Drama Leaves

söndag 21 december 2008

Granen står så grön och grann i stugan...

Igår eftermiddags begav sig maken och minstingen "till skogs" för att hugga gran. Detta är en uppgift som blivit tradition hos oss, att det är de två som fixar julgranen. Jag viskade lite försiktigt i dotterns öra att jag ville ha en mycket tät gran. Efter en stund ringde telefonen och en något bekymrad röst undrade var jag sett skylten om julgranar. Det visade sig att den inte stod kvar. Men jag hade ju ett alternativ till.

Inte långt därefter förvånas jag av att minstingen plötsligt kliver in genom ytterdörren. Blev det ingen gran??? Jo då, men mitt alternativa "huggställe" visade sig endast sälja huggna granar. Därför gick det så snabbt att "hugga sig en gran", lasta den på bilen och komma hem igen.

I år är granen klädd i rött,nja, jag fick ge mig och acceptera lite silver inblandat och det blev riktigt snyggt. Nästan alla prydnader är nya för i år, vilket inte uppskattades av alla. Men vill man inte vara med och klä granen, då har man inget att säga till om ang. vad som ska hängas i eller ej! Så N, du får allt "gilla läget"

Ny slinga, med ljus som sitter tre och tre. Några av min farmors gamla prydnader vilka bara måste finnas i granen är trumpeterna.


Jag är inte någon pysslig person men detta tomtepar gjorde jag när tjejerna var små. Sen dess har de vakat över julfirandet hemma hos oss. Ingen risk att någon vågar tjuvkika bland paketen, tomtefar ser ganska barsk ut.

Små egenhändig gjorda paket hänger också i granen varje år. Hrm... jag har kanske en pysselådra tots allt... Väldigt enkla att göra. Allt som krävs är tomma tändsticksaskar , fint papper och snöre.
De nyinköpta hjärtana ångrar jag att jag endast köptee tre utav, de blev riktigt fina på plats.
Jag tycker nog att vi fick en riktigt vacker gran i år. Tät var den verkligen så där fanns inget att klaga på.
Köksfönsterna har fått sig en omgång kulor de också. De stora Hjärtana som hänger här tycker jag mycket om.

I hallen har taklampan bytts ut mot dessa skönheter. Egentligen är det ju ingen lampa utan tre ringar som ska hänga i fönstret eller på väggen.

Men vi har satt samman dem till en taklampa istället och hängt div. kulor av glas och guld däri. En riktig julfavorit för oss, utan den är det inte jul.

Med detta önskar jag er alla en riktigt trevlig fjärde advent.

2 kommentarer:

 1. Jag är också förkyld, men bättre idag än i går som tur är.
  Det där med julmaten (att fråga nya i familjena alltså) låter klokt. Det är ju små saker som gör julen och det är olika småsaker för olika människor.
  Jag tror att man kan vara pysslig på olika sätt och du är helt klart pysslig på ditt sätt. Man måste ju inte sticka, knyppla, måla eller så för att vara pysslig, det kan vara SÅ mycket annat också.
  Nu står skinka på spisen så jag får ner och titta till den.
  Kram till dig!

  SvaraRadera
 2. Vad kul att se hur du har det, tack för att du gav dig till känna inne hos mig, alltid kul att veta lite om dem som läser:)
  God jul

  Viveka

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)