Drama Leaves

måndag 15 februari 2010

Snön faller - Snow is falling

Snön faller och vi med den, långt långt in i sommaren.
Snön faller och vi med den, det blir mycket bättre sen.

Iväg med bilen genom flingorna, ingenvart, ingenvart.
Bara bort.

Snön faller och vi med den, snön faller nog länge än.
Har jag på känn. (Ulf Lundell)

Och visst snöar det idag igen!!! Någon (läs maken)har skottat en gång över gräsmattan fram till växthuset. Jag får känslan av att han tycker att jag borde titta till växterna därinne...
And the snow keeps coming!!! Someone (read, the Carpenter) has shoveled a path to the greenhouse. And I get the feeling that he thinks that I should check out on the plants in there...

I köket har Irisen slagit ut. Men varför lyckas jag inte fånga den violetta färgen? De är ju inte alls blå!
In my kitchenwindow the Irises are in bloom. But why is it so hard to catch the purple colour with the camera? They aren't blue at all!

Men vackra...
Beautiful...

Suck, detta är inte min årstid! Nu är jag så trött på vinter, snö och kyla!!! Inte ens frösådderna känns kul! Se fram emot våren, ja det borde man ju göra.. men den känns så otroligt långt borta att det verkar ganska meningslöst.
Jag önskar att februari och mars bara ville försvinna!
Jag behöver något nytt, något roligt. Ett jobb, en resa, ny frisyr, nya soffa vad "bip" som helst, bara något att glädjas över!
Jag får väl rulla ner persiennerna, stoppa en Meatloaf skiva i stereon och skruva upp volymen rejält och glo på mina Irisar =) Kanske glömmer man snön därute då?

18 kommentarer:

 1. Så känner jag det idag också. Nu vill jag ha sooool. Men inte. Försöker glädjas åt det lilla men det är svårt idag. Ha en fin vecka/Gela

  SvaraRadera
 2. Dessa hopplösa deppardagar. Jag håller med dej. Jag är själv deppig , men värre är min lille Gubbe som håller på att gå alldeles ner. Han har det jobbigt i vanliga fall i vintermörkret o i år är det värst!
  Vad ska vi hitta på så solen kommer?? o vi kan få vara ute i trädg. o mysa.??
  Avvakta att du kkommer med ngt bra tips?
  Kram Ninne

  SvaraRadera
 3. Ja, men nu har i alla fall halva februari gått.
  Fick inte heller till den där violetta färgen när jag skulle fota mina irisar, verkar inte som om den vill fastna på kort.
  Själv sätter jag på lite Jonny Cash och så går dagen lite fortare:)
  Ha det så bra.
  //Camilla

  SvaraRadera
 4. Du får gå med i Face-Book-gruppen http://www.facebook.com/event.php?eid=295977932073&ref=nf
  så har du något o se fram emot ;-)
  Eller kolla min rosa sockervadd....
  Fram för crocus istället för snö!
  Ha´t himla gôrgôtt trots den bistra verkligheten
  Nina

  SvaraRadera
 5. Här faller inte snön men det var -18 grader i morse inte mycket till vår det heller. Det är väl bara och härda ut antar jag och köpa sig lite vårblommor emellanåt att njuta av och låtsas att våren snart är här.
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 6. Den låten med Ulf Lundell är bra. Passande nu. Snäll mannen var :) Han längtar nog han också.. Ja, vi får pigga upp oss med vårblommorna i affärerna. Kram

  SvaraRadera
 7. However hard you wish for an early spring, do enjoy snow while it last... ~bangchik

  SvaraRadera
 8. Gela: Jag har känt så väldigt länge och nu börjar det blir FÖR mycket. Som sagt det är inte min årstid.

  Ninne: Mörkret bekommer mig inte särskilt men kylan och snön! Jag börjar ju oftast tycka det är tradigt redan i november så när vi kommer till februari och mars är det hemskt!!! Jag önskar jag hade något bra tips =)

  Camilla: Årstiden tillsammans med att gå (ofrivilligt) ensam hemma mer eller mindre sysslolös dag efter dag tär på mig vid dethär laget.

  Nina: Tack, men ingen Facebook för min del! Det räcker gott med bloggandet.

