Drama Leaves

tisdag 13 januari 2009

Äntligen!

Mellantjejen fyller år idag, tänk vad tiden går.... Hon fyller 20 min "lilla" tös.
Tänk att när jag fyllde 20 då var jag gift och gravid i åttonde månaden med vår äldsta.
Det är jag fortfarande, gift med samma underbara man.

Igårkväll var hennes nya rum äntligen färdigt.
Tidigare såg rummet ut såhär. Bilden är tagen efter att maken påbörjat renoveringen men visar ju ändå hur det såg ut innan. Tapeten som sitter där valde storasyster när hon flyttade dit in för 10 år sen. Då tapetserades det, lades nytt furugolv, spisen fick nya klinker runt om på golvet och granitskivor som kant.

Helst av allt hade hon velat sova där inatt, men med tanke på hur hennes gamla rum ser ut och att sängen står längst in där, så tyckte vi (maken och jag) inte att det var någon bra ide. Istället flyttades alla kläder ner. Jag kan berätta att det handlar om MASSOR av plagg. Stereon och högtalarna hanns också med. Livsviktiga i en (fd) "tonårings" liv.
Såhär blev det med tapeten som N valt. Ser nu att jag var lite snabb med kameran, golvlisterna saknas på bilden. Nya fina eklister spikades upp under kvällen.

Nu är det ju inte tapet på mer än väggen till höger om spisen och den väggsnutt man ser på spisens vänstra sida. Resterande väggar har panel (som jag ville att vi skulle vitlacka så att den såg laserad ut, men det ville ingen annan) och ett litet fönster som enda ljusinsläpp.

Mellan och minstingen satte sig sen på golvet med verktyg och ritning för att skruva ihop hyllan hon fick i julklappp. Klockan sprang dock iväg och den ligger färdig på golvet i väntan på att få komma på plats.
Fler bilder kommer när rummet blivit möblerat.
Måste säga att Tv:n INTE ska stå i spisen!
Spisen får tyvärr bara utgöra mysfaktor med massor av tända ljus eftersom skorstenen måste besiktigas innan ev. eldning. Nu vet vi ju redan att skorstenspiporna inte är i något bra skick, och har beslutat att den får vara så just nu. Det känns inte motiverat att lägga pengar på en skorstensrenovering enbart för att dottern ska kunna elda i spisen. Vi använder ju inte skorstenen för husets uppvärmning nu när vi har jordvärmepump.
Ett stort GRATTIS till min N, hoppas din dag blir underbar

3 kommentarer:

 1. Det blev ju stor skillnad på rummet. Varm färg på tapeten. Grattis till N! Kram!

  SvaraRadera
 2. Det blev ju jättefint! En öppen spis är ju mysig med "bara" ljus i också.
  Vi har kakelkamin, men i år har vi inte eldat så mycket den, fast det är skönt när det är riktigt ruggigt ute. /Anette

  SvaraRadera
 3. Funderade just om det verkligen var en TV, eller om det var en braskassett, men bestämde mig för, att det nog var en kassett. Så fel jag hade! ;-) Läst förresten, att ordet 'kassett' är ett av de vanligast felstavade orden! Ett klart lyft fick rummet! /Ruben

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)