Drama Leaves

torsdag 18 mars 2010

Månadens bild Mars - Picture of the month March

Då var det dags för månadens bild igen. Jag som hade hoppats att den skulle vara fri från snö - tji fick jag! (bilderna är tagna i förrgår)

Efter två dygn utan minusgrader ser det lite annorlunda ut idag =D
Igår var jag hos vår äldsta dotter i Landskrona och tog en fika. Därefter en sväng inom butiken Gröna Bönor som ligger i hennes kvarter. Där fanns det inte mycket kvar, butiken upphör tyvärr om ett par dagar och det mesta är utrensat.
Sen hamnade jag på Blomsterlandet och därefter Handelsträdgården (min favorit) som nyss öppnat för säsongen. Vilken underbar känsla att kliva in där! Jag drog ett djupt andetag och insög doften av växter och jord... M som äger stället tittade på mig och log.

Lite nytt fick jag med mig hem från varje ställe... och lite hopp. Mer vågar jag inte säga nu.. men håll tummarna för mig är ni gulliga!!!
Idag stundar omplantering av husets misskötta krukväxter. Ni hittar mig alltså i tvättstugan. Lite fler frön kan jag nog lyckas peta ner också för att pigga upp tillvaron ännu mer.
Ha en fin dag
14 kommentarer:

 1. Det kommer att bli så spännande att följa din rabatt genom månaderna!!

  SvaraRadera
 2. Du har ju inte så mycket snö kvar så kommer det värme så försvinner det snabbt. Du kan ju få lite av mig här finns det gott om den vita varan.:o)

  Spännande att få se din plantering i blom.

  Ha en fin dag
  kramen/Gunilla
  Blir det innan helgen tror du?

  SvaraRadera
 3. Men det töar du.... tom långt uppe i Västerplana! Låter spännande med det lilla hoppet, såklart jag håller tummarna för dig!
  Ha´t himla gôrgôtt i tvättstugan
  Nina

  SvaraRadera
 4. Visst ser man skillnaden. Hoppas det går fort nu med snösmältningen. Jag borde också se till mina krukväxter, får se tiden an.
  Ha det så bra

  SvaraRadera
 5. Det tar sig, lite för varje dag :)
  upphöjda rabatten är snart snöbefriad och det är väl fint!?

  Håller både tummar och tår, nytt jobb på gång?
  Ha en bra dag! /Bea

  SvaraRadera
 6. Snön kan försvinna precis när som helst nu och ge plats för våren.
  Håller mina tummar!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Fast nog har du mindre snö än vad vi har här.
  Kul att gå runt i blomsterland o handelsträdgårdar. Det ska jag göra så fort suget kommer. /Knatten

  SvaraRadera
 8. Jag blir verkligen impad av den fina rabatten ni har gjort. Vilket arbete....Kul att se mer av den i fortsättningen. Kul att komma på shopping...;) Kram

  SvaraRadera
 9. Visst är den på G!!! /Ruben

  SvaraRadera
 10. Ja du, våren är här, dimman idag visade att det hela har vänd...nu lutar det åt vårt håll!
  Det du skriver om M. ...aha.....du var i en trädgårdsbutik och sög i dig alla dofter...och ägaren började le....så klart började ni prata, och nu har du kanske ett nytt jobb på gång. Huuuuu, berätta, när börjar du???, jag kommer första dagen och ska ställa världens mest dumma frågor, men sedan handlar jag tills kundvagnens hjul viker sig åt alla väderstreck ;O) Kram, Petra

  SvaraRadera
 11. Hm, kan det ha med jobb att göra? Håller tummarna i alla fall.

  SNön smälter fort här nu tycke rjag och kvar blir lera känns det som. Marken kommer så klart att torka upp i år också skulle jag tro.

  Kram!

  SvaraRadera
 12. Månadensbild...så fort det går.
  Tråkigt att vi inte fick till det på lördag...men det kommer ju flera tillfälle.
  kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 13. Lite mindre snö är det allt sedan jag tittade in här hos dig - det var ett tag sedan får jag ju erkänna för jag ser att du köpt vårblommor, julrosor och varit på mässa - härligt!

  Ser först nu, att du oxå har isolerplast i ditt växthus, tycker mig se att de flesta har glasrutor. Det kanske jag också hade valt men jag vill ju ha insynsskydd eftersom husen ligger så tätt hos oss. Du tycker det ger ok med ljus? Själv tyckte jag mina tomater var lite vattniga och smaklösa i fjol och läste att det kan bero på ljusbrist, eller förmycket vatten :) Kanske är det mer övervattning från min sida... :) Jag odlar ju i bädd och du i hinkar om jag inte minns fel.

  Har en lugn dag på jobbet idag, funderar på att flexa hem lite tidigare...... även om det regnar så kan jag ju vara i vinkastet och pyssla :)

  Ha det så gott, kramen ♥

  SvaraRadera
 14. Mycket snö fortfarande... men den som väntar på något gott... Jag gissar att ni kommer att ha en av Skånes schysstaste rabatter där!

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)