Drama Leaves

fredag 18 november 2011

Sovmorgon..

Eftersom jag har svårt att somna på kvällarna och i princip aldrig somnar före 01.00-01.30 uppskattar jag morgontimmarnas skönsömn desto mer. I familjens ögon har jag "sovmorgon" varje dag vilket betyder att jag ställer väckarklockan på 07.00.

Ca 05.40 väcks jag första gången av annan familjemedlems väckarklocka (personen ifråga brukar behöva en knuff för att vakna och trycka på snooze) Tio minuter senare upprepas samma procedur..

Ca 06.40 vaknar jag av att ... stänger ytterdörren när ... beger sig till jobbet. Personen i fråga har totalt missat att man kan trycka ner handtaget på ytterdörren även när man stänger och på så sätt minska uppvaknandet hos övriga sovande familjmedlemmar!

Om "jag har tur" så går ytterligare en familjemedlem ungefär samtidigt, via annan ingång, den dörren är inte lika lättstängt så jag vaknar oftast...

Nu har klockan hunnit bli ca 06.50 och det är tid för en av grannarna längre bort i gatan att bli hämtad... Kvinnan som hämtar henne tutar varje morgon när hon anländer...  behöver jag säga mer???

Sen är det tid för min väckarklocka att ringa... och jag som oftast känner mig lite "sleten" snoozar glatt vidare (vilket jag ju egentligen gjort ofrivilligt sedan 05.40)

Mellan min klockas tjutande kan jag tursamma morgnar få uppleva att bli väckt av omgivningen ytterligare en gång. I slutet av "min gata" ligger en populär "hundrastplats" och som sagt har jag tur så lyckas de befinna sig där samtidigt hundarna som skäller som tokiga på varandra...

Där någonstans brukar jag ge upp... det känns liksom meningslöst att försöka sova nå´t mer... I bästa fall har jag lyckats få ihop fyra timmars sömn...

Kaffe på det och jag är åter redo möta världen, pigg och utvilad... That's life!

God morgon allesammas, sovit gott hoppas jag / gittan

7 kommentarer:

 1. När jag läser ditt inlägg så känner jag stor tacksamhet för att jag för det mästa kan sova riktigt gott.Måste vara tungt att inte kunna kopla av och sova gott.Får du sova något längre i helgerna eller blir du väkt även då?Kram.

  SvaraRadera
 2. Låter jobbigt. Den bästa sömnen har man mella 22 och 02.Tydligen svåra att ersätta. Senare än 23 vill jag inte somna till vardags, men då går jag också upp mellan 5 och 6.
  Hoppas att du får ofta sovmorgnar - det behöver du!/Anja

  SvaraRadera
 3. Men oj, så lite du sover - hur orkar du? Tar du igen det på helgen eller är du en sån som behöver få timmar månne...jag skulle aldrig orka sova så lite, jag sover mellan 23.30 och 06,30, och är jag ledig drar jag mig till 8-halv 9. Är jag nån gång på fest och somnar vid 1-halv 2tiden så är inte morgondagen rolig.
  Hoppas du tar igen lite sovmorgon på helgen,och att du inte blir så störd av din omgivning då!
  (smart med sodastreamen i källaren alla sätt är bra utom dom dåliga...*s*) Sov gott =)

  SvaraRadera
 4. jobbigt att sova så lite och att bli väckt så ofta,själv somnar jag strax efter kl 22,men har en innekatt som väcker men flera gånger runt 03 tiden för att få mat sen för att han vill ner i källaren,ha det så gott//maggan

  SvaraRadera
 5. Ja, nu vill jag att alla skall göra köksinlägg! Jaså din man sätter in kök, då borde du ju få ett nytt ett om det är det du vill ha =)
  Jag blev lite nyfiken på diskmaskinen, våran är nämligen inte bra, vad har du för sort?

  SvaraRadera
 6. Hej Gittan!
  Oj, det jobbigt med så lite nattsömn. Att därtill bli väckt ideligen av andras morgonsysslor är inte något jag avundas dig.
  Må gott!
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 7. Tack för all omtanke! Just denna morgon var jag ganska irriterad på alla sörande moment runt omkring. Men när jag läser era kommentare så tänker jag, så lite sover jag väl ändå inte... men det får jag kanske inse att jag gör =) Jag somnar sent, vaknar ofta (oftast pga att min kropp hittar på egna nattliga hyss) En del nätter sover jag inte alls och jag har ytterst sällan sovmorgon/sover ut. För modligen tycker min kropp att det räcker så för jag mår bra, är full av energi "skrattar" och känner mig sällan eller aldrig trött! Kroppens "hyss" har jag ju haft sedan barnsben så för mig är det naturligt att inte få sova ostört en hel natt. När det händer någon enstaka gång då blir jag bra snopen må ni tro. Det som stör mig mest är nog att ligga i sängen timme efter timme och inte kunna somna, DET är frustrerande om något.
  Kram gittan

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)