Drama Leaves

söndag 30 juni 2013

Mina lediga dagar

  Jag vet ju att jag inte är ensam om det, men de få lediga dagar jag har önskar jag inget annat än att få tillbringa ute i trädgården med det jag gillar mest!
Just idag hade jag en förhoppning om att klippa äppelträden och såga bort ett par grenar på Valnötsträdet samtidigt som maken klippte häckarna - det tyckte inte vädergudarna...

Inget att göra åt det, jag fortsätter min "skåpsrensning" (jisses vad mycket saker man har!) och hoppas på bättre väder imorgon. Bättre väder i mina ögon är inte nödvändigtvis 25 grader och sol, jag är nöjd med att det inte regnar. Sen kan det ju iofs få var lite varmare än de 13-14 grader vi har idag det är ju trots allt Juli månad! 
 Maken har klippt gräskanterna - vilket lyft det är
 Entrén fick en ny utsmyckning i form av en vacker bur (från Hemtrevligt Ute & Inne) Jag hade tänkt min en orange Blomsterlönn där i men hittar ingen... Så det får duga med ett par murgrönor så länge.
I växthuset skördar vi fortfarande gurkor och paprikorna är redan stora, tomater och physalis på g och vi njuter <3 nbsp="" p="">

Kronan på Klotlönnen skulle behöva komma högre upp men hur i hela världen ska man kunna föreställa sig hur den ser ut om man tar bort en gren??? Fick hjälp på Flyinge med att välja ett träd som var lagom högt att kunna stå/gå under...  Jo, det går ju bra när det inte har några blad... =(
 Utsikten från mitt köksfönster piggar upp även den mest gråmulna, regniga dag - jag gillar färgerna i mina planteringar och idag är Brunnsrabatten vacker!
 Svårt att får en bra bild bara genom springan i köksdörren när regnet strilar utanför
 "Lilla Medelhavet" vid parasollfoten består i år av en Calamondi, ett Olivträd, en Bananplanta och ett Citronträd. Runt fötterna har de tillfälligt sällskap av några perenner som ska i jorden inom kort
 Tänk vad skoj om det kunde bli en citron av den!
De nya bladen på Citronträdet utgör en fin kontrast...

Ha en go söndag mina vänner13 kommentarer:

 1. Jag försökte med stå inne och fotografera men det gick inge vidare idag.
  Håller med dig om vädret, uppehåll räcker bra.
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej Gittan
  Vilken underbart bur som pryder ert hus.
  Trädgård och växthus alltid lika vackert .
  Skulle vara trevligt att träffas, tror vi får bestämma en dag. Om jag får lite tid över i slutet av veckan så tittar jag in i butiken
  Kram lotta//kullervilla

  SvaraRadera
 3. vädret är verkligen trist nu
  fint med en bur på väggen
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag blev riktigt nöjd med buren där

   Radera
 4. Visst vill man vara ute bör man är ledig! Vi har haft sån tur att det har regnat ett par nätter men dagarna har oftast varit bra... Hoppas du får några fina dar snart!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, det blev ju bättre igen. Det känns bara lite trist när minst en av helgdagarna regnar bort varje vecka - men vädret råder vi ju inte över :)

   Radera
 5. Här har det också regnat en hel del idag. Kanske bättre imorgon?
  Så fint citronträd! Det har jag inget och har inte haft heller.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev ju bättre dagen därpå, tillbringade hela dagen ute och bara njöt!!!

   Radera
 6. Jädrans fin gräsmatta!

  Min penstemon har börjat blomma. Lever din ännu?

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha... Gräsmattan... det är något med män och gräsmattor, eller hur ;) Visst lever den och blommar!

   Radera
 7. Håper været har bedret seg og dere får sommer og sol. Flott hage, det øveste bildet var jo bare et *drømme-seg-bort-bilde*.
  God tirsdag!

  SvaraRadera
 8. Läste en kommentar av dig, det kan regna om nätterna. Regn det fick vi verkligen i torsdag. Över 60 mm på lite mer än en timme. Precis allting flöt. Fördämningen vid stora vägen brast (har 1 km nedförbacke till vår infart) Allt bara forsade ner på själva gården. Fram med sopkvasten och ta bort det skit som runnit med. Det är bara att spotta i nävarna.
  Ha det gott

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)