Drama Leaves

söndag 6 november 2011

Tycker ni att jag bloggar för ofta?

Nä jag tänkte väl det!
För jag har då verkligen legat av mig!
Jag som brukade skriva var och varannan dag... skäms ju nästan för mig själv numera...

Det har varit så mycket annat i år och många gånger inte av det positiva slaget och negativa tankar är sk... ("Nej, man får inte säga skit" säger dotter Sandra) Bajs däremot är okej att säga eftersom det är det som sk... är. Vad kom jag nu inpå??? Vi lämnar "det där"!!!

Negativa saker är inget att dela med sig av på bloggen, för vem sjutton vill läsa om sånt?
Inte jag iallafall!

Men idag när jag (nästan) hunnit hämta mig efter gårdagens elände i form av en vattenläcka inne i butiken så delger jag er den tråkigheten enbart för att jag känner att jag behöver få sätta ord på det.

T-thirten jag drog på mig imorse innan jag begav mig till butiken för att röja visar på ett ungefär hur jag fortfarande kände mig efter gårdagen...

 Tramsigt, jag vet men samtidigt ett gott tecken, eftersom det visar att humorn finns kvar och är sig ganska lik (ordvits som passade bilden?)

Imorse innan jag begav mig var jag tvungen att knäppa ett par snabba bilder på Brunnsrabatten från köksdörren. Inte är det mycket färg kvar där heller längre men...
 I den ena krukan på brunnen blommar en av makens rosor (Namn? Ingen aning! Köpte den på Zetas när vi var där i sommar)
 Och i krukan borta vid växthuset blommar 'Iceberg' fortfarande! Skärpan blev ju inte den bästa men med tanke på att jag zoomade från ca 15 meters håll så får de ändå godkänt
Något annat som blommade så vackert för drygt en vecka sedan är dehär godingarna

Actaea, Höstsilverax (den som står under Apeln vid trappan och som inte brukar hinna blomma)

'Iceberg' hade ganska många blommor
 Echinacea 'Hot Summer'
 Ulleternell


Skitsnacket spar jag till ett annant inlägg för då ska jag faktiskt prata om bajs eller ko-på-påse som vi ju ofta kallar det =)

Ha en fortsatt trevlig kväll (om någon överhuvudtaget läste till slut med tanke på min oerhört mogna inledning)

15 kommentarer:

 1. Hej Gittan!
  Med tanke på blogginlägg, känn inga krav, gör som det känns bäst!
  Ja, ibland händer tråkiga saker och man blir lite seg och sur, men ibland hjälper det att få "prata" om det och det går att ta ny fart i tillvaron.
  Oj, oj...här är allt såååå grått, ingenting nämnvärt blommar, allt är grått t o m vädret, inte att undra på om man blir lite less!

  Kram /Bea

  SvaraRadera
 2. Bea: Jag känner nog mest krav från mig själv. Jag vill ju skriva och jag har massor av bilder som jag aldrig kommer att lägga upp. Jag är ju så'n att gör jag det inte meddetsamma så blir det inte av (därav mina oftast långa inlägg med massor av bilder "ler") Vädret är förvisso milt (det uppskattar jag!) men det är ganska grått och dimmigt många dagar. SOm väl är vänder det ju snart igen och vi går åter mot ljusare tider.

  SvaraRadera
 3. vattenläcka är verkligen inget kul//maggan

  SvaraRadera
 4. Aj, aj, vilken otur med vattenläckan! Hoppas det löste sig utan att du fick jobba ihjäl dig och att det blev stora skador!

  Mera SKIT säger jag bara, nu för tiden består ko- och hönsskiten mest av torv Trots att påsarna endast till en bråkdel består av skit, så säljs den ändå som - just det, skit! Fel tycker jag.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 5. Så trist med vattenläcka.det har vi upplevt och översvämning i källaren.Inte roligt.Och det där med bloggandet så här års är det lite svårt med trädgårdsblogg som jag har så jag visar och skriver om en del andra hobbis som jag har.

  SvaraRadera
 6. Maggan: Nä, vattenläckage kan man vara utan!

