Drama Leaves

söndag 25 september 2011

Vilken underbar helg!

Helgen bjöd då verkligen på helt underbart väder (precis så som septemberväder SKA vara)

Jag har vistats ute all ledig tid och fått så mycket gjort, jag känner mig helnöjd!

 • Alla krukade perenner är på plats för vinterförvaring
 • Vitlöken är kommen i jorden - 36 klyftor Theridome? (ytterliga en sort ska sättas)
 • Gräsmattan är klippt
 • Regnvattentunnorna är tömda och tvättade
 • Alla krukor med sommarblommor är tömda och diskade
 • Alla växter i kruka som ska övervintras är ihopsamlade
 • Växthuset är nästan tömt men en gurkplanta, två tomatplator, en paprika och tre physalis får stå kvar ett tag till
 • Alla backar är tvättade och undanställda
 • Ett flertal perenner från planteringskön har kommit i jorden
 • Parasollen är undanstoppad
 • Trädgårdsmöblerna intagna
 • Trapporna och gångarna sopade
 • De flesta planteringar är skyfflade och krattade
Idag har jag varit ute i tio timmar! Termometern visade på 19 grader och det var precis vad jag behövde - en dag med sol, värme och trädgårdsnjutning.

Nu hoppas jag att morgondagen blir lika underbar, då ska jag bl.a fixa färdigt i växthuset och ställa in de växter som ska övervintras där.

Mycket vackert det finns det att njuta av just nu, en del växter börjar anta höstfärg och jag njuter i fulla drag! Tyvärr har dendär käringen (hon som fyller på planteringskön när man vänder ryggen till) tagit med sig alla kameror till jobbet sååå några bilder blir det inte idag...
Om lusten infinner sig hämtar jag hem min "trädgårdskompis" imorgonbitti så jag kan knäppa lite höstfägring att dela med mig av =)

Hoppas ni också fått njuta av det vackra septembervädret i helgen och att ni får en fin kväll / Kram gittan

11 kommentarer:

 1. Så mycket du fått gjort, måste kännas skönt! Här grävs det fortfarande och lökar ska planteras. Även jag tycker att silveraxet är en favorit!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. så härligt det låter med att du har fått gjort så mycket.. gräsklippning har jag hunnit med och det var tur det annars skulle jag fått ta till lien. Ja det har varit mycket kalasande hit o dit den sista perioden så trädgården har fått stå tillbaka. O för all del har det ju regnat småspik oxå så man har ju inte kunnat göra så mycket. Njut nu av din arbetsdag.. jag hoppas på denna veckan ska visst bli finväder så en timme eller två varje dag så har jag väl hunnit en hel del antar jag.. *smile* ha det gott Moa

  SvaraRadera
 3. Oj så mycket du fått gjort...hoppas du sparade nånting att sitta på för det ska ju fortsätta vara fint ett par dagar till...
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 4. Hjälp vad du har hunnit med, har du ingen solstol?! Sånt väder vill vi ha mycket mer av!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 5. Men oj vad flitig du är, skönt när allt är gjort...
  Vädret har varit underbart men inte hunnit med trädgården, kanske i morgon. Har suttit inne och tillverkat en massa...det är ju snart jul :=))
  Mysigt vi hade sist, får vi göra om snart...

  kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 6. Lustigt kan bara skicka som anonym till dig
  //kullervilla

  SvaraRadera
 7. Wow!!! You certainly accomplised a lot. Congrats. I'm still waiting to get going on my projects for the year:)

  SvaraRadera
 8. Blomkärringen: Jag har liksom legat efter hela sommaren i år och att då äntligen få ta igen det så man är i fas inför vintern känns underbart!

  Moa: Jag fortsätter idag. Vädret ser ut att bli minst lika härligt och det är ju min lediga dag! Om kvällarna hinner de ju tyvärr bli för mörkt för att jag ska kunna vara ute efter kvällsmaten numera men jag får kanske utnyttja morgnarna istället, jag öppnar ju inte butiken förrän klockan tio =P

  AnnCharlotte: Näpp! Här sparades inget att sitta på (stolarna under taket står iofs ute alltid) men jag har ju 47 meter mur att slå mig ner på runt den upphöjda rabatten så jag klarar mig bra ändå =)

  Katarina: Näääää det har jag faktiskt ingen! Jag trivs bäst när jag får vara i rörelse =) Mer väder av den sorten vill jag absolut också ha!

  Kullervilla: Du vet när jag väl sätter fart finns det ingen hejd "hahaha" Hoppas du hinner njuta av det härliga vädret oavsett vad du gör! Jättemysigt, vi får ses snart igen =)
  Blogger lever ibland sitt eget liv, häromdagen när jag försökte logga in fick jag veta att jag inte hade tillträde till min egen blogg!!!

  Rohrerbot: That´s me in a nutshell =)

  SvaraRadera
 9. Milde himmel vad du hunnit med mycket!! Duktiga du. Du frågade om Rom vi åkte därifrån på söndag tidig tidig morgon så jag vet faktiskt inte om de har söndagsöppet. Ha en fin fin kväll/Gela

  SvaraRadera
 10. Oj, så mycket du hunnit med. Jag har inte alls hunnit så mycket men en bit på väg är jag.

  Underbart väder hade vi också i helgen och idag har vi 20 grader o sol. Kanon!

  Kram!

  SvaraRadera
 11. Härligt med en heldag i skönt väder :) Jisses - som du har röjt runt! Jag har hunnit hälften.... men det kommer väl en helg till :) Jag har i alla fall börjat förbereda övervintrarna och vilka växter i rabatten som skall krukas och flytta in - jag bubblar inte in i växthuset i år - ingen ide, för gör jag det, blir det vargavinter igen :)

  Kram ♥

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)