Drama Leaves

torsdag 8 januari 2009

Min längtan...

Det har nu gått ganska precis fem veckor sedan jag hoppade av från Lärarhögskolan. Det känns fortfarande lika bra som det gjorde när jag äntligen bestämt mig. Vad som händer framöver....ingen aning. Det får tiden utvisa.

Jag ser verkligen fram emot vårens ankomst. De första fröpåsarna låg i brevlådan igår efermiddag. Det blev en del grönsaker, perenner och ett par träd. Om de sen hinner bli träd under min livstid, vem vet. Prova att så dem måste jag bara göra. Jag tycker det är otroligt skoj att testa sånt som jag inte har en aning om det ska fungera eller ej.

Fick mig att tänka på makens små sticklingar från häcken som han satt i vatten i växthuset - de har nog frusit nu! Jaja, bara att ta nya och prova igen.

De träd jag köpt frön till är: Näsduksträd och Tulpanträd. Eftersom det med största sannolikhet kommer att dröja innan de antar ett träds storlek behöver jag ännu inte bekymra mig om var de ska planteras. Vi har ju ett flertal Tuja-giganter på framsidan, som jag gärna vill ha bort med tiden.

Maken kom häromkvällen in med en härlig överraskning från garaget

Kan ni tänka er doften av Änglatrumpeten i januari......

Idag snöar det igen, inte så mycket, men dock. Jag tillhör ju inte dem som tycker att vintern är någon trevlig årstid utan drömmer om varmare, soliga dagar.
En titt ut genom köksfönstret och ni förstår

Jag bara väntar på att få ta tag i stenen på pallarna därute och börja bygga på muren runt den nya planteringen. Längst upp i högra hörnet på bilden kan man skymta den "kanal" jag grävt ur och som nu ska fyllas med sand och därefter stensättas.

Mina drömmars hus ligger där fruset. Men förhoppnignsvis inte för kallt för de växter som övervintrar därinne. Med isolering under plattorna, tjocka frigolitskivor som väggar runt växterna och flera lager fiberduk som täcke, hoppas jag att de mår bra där i sin vintersömn.

Där står de, fikonträdet, olivträdet, fuchiorna, kannorna, rosen(den blå) och ett par små japanska lönnar. (alla är inte med på bilden)

Det var bara Änglatrumpeterna fick flytta in i garaget, de var för stora och för många att husera här inne.

Hoppas våren kommer snart...

4 kommentarer:

 1. Eeehh..jag får nog hålla med om det där med tapeterna...håller ungefär samma klass som min hallvägg...fniss
  Här har det också snöat idag..men det kom nästan som en lättnad..för samtidigt steg temperaturen ungefär 16 grader från -12 till +4 så då kan man väl leva med lite snö..

  SvaraRadera
 2. Visst längtar man tull våren men jag vill gärna ha en riktig vinter med snö först. Men snart så värmer solen på eftermiddagen och man kan sitta i Lugnet (eller annat växthus!) och dricka te och njuta av vårlökar i kruka som snart kommer att finnas där ute. Ljuvligt! Kram!

  SvaraRadera
 3. Åh, jag hade gärna tagit snön här istället !!
  Men om det ska komma snö så vill jag ha så pass att det går att åka skidor och sen vill jag att det ska ligga ett tag med, så det inte blir slask med en gång !!

  Förstår att du längtar efter att få börja stenläggningen !!
  Längtar ju jag oxå efter - är nyfiken :)

  Kul att du tittade in till min nya blogg :)
  När du skriver ett nytt meddelande så finns det två rutor uppe till höger. I den ena står det *redigera HTML* kanske är det denna du kommit åt. I den andra står det *skriv* Tryck på den och se om du ser dina bilder som vanligt igen.
  Lycka till !! Och ha en riktigt skön helg !!

  SvaraRadera
 4. Lite svårt att låta bli trädgårdspratet på en "vanlig" blogg också! Jag har också startat en blogg här och det blir nog lite trädgård där också *ler* för hur ska man kunna låta bli att skriva om det! Annars hade jag tänkt att ha fototeman och lite annat på den nya bloggen, om jag nu får det att fungera......Nej, nu får jag väl ta och åka till affären så det blir någon middag idag! /Kram Anette

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)