  Ruben: Ingenting blev förstört men det skapade en massa extraarbete... Det blir till att slita varg idag också för att försöka hinna få fram alla julsaker som skulle varit på plats idag. Men jag håller stängt tills allt är iordning man är ju baar människa och det får kunderna också ha förståelse för =) Du ska få snacka skit, jag lovar ;P Jag kommer att tillägna ett inlägg enbart åt det. Men du det finns andra saker i dedär påsarna vill jag lova och de är int i närheten av varesig skit, torv el. jord! (mitt tangentbord konstrar, kan inte backa tillbaks och rätta "fingerfelen")

  Gunsan: Vatten i källaren är heller inget skoj! Det har vi haft tre gånger vid hällregn och med tanke på att vår källare är inredd... numera står det inga saker på golvet där som inte tål vatten om ifall att =(

  SvaraRadera
 7. Så trist med vattenläcka! ställer till mycket elände. Men lite humor i allt elände brukar hjälpa rätt bra (:D Så fin ulleternellen var i morgonljuset, får nog ompröva den perennen..
  Lycka till!

  SvaraRadera
 8. KLart vi orkar läsa! Och skönt att du har humorn kvar i allt elände... Hoppas det vänder (ja inte humorn då =) utan eländet.
  Jaså din ulleternell blommar så fint ännu, mina klippte jag ner för nån månad sen de var jätterisiga..
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Nä, du bloggar väl inte för ofta (ha!) men du avgör så klart själv när du tycker dig ha något att skriva om. Negativa tankar/händelser kan väl få en liten bit utrymme då och då om man blandar med annat däremellan. Så tycker jag.

  Hoppas allt ordnar sig nu med butiken.

  Kram!

  SvaraRadera
 10. Hejsan!
  Det är kanske inte alldeles säkert att folk inte kan tänka sig att läsa om annat än solsken och glädje. Min erfarenhet är att det är otroligt hur empatiska bloggarna är och det lättar lite på bördan om man förmår att sätta ord på det man känner. Sedan kan man väl strunta i att det inte är 47 som lämnar kommentar. Det kan räcka med tre som menar vad de skriver - eller hur?/Anja

  SvaraRadera
 11. Jag gillar att kika in på din blogg men du ska såklart blogga när du känner för det. Förstår om det blir svackor i bloggandet när annat kommer emellan. Hoppas lite julmys och annat kan pigga upp!

  kram louise

  SvaraRadera
 12. Tror vi känner ungefär lika, det känns inte kul att skriva om glädjen till en blomma när man har annat i huvudet. Jag upptäckte att jag varken hade skrivit eller läst bloggar på en månad och det för att det händer så mycket (mer än renoveringar som jag skrev om nu) som jag varken vill eller kan lämna ut på bloggen.
  Men vi tar nya tag och kommer igen, när det passar in i våra liv (och nu skrev jag vi istället för jag för jag hoppas du med känner att du kan göra det....)

  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 13. Tack ! Lärde mig vad ett par av mina växter är. Totalkass på växtnamn. Vatten Blääh, har en förmåga att komma in precis överallt. Hoppas det löst sig.
  Kram och ha en trevlig helg

  SvaraRadera
 14. Eländes, elände som jag verkligen inte avundas dig. Däremot avundas jag dig dina blommande rosor, silverax och ulleterneller - vilken fröjd med så mycket blomfägring vid denna tid!
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 15. Blomkärringen: Med en rejäl portion humor blir livet mycket lättare =) Ulleternellen är omprövad här med. Jag rensade bort den för ett par år sedan för att sen ångra mig när jag såg hur fin den var i någon annans blogg, så det blev till att skaffa nya plantor "hahaha"

  Rosor och ruiner: Utan humor hade jag nog inte överlevt! Att kunna skratta mitt i allt elände när det känns som värst är onekligen befriande!

  Marina: Självklart bloggar man när man själv känner för det! Det är mer det att jag inte tycker att det finns tid.. och när tiden väl finns då har jag inget vettigt att komma med...

  Anja: Det ligger något i det du säger =) speciellt om hur empatiska vi är, otroligt egentligen när vi inte "känner varann" mer än via bloggarna.

  Louise: Jag gillar att titta in hos dig med! Och vi har nog alla våra "svackor"

  Millan: Där slog du hammaren på spiken! Precis så är det! Hoppas det vänder för oss inom kort och att vi kan njuta av tiden vi har framför oss / Kram!

  Mammi: Vattenläckor är...! Men visst har det löst sig, tog mig bara ett par dagars arbete att få ordning på torpet igen.

  Skogseva: Man borde ju vaar van med tanke på att vi fått in vatten i källaren här hemma ett flertal gånger.. men det är inte riktigt samma sak. Här drabbades skyltfönsterna, alla saker framför dem och på bordet, vattnet sprutade ut över huvudet på oss. Tur i oturen att man har en smart äkta hälft!
  Nu kan du sluta avundas mig min blomsterprakt "ler" den gjorde frosten de senaste två nätterna slut på.

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)