Drama Leaves

fredag 5 mars 2010

Äntligen, en trädgårdsmässa värd namnet!

När det gäller mässor så är jag kräsen eller det är kanske inte riktigt rätt ord. Jag sträller krav på kvaliteten och kvantiteten. Jag förväntar mig ganska mycket när jag betalar för att komma in på ett ställe där jag förväntas köpa saker.

Igår var jag ytterst skeptisk när jag begav mig in till Malmö och årets mässa Skånsk Trädgård.

Det är tredje(?) året den går av stapeln och i år har den fått flytta in i Mässhallarna nere vid Turning Torso. Den har dessutom flyttat ihop med Trädgårdsliv som trädgårdsdelen heter på Hem och Villa mässsan

"Skånsk Trädgård + Trädgårdsliv = SANT 4-7 mars 2010 blir vårens trädgårdsmässa större än någonsin! Skånsk Trädgård går ihop med Trädgårdsliv och tillsammans skapar vi södra sverige största trädgårdsmässa"

Jag har besökt mässan varje år med stort hopp om att vi äntligen fått en riktig trädgårdsmässa även i södra Sverige. Men ack vad besviken jag blev första året! Men resonerade som så att "alla är vi barn i början" och förväntade mig en förbättring tills i fjor. Dessvärre tyckte vi att fjorårsmässan var rent ut sagt skit!

Så då förstår ni kanske bättre vilken nivå mina förväntningar låg på i år. Jag hade egentligen inte tänkt åka dit alls.

Men man kan behöva pigga upp sig själv med något ibland och jag beslutade mig för att ge det en sista chans - det är jag jätteglad att jag gjorde!

(Bossons monter bjöd bl.a på en mängd rostiga föremål) Årets mässa är stor! Den bjuder på variation och mångfald. Den fick mig att vandra runt i drygt tre timmar innan jag var tvungen att bege mig hemåt. Men jag hade lätt kunnat spendera ytterligare ett par timmar där. Det kan tänkas att jag tar en tur till på söndag =)

(roliga fågelholkar)

Tyvärr så gjorde jag en "Nathalie"(som hon själv uttryckte det) För ovanlighetens skull kom jag ihåg att jag ta kameran med mig. Jag satte batterierna på laddning för att vara säker på att strömmen skulle räcka, var så jädra ordentlig att jag t.o.m stoppade kameran i sin väska (istället för att knö ner den i min stora ficka) Gav mig iväg och kom på halvvägs att jag glömt batterierna... hemma i laddaren =(

(En väldigt mysig monter, vems har jag naturligtvis glömt, som inte alls kommer till sin rätt med min mobilkamera)
Så.. bilder blev det ett fåtal, tagna med mobilen och med urusel kvalitet. Men jag delar med mig av dem ändå =)

Jenny Strandhs Blomsterskola bjöd till Kungligt Bröllop.


OM jag mot förmodan skulle gifta mig igen (men det ska jag inte) så skulle jag definitivt haft en blomsterprydd klänning - så otroligt läckert! Men opraktiskt och med all säkerhet inte tänkt att bäras "ler" Men den vore nog ända sättet att få mig att dra på mig en sån dress (gifte mig borgligt)
Så har du funderingar på att besöka mässan säger jag bara - GÖR DET! Jag har svårt att tänka mig att någon blir besviken.

Med händerna fullastade med påsar och en parkeringstid som gått ut fick jag raskt bege mig därifrån. Men som sagt det är inte omöjligt att jag gör ett nytt besök, jag fick ju inte ens med mig allt jag ville köpa! Jag hade ju tänkt plocka på mig på vägen ut men hann inte med allt.


En sak till som gör mässan väl värd ett besök, Annika och Evas nya bok finns där och på lördag mellan 11.00-13.00 finns dom på plats vid Hamrelius Bokhandels monter precis vid Trädgårdsscenen.


Själv hade jag förmånen att få träffa dem där igår och kika i deras underbart, vackra bok!

Mina inköp får ni se en annan dag,

19 kommentarer:

 1. Jag njuuuter i fulla drag av dina bilder, kommer ju missa årets händelse:( Trädgårdsmässan i älvsjö. Älskar annars att strosa runt runt där, lite lätt framåtböjd med koncentrerad blick ett par timmar.
  Här har vi inte heller gått till prästen utan till stadshuset, där hade de nog blivit liiiite förvånade om man dykt upp i den där blomsterklänningen, speciellt när jag var gravid i åttonde månande. Hade väl varit en syn för gudarna.
  Ska bli spännande att se vad du hittade där, kanske någon liten blåsipperaritet för en femhundring? inte det, nähä, väntar med spänning.
  Ha en härlig helg.
  Camilla

  SvaraRadera
 2. Visst är det med förväntan man betalar inträde till mässor av olika slag och man hoppas ju verkligen få lite "matnyttigt" för trädgårdssjälen.

  Nu ligger vi lååångt efter i fråga om trädgårdsmässors utbud och kreativitet här omkring. Jag har slutat att att besöka dessa fjuttiga montrar som mestadels dels bjuder på hudvårds produkter och städmedel..nej, nej...trädgårdsmässa - ja, då skall kreativiteten flöda och inspirera för trädgård och växter.

  Du har i varje fall en skön samling på kreativitet och jag bara njuter!! Tack för att du delar med dig!

