Drama Leaves

lördag 24 september 2011

Actaea

I Entré-rabatten har jag en av mina höstfavoriter Actea simplex 'Brunette' Den var en av de första perenner jag köpte när vi började om med trädgården. Då planterade jag den under Valnötsträdet men se där trivdes den inte alls!

I Rönn-rabatten har jag satt ytterligare tre plantor av Actea ramosa, något sortnamn har de inte så kanske är de samma som någon av de andra jag har men det spelar mindre roll. (en av dem har visst "rymt" upp i den södra flygeln av "den upphöjda" om jag inte minns helt fel...)
vackra är dom
och de doftar underbart!

Sen är jag ju svag för kontraster... och det har dom ju, underbara kontraster!


I trädgården finns det ytterligare en sort, Actaea ramosa 'Atropurpureum' Den står vid apeln men eftersom den är ganska skuggigt precis där så har den nästan övergått till att vara grönbladig och hinner sällan blomma - en flytt av den vore nog på sin plats.

En trevlig helg önskar jag er alla / Kram gittan

5 kommentarer:

 1. Åh, så vacker den är, även på nära håll! Min står just nu i knopp, och jag ser verkligen fram emot att den slår ut.
  /Caroline

  SvaraRadera
 2. Jag har ett höstsilverax som inte riktigt trivs....tror det växer lite inklämt...Får försöka hitta en bättre plats inför nästa säsong ;))
  För fina är de....
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 3. Höstsilveraxet är helt ljuvligt och doften är ju inte fy skam precis. Min egen planta är stor och präktig, men den växer under vår robinia så det gäller att gallra bland grenarna för att släppa ner ljus till plantan annars vägrar den att blomma. Just nu blommar den som allra vackrast och jag klippte faktiskt av en stängel och satte i en gåbortsbukett - lyx eller hur.
  Trappor (apropå förra inlägget) är nästan alltid fula, vår egen är inget undantag, men med ett enklare räcke kanske...

  SvaraRadera
 4. Fina! Jag lyckades med bedriften att "strypa" mina blommor på silveraxen med en klematis som gjorde så blommorna växtre rakt ner i marken! Man lär sig av sina misstag, samplantera alltså inte med klematis i närheten!

  kram louise

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)