Drama Leaves

tisdag 7 april 2009

Vår och helg bilder

Den gånga helgen skulle ju inneburit att vi startat bygget av muren runt den upphöjda rabatt vi håller på att göra. Men varesig lördagen eller söndagen ägnades åt detta eftersom vi "råkade" få en hjälpande hand med annat.

Maken överraskade med en bukett Rosor i lördags (Ruben vasen är från Svenska Hackefors)

Ni tänker väl på att fråga efter växter märkta: Fair Trade! Läs gärna mer om detta här:
Annika Christensen http://naturligating.blogspot.com/ lockade mig med sina bilder att gå ut och leta efter uppstickande blad till Allium-lökarna


Så snygga tillsammans med de andra vårblommorna.

Doften i Brunnsrabatten är stark, minnet dåligt, är det Rysk vårstjärna?

Ibland önskar jag att jag vore lika flitig med att anteckna vilka lökar jag petar ner i planteringarna...

Avsaknaden av uteplats fick oss att (försiktigt) ställa vars en stol (med bakbenen tryggt på plattorna så att vi inte sjuker ner i gräsmattan helt och hållet) i solen för en fikastund. "Bordet" är pallen vi köpte på IKEA häromveckan (för ca 50-lappen)

Julrosorna har massor av frön - som jag ska försöka fånga när de mognat.

Den ena Rabarberplantan fortsätter att förtrolla mig med sina underbara färger. Plantan sidanom är enbart grön! (av avund....)


Minnet... är ju vad det är... Vilken lycka när man upptäcker att det i "trädgårdslandet" finns massor av nya Dagliljor, inköpta på förra årets perenna-rea! Inte mindre än sex sorter hittade jag här =P

Ännu en (namnlös) Julros utslagen. Det är andra året den blommar.

Hyacinter som "medföljde" husköpet. Det ser ni på färgen "skrattar" Jag köper ju inga rosa blommor.

Tulpanerna längs infarten hann nätt och jämt slå ut innan Snödropparna gav upp för i år.
Jag gillar kombinationen av de två

Klematisarna är nerklippta och skottar sig fint.

Kejsarkronorna har ovanligt bråttom i år. De som står här brukar blomma till Valborg.
Mängder av perenner är på god väg upp. Självsådda Lungörten Mrs Moon tillsammans med Klippstånds Ligularia dentata 'Desdemona' med sina otroligt snygga, nästan svarta blad.

Vad har då jag sysselsatt mig med i helgen? Maken fick som sagt hjälp med ett annat nödvändigt projekt och muren fick vänta. Men jag hade inte mer att pyssla med i trädgården, väl förberedd som jag var.
Istället plockades färgburkarna fram och sovrummet fick (äntligen) ny färg! Innan såg det ut såhär. Jag måste dock påpeka att vi INTE haft en grön rand runt rummet. Det satt två lager vällimmad bård på det gröna. Men rummet var en gång vackert (eller inte) grönt.
Taket fick sig en omgång fräscht vitt

och väggarna målades i en ljus, behaglig sandfärg (S1005-Y20R) Det återstår en del målningsarbete med element och garderobsdörrar som alla ska bli vackert vita.

Bloggerskan har undertiden gjort sitt yttersta för att hänga med i vad som hänt i bloggvärlden även om hon varit dålig på att kommentera - hoppas ni har överseende med detta =)


När målningen är klar ska nya gardiner, sängöverkast och krukor in. Lite nytt ska köpas utöver det men det får bli senare.
Påskhelgen hoppas vi att det ska bli murbygge hela helgen (med en liten avstickare till Flyinge Plantskola vilket börjar bli tradition)
Saknar ni mig och mina trädgårdsrapporter så vet ni varför jag inte är här.
Därför önskar jag er alla en Glad Påsk redan nu10 kommentarer:

