Drama Leaves

onsdag 14 januari 2009

En sockerbagare....

Idag ska jag se till att använda dagen till något vettigt!
Från att ha haft de senaste drygt tre åren fyllda av studier från tidiga ottan till sena kvällen, har jag nu svårt att ställa om till att vara ledig dygnet runt.
Jag får inte mycket gjort, även om det finns massor som borde göras. Tom en sån enkel sak som att köra en maskin tvätt känns trist och jobbigt. Inga frön blir sådda, inga promenader gångna, ingen koll under fiberduken i växthuset för att se hur övervintrarna mår... det händer inte mycket för att vara ärlig.
Jag sa just det till maken häromkvällen, att jag inte riktigt vet vad man ska använda all tid åt? Det är ju inte som när jag jobbade kväll och var hemma med döttrarna under dagarna. Då hade man andra mammor i samma situation att träffa lite då och då. Barnen hade kompisar springande här och man "levererade" sina egna telningar hem till andra barnlediga mammor. Öppna förskolan och Kyrkans barntimmar, ja ont om sysselsättning det var det minsann aldrig tal om.
Den kommande helgen stundar firande av gårdagens jubilar. Vad som ska bjudas på är inte helt klart - tips mottages tacksamt!
Klart är att det ska finnas hembakta små bullar till maten. Därför har jag beslutat att ta en bakdag idag. Assistenten kommer att gå varm hela dagen. Det ska bli både ett par olika sorters bullar, goda och nyttiga matbröd och kanske en liten kaka. Det köptes massor av olika sorters mjöl, kli, kross och frön när jag handlade häromdagen. Nya sorter ska provbakas och det ska bli riktigt skoj.

5 kommentarer:

 1. Oj, så välbekant du beskriver din lediga tid! Känner igen mig mycket väl, när det är fullt upp, ja då hinner man med allt, sedan när allting "stannar" (läs ledighet)då är det stopp. Det behövs säkert vila ibland brukar jag trösta mig med och inte alltid vara så effektiv :)
  Även jag har startat min andra blogg! Lite trött på allt strulet, men kör båda tills vidare, så får vi se!
  Ha en bra dag! /Bea

  SvaraRadera
 2. Låter som vi har haft en liknande liv, men kyrkans barntimma och öppna förskolan. När jag gick med lill-killen började man känna sig lite gammal. Då kom de där "unga mammorna" med sina första barn.
  Ibland är det lite svårt att få "ändan ur vagnen", men man kan ju ta igen det en annan dag!!
  Nu börjar solen skina här och då får man lite energi.

  Tips på kalasmat: chipsgratäng!
  Ett lager chips (valfri sort, själv brukar jag köra grillchips, men mex.chips är också gott!) i botten på en ungsform, strö över kyckling (grillad och delad i småbitar, eller salladskyckling om man är lat) och rejält med champinjonstuvning över. In i ugnen och gratinera ca 10 minuter i ca 220 grader. Ha lite koll, när det blir fin färg......
  En mycket omtyckt rätt här i huset. Gärna med en sallad till också! /Anette

  SvaraRadera
 3. Att baka är roligt tycker jag. Eller ja, inte småkakor men bröd och matbullar och sånt gillar jag att baka. Har nu precis bakat släta bullar och i kvll blir det semlor.
  Jag har ju också ganska mycket tid eftersom jag bara jobbar 50% och stämplar upp. Emellanåt händer här itne mycket. Skjuter lätt upp det till en annan ledig dag. Idag har jag dock farten uppe och har varit i skogen o gått med Ronja, bakat, dammsugit, tvättat flera maskiner, töms diskmaskinen, läst lite.... Ja, en del alltså men så vissa dagar jag jag nästan inget.
  Lycka till med bakningen. Kram!

  SvaraRadera
 4. Hejsan!

  Hoho... det där med sångstunder, kyrkis och annat är min vardag just nu så här är det inte många sekunder över... så JAG saknar där du är nu.. att inte behöva göra någonting!! ;O)

  Burkarna är jättefina.. och tre för 49:- är ju superbilligt! Den minsta är ca 15 cm på bredaste stället och ca 5 cm hög.. den passar för godis och småsaker... den största är ca 20 cm på bredaste stället och 10 cm hög så den kan du absolut att ha kakor i. Den tredje är mittemellan!

  Ha det så bra så länge!
  Kramis
  Victoria

  SvaraRadera
 5. Jag känner oxå igen det där, när man har all tid i världen så får man inte så mycket gjort "man kan ju alltid göra det imorgon" ...
  Men när man exempelvis jobbar så hinner man massor när man är ledig, för man vet att den tiden är begränsad.

  Denna veckan har jag och dottern olika teman till olika dagar, för att få gjort saker som lätt blir lämnade till 'senare' . Igår var det städdag och idag är det fixare-dag =)
  Vi byter batteri i hennes klocka, lagar mjukistiger mm. Igår städade vi i hennes rum.

  Hoppas baket går bra!

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)