Drama Leaves

onsdag 16 december 2009

Hopplöst fall - Hopeless case

Jag är nog ett hopplöst fall.

En obotlig syndare utan like.

Men en lycklig syndare.

Och som han en stark känsla av att övriga berörda tycker om mina synder.

Idag har jag gjort det igen!

Jag var iväg en sväng i morse för att besiktiga bilen. Och till min makes stora glädje klarade V40:n kontrollen utan problem. Det är ju alltid lite oroligt och oftast förbaskat dyrt att åtgärda ev. problem. Vi har redan tvingats lägga en stor summa på hans bil i år och det räcker minsann. Inför förra årets besiktning åkte vi på 8 nya vinterdäck och två avgassystem - vilken julklapp! Nu räckte det med helgens byte av bromsar på min bil. Men visst man väljer ju själv att ha bil och då får man ju ta kostnaderna för densamma.
Men nu var det ju inte det jag skulle berätta.

Det var ju "fru choppa-loss" detta handlade om.
Hon bor därinuti min kropp och till jul har hon en förmåga att överskrida julklapps-budgeten REJÄLT! Hon älskar att ge bort presenter och julen är gåvohelgen med stort P.

Vi hade ju handlat färdigt. Men jag skulle bara svänga inom NOVA (köpcentrat) för att se om jag kunde hitta något till den ena svärsonen. Det är inget kul att bara ge dem presentkort!
Och då hittade jag ju något extra till dotter S... och sen hittade jag något extra till dotter N... och då var jag ju tvungen att köpa något mer till dotter M för att det skulle bli någorlunda rättvist (viktigt,viktigt)
Och sen snubblade jag över en sak åt maken... i slutändan var jag tvungen att köpa en sak till åt andra svärsonen...

Ser ni ett mönster i handlandet?

Vartenda år!

Vojne, vojne... På fredag ska jag till Ica Maxi och sidan om ligger ett annat köpcentra....

Hur ska detta gå?

Men ärligt talat så vet jag ju hur det brukar bli och den där budgeten har aldrig fungerat. Den är mer en förhoppning om vad som ska räcka. Däremot spenderar jag inte mer än vi har råd med om nu någon skulle bli orolig. Övriga året är jag en återhållsam, nästan avhållsam shoppare (nu pratar vi inte växter mina vänner) och det är sällan eller aldrig som jag åker till stan eller köpcentrat. Så man måste väl få gå lös nån gång "asg"

Vissa dagar är bättre än andra! Som idag, när Impectas katalog fanns i brevlådan. Gissa vad jag gör nu?

15 kommentarer:

 1. Jag älskar också att köpa julklappar, särskilt om man tänkt ut något extra fiffigt. Och med tre barn är det inte lätt att vara rättvis, så visst blir det lätt en till och en till så att det ska bli så rättvist som möjligt.
  Eva

  SvaraRadera
 2. Eva: Så sant så. Och ju äldre barnen blir desto dyrare tenderar presenter bli och svårare att hitta på. När de väl börjat tjäna egna pengar köper de ju dessutom oftast allt de vill ha själv. Svärsönerna är nog mitt största problem. Döttrarna känner man ju så väl att man vet precis vem som gillar vad.

  SvaraRadera
 3. Oj, oj, oj, vad man känner igen sig i ditt julshoppande! Jag är normalt en ganska förståndig och försiktig shoppare, är egentligen inte så intresserad - men till julen!
  Nu har ju inte vi så många att handla till, men....först och främst så måste man ju ha dom 3 klapparna per person som vi ska på julafton. Det ska bara vara nått simpelt och inte för dyrt och sen lägger vi dom i en hög och delar ut en i taget så det tar tid. Alltså måste klappen passa både man och kvinna - inte lätt! Dessutom har "gubben" aldrig köpt en julklapp i hela sitt liv (Jo, förresten, när vi var unga och nykära köpte han en svart och röd negligé till mig som jag fick sitta och packa upp bland dom äldre släktingarna. Jag var väl 16 eller så.....Kanske inte så konstigt att han aldrig mer köpt nåt!)så jag åker ju på minst sex stycken - fast det blev visst 10 i år.
  Sen är det väninnorna i Stkholm och kusinen och deras män och sen var det Maria Berg på bloggen - hon ville byta en klapp och det är ju kul - och sen var det julswapen och sen var det en granne som precis fått en bebis och sen är det grannens svärföräldrar och sen är det vännerna i England och sen....nej, nu var det nog slut! Men det blir ju en del!! Och det är väldigt roligt, jag älskar också att ge bort klappar!!! GOD JUL Susie

