Drama Leaves

lördag 27 december 2008

En fridfull julhelg

Julen passerade förbi så sakteligen. Lugnt och fridfull, precis som det ska vara. Den kraftiga förkylning jag dragit på mig höll envist sitt grepp om min kropp. Hostan har varit hemsk, men så länge man vet att man tillfrisknar med tiden så ska man vara nöjd. Humöret har trots det varit gott och det beror nog till stor del på att jag trivs med det beslut jag tog om att avsluta mina studier. Det känns som om jag gjorde helt rätt!
Idag känns det bättre och jag har för första gången på snart två veckor fått en hel natts, ostörd sömn.
Julafton tillbringades med våra närmsta på hemmaplan.
Vi åt och drack gott, njöt av lugnet och varandras sällskap. Julklapparna verkade vara till belåtenhet för alla, vilket känns extra roligt.
Döttrarna hade verkligen gjort sig besvär att hitta presenter som skulle passa oss - gulleungar!
Minstingen hade suttit och målat julgramskulor i smyg. Vi beundrade dem alla och förundrades över hennes fantasi och tålamod - de är så vackra

Det har blivit mycket mys de dagar som gått - härligt. Jag har läst en del, spelat spel, fikat och myst med familjen.
Idag drog maken på sig arbetskläderna och det har varit full aktivitet i huset. Det spikas, spacklas och målas. Det känns riktigt roligt att äntligen få satt igång. Vår mellandotter (snart 20 år) ska byta rum och det är detta projekt som nu satts i rullning. När hon flyttat in i sitt nya kommer vi att tapetsera om hennes gamla och flytta kontoret dit in.
Minstingen (16 år) har fått en del nya möbler och har byggt ihop sina bokhyllor. Nu ska det möbleras om i hennes rum. Ibland är det de små förändringarna som blir bäst. Jag tror bestämt att jag ska se till att måla sovrummet också nu innan våren kommer. Sen blir det trädgård för hela slanten och sovrummet skulle behöva lite ny färg. Gardiner, nytt sängöverkast och lite annat smått är redan köpt men passar inte till den färg vi har på väggarna där idagsläget. En ljus beige ton ska det bli ev. med en fondvägg.
Planer för ytterligare förändringar finns. Men det är nog bäst att ta en del i taget även, om jag gärna skulle vilja göra allt på en gång.
Det är väl så det är när man har hus, alltid något man vill förändra...

5 kommentarer:

 1. Visst är det så, alltid något man vill förändra. Vi funderar på Tv-rummet nu men ingen idé att göra något förrän vi har råd med annan tv. Kram!

  SvaraRadera
 2. Önskar ett Gott Nytt År!! Och lycka till med rummen! /Ruben

  SvaraRadera
 3. Hej,
  Har inte kommit in på tradgardsblogg.se på hela dagen. Har du kommit in? /Ruben

  SvaraRadera
 4. Tack, det vore snällt om du ville förmedla att jag inte kommit in på hela dagen varken på portalen eller hos någon som har blogg hos tradgardsblogg. Kommer till sidan "Webbsidan kan inte visas" osv. /Ruben

  SvaraRadera
 5. Din adress funkade inte för mig. Men jag chansade att skicka ett mail till info@tradgardsblogg.se och har fått svar vad felet beror på. Felavhjälpning är på G. /Ruben

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)