Drama Leaves

tisdag 1 december 2009

Oh, vilken underbar morgon...

Upp i ottan (för att vara jag då) och gjorde mig iordning för att vara på anställningsintervju.

Tidigt var det och som om det inte räckte så var jag dessutom där en kvar för tidigt. Men jag tog en sväng i byn (det gick snabbt, den byn är pytteliten, knappt ens en by) och en sväng till =) Sen parkerade jag bilen och satt och lyssnade på radion en stund. Att man ska behöva bli för tidig av rädsla att komma för sent!

Intervjun gick jättebra och till en början ska jag gå bredvid ett par dagar - TJOHO! Det är visserligen ingen fast tjänst "bara" timanställning - men det är väl inte så bara! Det är ett jobb och förhoppningsvis kan det leda till något mer än "bara" timmar.

Så från och med nu arbetar jag inom Hemtjänsten, det ser jag fram emot =) Inget jag gjort tidigare men det ska säkert på bra. Jag brukar kunna trivas oavsett arbetsuppgifter, bara arbetskamraterna är trevliga.

Jag har ju varit arbetslös sedan den 9 december förra året (efter att ha hoppat av den Högskoleutbildning jag gick) och sökt ganska många tjänster. Men det är tuffa tider och massor av sökande till varje tjänst.

Till er som är i samma situation vill jag bara säga - GE INTE UPP!

Nu hoppas jag att resten av dagen blir lika givande. Jag har visning på radhuset idag också och behöver alla tummar ni har för att försäljningen går bra.

20 kommentarer:

 1. Grattis till tjänsten! Jag är säker på att nu kommer många gamla att bli glada och få det riktigt bra! Ha det gott! /Ruben

  SvaraRadera
 2. Grattis Gittan!
  Förstår att du har haft en fin morgon med så trevliga besked. Att få ett jobb idag är inte riktigt lätt, men det kommer att gå bra för dig i hemtjänsten, det är jag övertygad om.
  Lycka till! /Bea

  SvaraRadera
 3. Grattis! Skönt att du äntligen hittat något. Vet hur kasst jag mådde av att söka det ena jobbet efter det andra men utan framgång.
  Vad spännande med en helt ny inriktning. Hoppas du kommer trivas! Kram Camilla

  SvaraRadera
 4. Grattis! Vad spännande för dig. Hoppas du kommer att trivas med ditt nya jobb. Kram Anette

  SvaraRadera
 5. Grattis! Vad roligt att du fått jobb, hoppas du skall trivas! Vi får väl någon rapport hoppas jag..? Min mamma har jobbat inom hemtjänsten, men det är ju ett antal år sen, och det har väl förändrats en del sen dess. Ha det gott och lycka till!

  SvaraRadera
 6. Så bra Gittan! Hoppas du blir inringd riktigt mycket så du får in en fot.... sen brukar det ge sig ;-) Hemtjänst brukar vara trevligt o jobba med, människor med erfarenheter som man ibland tom har tid o lyssna till.
  Ska du/ni flytta?
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 7. Grattis! Hoppas du kommer att trivas att få en anställning idag är inte det enklaste så sträck på dig =)

  SvaraRadera
 8. Grattis grattis! Underbart att du har kommit en bit på väg nu. Det är så skönt att ha något i botten i alla fall, så tänker jag. Sen när läget på arbetsmarknaden vänder så kan man kanske göra annat, om man vill.

  Glad för din skull! Kram!

  SvaraRadera
 9. Grattis! Härligt att få napp efter ett år. Hoppas att du kommer att trivas och att det utvecklas till mer. :-)

  SvaraRadera
 10. Grattis till nya jobbet. Visst blir man glad bara av att få komma på intervju, men att dessutom få jobb är ju helt underbart. Lycka till från en som också kämpar med ansökningarna.

  SvaraRadera
 11. Förstår att du är glad och jag är övertygad att du passar utmärkt i det yrket.
  Du verkar kunna passa var som men din glada och mjuka sätt.
  Man måste börja någonstans så löser resten sig.
  så var det för mig.
  Tack för din hälsning till oss ang hunden.
  Ha det gott
  annika

  SvaraRadera
 12. Stort grattis till jobbet. En timanställning är väl inte alls dåligt när man längtat så länge efter att jobba. Med din positiva inställning blir det säkert jättebra!
  Eva

  SvaraRadera
 13. Jättegrattis från mig så himla roligt... och en timanställning är mycket bra och att jobba inom hemtjänsten är givande.. har jag gjort i perioder under min utbildning, bra jobb =)
  Lycka till nu och ha det gott Moa

  SvaraRadera
 14. Oh så roligt!! Varmt grattis!!!
  Jag är säker på att du kommer att lyckas väl & trivas bra!! Lycka till!!

  SvaraRadera
 15. Grattis till jobbet, med din positiva energi kommer du säkerligen få jobba mer än "bara" timmar.
  allt gott till dig
  kram Catthie

  SvaraRadera
 16. Stort grattis till tjänsten. Jag håller tummarna för visningen.

  SvaraRadera
 17. Grattis! Vad roligt, glad för din skull!!

  Kram!! Veronica

  SvaraRadera
 18. Grattis till jobbet! Även om det "bara" är timmar kan det säkert bli mer, och om inte annat är det lättare att få andra jobb när man väl kommit igång.
  Det där med att komma för tidigt känner jag igen. Brukar ha med mig en bok att sitta och läsa i om jag skulle bli mer än tio min för tidig - och det händer rätt ofta! =)

  SvaraRadera
 19. I have been in this situation for nearly 2 years. My degree is in architecture/design. I lost my job in January of 2008, and have been unable to find a job in my field. So I have worked many odd jobs just for a paycheck. I now have a wonderful job that I love, even though it has nothing to do with my degree. But everything will work out for the best.

  By the way... I am Bilbo's "mom"! I am beyond thrilled about him coming to visit you! I have asked Sue to email me your contact info so I can email you and check up on my little fella!

  SvaraRadera
 20. Är det självaste Joulupukki från Korvatunturi som kommer att gästa dig;)))?!
  Åhhh att ha julrosor på G!
  Fina senhöstbilder!/Anja

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)