  SvaraRadera
 4. Det är klart man måste få gå lös någon gång...tråkigt vore det ju annars...=)

  SvaraRadera
 5. Ja, det där med julklappar är visst ett bekymmer för varenda en, vare sig det rör sig om några klappar eller många, men det skall vara rättvist!
  Idag var jag på shopping, först och främst sökte julfest kläder till fredagkväll (suck...dessa glitter-prydda ekiperingar !!) men det jag mycket gjort på några timmar :)
  Kul och underhållande läsning!
  Trevlig kväll! Kram / bea

  SvaraRadera
 6. Jag är ju precis likadan!!!! Shoppar utan dess like inför julen o bara älskar det. Resten av året blir det inte mer än det nödvändigaste, typ nya skor till ungarna när dom går på strumplästen. (Och jag räknar inte heller med växter).
  Ha en skön kväll. /Mia

  SvaraRadera
 7. Hm... Bilar, bilar, bilar.... Vi bytte just till nya vinterdäck- som vi trodde skulle bli "årets bilkostnad"... Men det visade sig att vindrutetorkarna behöver ny motor- så det blir några tusen till där! Suck.... Hm....

  Jag tycker också att det är så roligt att GE! Det behöver inte vara stora & märkvärdiga saker. Men när man hittar "mitt-i-prick"-saker faller jag också så där spontant!;-)
  Ha nu en riktigt mysig helg med de dina!;-)

  SvaraRadera
 8. Oj vad jag känner igen mig........just de där små extra julklapparna som passar så perfekt och så några för att det ska bli rättvist ;-)
  Jo, Impectakatalogen har jag också fått idag......fanns ju en del:-) /kram Anette

  SvaraRadera
 9. Låter som om du haft en lyckad dag.... o bilen gick ju igenom så då fanns det ju anledning o fira ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 10. Tycker också att det är kul att ge bort saker och visst kan det bli så att man hittar en grej till en och då måst emna ju köpa en till den andre också för rättvist ska det vara.

  Blev det inget med hemtjänstjobbet?

  I dag är jag hemma halva dagen sen ska vi ha julfest på skolan så det blir lite kvällsarbete idag.
  Nu hoppas jag på att kunna ta lite fina snöbilder!

  Kram!

  SvaraRadera
 11. de där med bilar är väl ändå den tråkigaste utgiften man kan ha, det finns inget som är så ledsamt som just de,
  men att ge bort julklappar är roligare
  kram

  SvaraRadera
 12. Helt förståeligt ditt shoppande.
  Och bättre med klappar än dessa syra pengar till bilreparationer !
  Visst har shoppingcentrar nåt magnetiskt! Fast än jag gillar udda butiker mer än centrar.
  Ha en fin dag i snöyran. Själv ligger jag med låst ryggen och nerdrogad av smärtstillande.
  Denna gången vill diskbråcket inge ger sig.
  Kram, Petra

  SvaraRadera
 13. Dear Gittan, this is an affliction that affects many of us, at this time of year more than others. It feels so good to give, so if you are within budget, why not? As for the Impecta, I am assuming that is a plant catalog? Look out budget!!! :-)
  Kram,
  Frances

  SvaraRadera
 14. Hejsan!
  Visst är det roligt att ge och den katalogen ligger fortfarande inplastad. Har bestämt att det inte är vår förrän efter Nyåret, men jag har ju bara varit hemma en dag så man vet inte "ler". God Jul, Karina.

  SvaraRadera
 15. *asg* - ja jisses Gittan, här har du en till.... och maken är likadan. Han var iväg i ett ärende och ringde och sa att han hade hittat en grej till, till dottern, så jag vet..... hur det är :)

  Så du har hittat Impectakatalogen... fniss..... illa, illa.... jag har kikat på den men inte i den ännu.... sparar mig tills jag är ledig. Ha en skön julvecka, kram :)

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)