jag har dem i drivor lite varstans och när de blommat över ska jag dela en del tuvor - man kan inte få för många av dem.

  Moa: Det känns jätteskönt! kommer jag inte in på utbildningen i år, då får ajg göra ett nytt försök nästa år. De är "bara" två-åriga så det känns inte som en evighet vilket lärarutbildningen gjorde.(med tanke på min stigande ålder "fniss") Våren den kommer ganska snabbt nu.

  Kirsti: Lite plusgrader så händer det saker hos dig med =) Du vet när våra vårblommor passerat revy då har du fortfarande dina kvar att njuta av.

  Bea: Ja, Julrosorna äv något speciellt. Jag har köpt på mig några nya sorter och sen ska de gamla få flytta ihop med dem i den nya rabatten (muren)

  Njut i din trädgård: Japp, nu behövs lite tuhållning från alla tänkbara håll så att jag blir antagen. Den brinnande Tulpanen togs det massor av bilder på - de var urläckra i färgen just innan de vissnade. Kvällsljuset fick dem att "brinna".

  Kullervilla: Det känns skönt. Tummarna behöver jag - håll hårt är du snäll!

  Marina: Vädret ser fint ut. Men jag vet inte vad vi gjorde för fel... det stormar ju samtidigt som solen strålar så inbjudande från en klarblå himmel.

  Tesa: SÖK! Beslutet om hur du ska/kan göra kan du ta sen när du vet om du kom in ellerinte. Det är sämre att konstatera efteråt att man haft möjligheten och ångra att man inte sökte. Jag hoåller tummarna för att du kan och kommer in du med. Synd att vi inte ska söka till samma ställe - det kunde ju varit skoj att få studera med dig.

  Ruben: Idag har vädergudarna tagit i rejält. Det är full storm ute. Synd eftersom det är otroligt vackert väder i övrigt. Det får bli renovering iadg igen då...

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)