  Kram /Bea

  SvaraRadera
 3. Vad härligt! Känner igen det där, vi har haft nån sån där trädgårds/villa-mässa här i stan och man blir superbesviken! Väntar också på att det ska komma nåt rejält!
  Brudklänningen var ju fin och det är klart att du som brudens mor kan ha en blomklänning i nån annan färg eller hur:-) Om du nu inte gifter dig igen alltså.....
  Alltid kul att se mässbilder. Så rostigt är fortfarande inne att ha ute då. Bra!
  Ha en fin helg. Kram Anette

  SvaraRadera
 4. Vill dit men här firas makens 50årsdag i morgon....kanske på söndag...om jag orkar ;))

  SvaraRadera
 5. Så roligt att den blivit så bra..... Det kan nog ta några år o bygga upp nåt som lockar.
  Då hoppas jag Älvsjö blir lika fin o anmäler mig till trädgårdsförbundets resa dit ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt i solen
  Nina

  SvaraRadera
 6. Camilla: Även jag var gravid men det syntes inte med den första (det tog vi igen med råge, både med tvåan och trean) Jag hade byxor när jag gifte mig, klänning är inte riktigt min avdelning.

  Ruben: Det måste ha varit dottern (N) som störde mig när jag plockade ihop mina grejer. Det har faktiskt aldrig hänt tidigare att jag glömt. Det känns ganska lockande med en tur till på söndag.. men vi får se hur det blir.

  Bea: Förra året var katastrofalt och vi undrade vad i hela världen vi betalat nästan 300 kronor för maken och jag. Vi var nog igenom hela mässan på max 30 min och köpte inget vad jag kan minnas. Hoppas att vi får behålla den som den är i år!

  Anette: Jag tror nog att OM någon av döttrarna gifter sig så kommer brudens moder med stor sannolikhet att bära längbyxor på bröllopet. Jag har inga klänningar, aldrig nånsin.

  AnnCharlotte: Vem vet vi går kanske om varann i vmlet på söndag då. Ska jag in så blir det inte förrän de sista timmarna. Du får hojta om du ser mig =)

  Nina: Ja, det kändes verkligen roligt. Hoppas bara att de inser hur bra den är och fortsätter i samma stil.

  SvaraRadera
 7. Jaha, det här blev ju en röst att väga in i funderingarna. Jag har inte heller varit så begeistrad av mässorna de föregående åren, men om det nu är så mycket bättre i år... Hmmmm...

  SvaraRadera
 8. Synd att man inte längre håller till i Skåneland. Annars hade mässan garanterat fått besök. Ser ut att finnas mycket fint i år:)

  Ha en trevlig fredag

  Rebecca

  SvaraRadera
 9. Vilken fin mässa ddet verkar vara synd bara att jag bor så långt bort.
  Men jag njuter av dina fina bilder .

  Ha en riktigt fin helg
  Kramen/Gunilla

  Jag skulle vilja att du mailar mig.
  Epost: gunillanorrman@hotmail.com

  SvaraRadera
 10. Härligt! Nu blir jag ju lite sur för att jag nog itne kommer att åka dit. Har itne brytt mig innan eftersom jag blivit besviken de gånger jag varit där. Men nu funderar jag på hur jag skulle kunna få till det, kanske på söndag????

  Kram!

  SvaraRadera
 11. andré: Jag kan ju inte lova att du blir lika nöjd med mässan som jag, men jag hoppas det om du nu åker in dit!

  Rebecca: Det finns kanske någon trevlig mässa på närmre håll för dig!?

  Gunilla: Det är skoj när man hittar något som man känner sig nöjd med. Mässor kan ju bara både och.

  Marina: OM du åker på söndag kan du väl hojta till. Jag har ju inte riktigt bestämt mig men det lutar åt att jag tar en sväng till. Maila mig isf!

  SvaraRadera
 12. Hej!
  Vilken tur att jag fick syn på dig!!!
  Tänk om jag sett fel och det var någon annan?
  Mässan var mycket bättre i år.
  Ha en skön helg och tack för inlägget.
  Annika

  SvaraRadera
 13. Va bra att det blev så lyckat den här gången. Vackra skapelser på bilderna. Jag har lämnat en liten award till dig på min blogg. Kram

  SvaraRadera
 14. Jag ska till mässan imorgon och ser fram emot en rolig och intressant dag. Dessutom kommer jag ju att träffa bloggvänner och andra kontakter - och det är värt resan dit bara det! =)
  /Helen

  SvaraRadera
 15. I am so glad this show was better, Gittan! Like you say, they just had to grow into it. The pigs are adorable and everything looks very inspiring. Do go back and take the camera with batteries! We want to see more. :-)
  Frances

  SvaraRadera
 16. It sounds like this year's show was really good. I hope you'll show everything you bought!

  SvaraRadera
 17. Blev så besviken första året så vi åkte inte ditt i fjor och i år har vi inte möjlighet. Roligt att mässan blivit bättre.
  Hoppas på flera bilder därifrån.
  kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 18. Låter ju underbart! Har än så länge inte heller varit på en trädgårdsmässa värd namnet, men det låter ju som det äntligen kommit en! Tyvärr har jag inte möjligheten att besöka den, så jag njuter desto mer av att du delar med dig!

  Varm kram!

  SvaraRadera
 19. Annika: Visst var det tur! Alltid trevligt att träffa bloggvänenr och så fick jag ju dessutom träffa Eva också. Mässan är klart mycket bättre än tidigare år och inlägget skrev jag för att jag tycker att man ska tala om när det händer trevliga saker =)

  Lena: Tack, då får jag se till och titta in hos dig =)

  Helen: Absolut!

  Frances: Unfortunately where wont be any more from the show. I'll make it up next year instead.

  catherine: Oh yeas, I will!

  kullervilla: Ja vi behöver faktiskt en ordentlig mässa även här i söder. Hoppas de gör det om igen nästa år så att ni får ta del av den.

  Humlan: Det går väl fler tåg och då kan du förhoppnignsvis vara där.

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)