  Susanne: Man skulle haft barnbarn som kunde hålla en sysselsatt =) Du har det bra du "skrattar"

  Lena: Ja han gör väl det. Skillnaden är ju att han har ett jobb att sköta medans jag går här hemma och drar...

  Bangchik: I'm sorry, but I don't like snow and winter at all. I would love to live in some other part of the world where that doesn't exist =)

  SvaraRadera
 9. Snöar det hos dej nu igen? Otur. Här har det äntligen slutat. Men som du säger vill jag att allt ska försvinna oxå. /Knatten

  SvaraRadera
 10. Ja idag har vi haft mulet och bara sporadiskt snöfall,,men uff ,,jag vill bara gå i ide,tycker som du,är less detta med snön! har svårt att tro på den..
  ha en go kväll kram Monica

  SvaraRadera
 11. Jag tyckte visst dina irisar lyste lila, jättefina! Var själv en vända i växthuset häromdagen för att hämta en sak, fick pulsa genom meterdjupsnö o fick knappt upp dörren för drivan...

  SvaraRadera
 12. Älskar den blåa färgen.
  Här har det också snöat igen.. förrgår fick vi 1 dm...
  Gör inget jag har hela huset fullt av kvistar.
  Annika

  SvaraRadera
 13. How funny that he shoveled a path right to the greenhouse :) I love your iris. Some colors really are difficult to capture with the camera.

  SvaraRadera
 14. Hej Gittan!
  Upp med humöret, det kommer en vår...!
  Förlåt mig, men jag kan inte annat än le åt dina snö bilder, det brukar inte höra till dig!! Så jag förstår att det känns ovanligt för din del!!
  Njuter av din vackra Iris, det ger ju en liiiten aning om våren ...eller hur?

  Hos mig smäller kölden i knutarna varje natt och det rör sig kring -15 - 22 grader och det är lite ovanligt hos mig att det håller i sig så länge utan +grader och nu är det sååå mycket snö på alla hustak, att det finns fara för att tak rasar in när det blir blötsnö och många husägare har förekommit med att kliva upp på taken och skotta bort snön!
  Ja, ja, aldrig blir det lagom!
  Varm kram /bea

  SvaraRadera
 15. Ja fy för den lede.. Även jag börjar tröttna p det vita eländet nu... Tackar min skapare för att jag inte bor i Norrland.. Fast jag har ju lite annan glädje i livet just nu..*skrattar*
  Kram!!

  SvaraRadera
 16. knatten: Japp, det snöar både igår och idag om än väldigt sparsam. Men idag är det +grader =D

  Monica: Jag har försökt muta famijen att vi kunde flytta söderut men nä... tråkiga rackare den där familjen =)

  Mia: Jag har inte varit i växthuset sedan innan jul tror jag. Om jag kommer dit ut nu återstår att se "ler"

  Annika: Du har det bra du som kan ta in kvistar att njuta av =)

  Catherine: Yeas, I wonder why he did that "lol" I haven't been in there since before Christmas. Red and blue seems to be harden to catch that other colors-

  Bea: Just nu vette sjutton om jag har något humör... Just därför var jag tvungen att köpa ett par lökar. Egentligen är de hutlöst dyra och de vara ju inte många dagar när de kommit in i värmen. Fy så kallt ni har det! Även i min del av landet skottar man taken. Grannen hade fullt upp häromhelgen. Vårt gamla tak över den delen som ska bli förråd är nog i riskzon men det håller inte att gå på, så det får bli som det blir med den saken. Eftersom det ska bytas ut är det ju inte hela världen om det brakar ihop av snön.

  Humlan: Mmm, när man har små kottar så hinner man inte fundera så mycket, då springer dagarna iallafall. Nu är jag ju mestadels ensam och det är inte bra! Ett jobb hade suttit fint både för hunör och plånbok!

  SvaraRadera
 17. Nä fy för snön. Till råga på allt elände, har de "lovat" oss mer snö i morgon c:10 cm. Skulle bära ut en stege, vår son kommer och skall skotta terasstaken. Så på med stövlarna och plumsa i väg. Jag sjönk ner till låren, och stövlarna räckte bara till smalbenen.
  Tålamodet börjar svikta

  SvaraRadera
 18. Jaa för Ulf Lundell, jag ska faktiskt gå och sätta på skivan med just den låten. Kul!

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)