Drama Leaves

tisdag 2 mars 2010

Earth Hour Lördagen den 27 Mars!


Världen förbereder sig för Earth Hour lördagen den 27 mars 20.30
Snart är det dags. Att släcka ljuset för klimatet under en timmes tid. Lördagen den 27 mars klockan 20.30 samlas vi i världens största globala klimatmanifestation. Earth Hour 2010 går under devisen Showtime as in show what can be done. Anmäl dig och var med.

Ett ännu större Earth Hour?Förra året deltog 88 länder och över 4 000 städer i Earth Hour. I Sverige deltog 64 procent av befolkningen mellan 15-64 år, enligt SIFO. Det var stort att se allt engagemang i samband med Earth Hour! Vi ser fram emot samma känsla i år igen. Ni visar makthavarna att det finns stöd för en stark klimatpolitik, och det gör stor skillnad.
Kan vi göra Earth Hour ännu större i år? Just nu är 88 länder anmälda och väl över 1 000 städer. Ett land till så har vi spräckt rekordet från förra året. Vilket land hinner först? Världens högsta byggnad Burj Khalifa släcker tillsammans med Eiffeltornet, Empire State Building och många många fler. I Sverige räknar vi just nu 122 kommuner, 600 företag och organisationer, hundratals skolor och kyrkor som är med. Det är fler anmälda än vid samma tid förra året.

Låt oss nu också slå rekord i antalet anmälda personer. Ni var över 30.000 anmälda på hemsidan förra året. Kan ni göra det igen? Gå in och anmäl dig på http://www.wwf.se/admail/users/link.php?LinkID=37893&UserID=373312&Newsletter=414&List=34&LinkType=Send.
Bland deltagarna återfinns kung Carl XVI Gustaf som släcker ned de kungliga slotten. Andra kända släckare är Michael Nyqvist, Alexander Skarsgård, Stellan Skarsgård, Noomi Rapace och Lena Olin. De släcker lamporna. Släcker du?

Hjälp oss att sprida ordet om Earth Hour till vänner, familj och bekanta. Bygg momentum! ____________________________________________________________________

Tända ljus på Earth Hour. Copyright: © WWF-Canon / Elma Okic
Fira Earth Hour med ossVi på Världsnaturfonden sätter i år ännu mer fokus på klimatlösningarna. Detta gör vi genom initiativ som climate savers, climate solvers och Earth Hour Conference. Du kan också hjälpa till genom att avge ett klimatlöfte på http://www.wwf.se/admail/users/link.php?LinkID=37894&UserID=373312&Newsletter=414&List=34&LinkType=Send.
Runt om i vårt avlånga land kommer hundratals aktiviteter att äga rum under Earth Hour lördagen. När det börjar närma sig kommer du att finna hela kalendariet på wwf.se. Eller vad sägs om ljusmässor, fackeltåg, snowboard-events, utställningar, släckar-tävlingar, klimatpirat-teater, klimatsmart festmiddag i snödriva, och mycket mer.

För dig som är i Stockholm kommer Earth Hour Show i år att äga rum i Kungsträdgården. Kända artister sjunger akustiskt, medan tävlingscyklister trampar fram vår dämpade scenbelysning. Välkommen!

För dig som hellre stannar hemma har vi tagit fram en klimatsmart festmeny tillsammans med en av landets bästa kockar. Laga, bjud och njut. Det har aldrig varit så mysigt att rädda världen. Mer information om Earth Hour recepten kommer snart.

Vad ska du göra med din timme i mörkret?

Anmäl dig till Earth Hour så får du mer information om allt som händer.

Varma hälsningar

Från WWFs Earth Hour teamDet ställer vi väl upp på!?
Jag minns så väl förra årets nedsläckning. Vi hade gäster och de var också med på noterna. Det blev en mysig kväll i stearingljusens sken.
Glöm inte att gå in och anmäla dig via länken!7 kommentarer:

 1. Japp I´m in...jag ska definitivt delta :) Ingen kan göra allt - men alla kan göra något
  Emma

  SvaraRadera
 2. Klart som korvspa´t man ställer upp! /Ruben

  SvaraRadera
 3. Jodå, vi är med!

  Kan detta vara något, förresten? http://www.duracoat.se/

  SvaraRadera
 4. Kommer att delta även i år! Men jag är hos LindaLunda på keramik-kurs den helgen.... Får väl tvinga syster o svåger o släcka ner ;-)

  SvaraRadera
 5. Thank you for the information, Gittan! I'll visit that site and register!

  SvaraRadera
 6. Jodå, vi hade släckt i flera timmar förra året, det var jättemysigt. I år kommer vi vara på semester men kommer åtminstonde släcka hotellrummet om det behövs!! under den timmen.
  Tycker det är ett jättebra påhitt som gärna kunde uttökas, det finns så mycket som lyser helt i onödan.
  Ha det bra.
  Camilla

  SvaraRadera
 7. Jo då vi hänger med i år också. Egentligen gör vi det massor av gånger varje år. "elsäkerheten" är ej vad den borde vara här. Men det är INTE av hänsyn till miljön, utan ren nonchalans från vårt El-bolag.

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)