 1. Ja, det var fullt upp ser jag! Tur att du hänger med i bloggvärlden också *ler*.
  Porslinhyacint heter den lökväxten du undrade om! Visst är den söt, nästan lika söt som rosa hyacinter!
  Blev fräscht i rummet med ny färg!
  Ha en fin påsk! Kram Anette

  SvaraRadera
 2. Där finns mycket vackert redan i dina rabatter ser jag. Stod precis och tittade på karamelliljan jag fick av dig förra året. Den ska få en "riktig" plats nu snart.
  Vi är nog många i bloggvärlden som har mycket nu skulle jag tro.
  Nu ska jag ta en sväng med Ronja sen blir det nog ett nytt inlägg i min blogg. Kram!

  SvaraRadera
 3. Dear Gittan, this is just wonderful. The silly google translation does not detract from the message you are sending with the photos. You driveway garden is wonderful with the tulips and snowdrops. The new wall color is very good. I am into neutrals and lighter furnishings myself right now. Too bad we have that black leather couch! :-) I am excited to see your new wall go up, whenever that happens. The round mill stone is something I greatly admire too.
  Frances

  SvaraRadera
 4. Såklart jag ser att det är Hackefors (den här gången);-)
  Du lyckades ju riktigt bra med din fototeknik. Bra att snegla på andra, det lär man sig mycket på, tror och hoppas jag (gjorde också ett litet försök). Glad påsk och lycka till med upphöjda rabatten! /Ruben

  SvaraRadera
 5. Så oerhört fina bilder - och fantastiska rabatter! Tulpander och snödroppar längs infarten var urläckert!

  SvaraRadera
 6. Hej! Vad trevlig blogg du har här med. Så härligt se alla vårblommor. Såg att du skrivit på bloggen, jag kom in just där. Jag har länkat till dig med på nya bloggen så jag kommer titta in här fler gånger. Önskar dig en jättetrevlig påsk. /Lena (Texaskrage)

  SvaraRadera
 7. Är inte den vita en Klockhyacint- Hyacinthoides non-scripta?.... Fast jag kan ha fel...
  Så dina tulpaner är redan utslagna? Och Kejsarkronor & Rabarber så långt komna?! Härligt!
  Blir glad se att IKEA åter har de små hopfällbara pallarna! Var borta när jag skulle ha en ny - efter en tidigare som blivit förstörd här hos oss för den stått ute... Dom är så praktiska... till mycket!
  Och du: vad fint det blev i ert sovrum!!!

  SvaraRadera
 8. Full rulle :) Ont om tid, är det gott om :) Ja, inte hinner man blogga och läsa och kommentera så länge det är vackert väder! Klippstånds - tack för namnet! Jag gick en runda i går och såg ett par knoppar och tänkte att "där är den" och så fick jag hjärnsläpp då jag inte mindes namnet och då kunde jag inte goggla... :)
  Fint med det ommålade rummet! Skönt att få lite fräscht på insida. Jag har tänkt putsa fönster idag och vila kroppen från det hårda jobbet där ute ;) Glad Påsk på dig själv! Jag åker till stugan vid havet över helgen så inte blir det mycket blogg hos mig heller. Kram! 8`)

  SvaraRadera
 9. Det är inte tranorna som tar fiskarna, det är hägern. Hägern står på min svarta lista!!!
  Vi får väl se hur det blir med blåkullaturen. Men jag kanske svänger förbi om jag har styrsel över kvasten.
  Hade ni också åska i morse??
  Kram!

  SvaraRadera
 10. Åhh...det andas vår i hela ditt inlägg! Ljuvliga bilder med vårblommor och tillfällig plats i solen, vad mera kan man begära? Jo, för min del, att snön smälter ner och befriar gräsmattan med snö, att vårblommorna kan göra entré, men det är sen vår hos oss i år - tyvärr!
  Härligt att få nymålat, det känns så fräscht och man blir på gott humör av den ljusa färgen.
  Glad Påsk! /Bea

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)