Drama Leaves

måndag 12 september 2011

Planteringskön - refill


En söndagstripp till Flyinge Plantshop var planerad eftersom de hade trädgårdsdagar där i helgen som gick. Flera experter inom olika områden fanns på plats. Goda råd fick jag/vi av "tomatkungen" själv så nu vet jag precis hur jag ska göra för att få de bästa tomatskördarna framöver. Han kunde dessutom tala om att de krokig äppelgrenarna berodde på - myror! Nästa år ska alla fruktträden få "limringar" av något slag för att förhindra myrorna att plantera dit bladlus (enligt Åke Troedsson)

Naurligtvis handlade vi "när vi ändå var där" kalkonfilé och kalkonkorvar från Ingelsta och ett par växter.

Eftersom Pagodkornellen (den i förra inlägget) blir för vid för den tilltänkta platsen (och jag vill ha något brokbladigt där) så fick det bli en annan kornell istället nämligen denna

 Den ska få bli granne med den röda perukbusken i entré-rabatten. Framförallt föll jag för de röda grenarna och dess vintervärdeFler Solhattar stod också på "önskelistan" Egentligen ville vi haft den som heter 'Tomatoe soup' men när vi väl skulle ta en så fanns det ingen kvar!
                                                        


Montbretior gillar vi (också) Så när maken fick syn på denna kunde han inte låta bli att ta enSen kom vi till Heucherna... Det är väl hög tid att erkänna att jag samlar på Heucheror... Jag kan liksom inte gå förbi utan att se efter om de har någon sort som vi inte har... och det hade dom!

Sååå... efter att ha minskat ner planteringskön i lördags då jag gjorde iordning korgen till kökstrappen (ca 3v. tidigare än jag gör normalt)
I år blev det mestadels perenner däri; Vitlysing, Skimmia, Murgröna, Ödleblad och två vita Ljung


Fyllde på med ett par små lyktor för värmeljus från butiken (Hemtrevligt Ute & Inne i Kävlinge, länk finns uppe till höger) och tycker nog att det blev ganska bra så. Om en månad får den sällskap av några pumpor och då flyttar jag den så den åt sidan så den syns genom glaset i köksdörren.Så fyllde vi som sagt på den snabbt igen, planteringskön =)
Kram!

6 kommentarer:

 1. Hej gittan
  härlig söndags tripp ni har gjort, så mycket vackra växer ni handlat. Blir allt lite avis :=))
  Ev så kommer jag och några kompisar förbi butiken den 14/10...
  Men skulle vara trevligt om vi kunde få till en dag innan och ses, kanske nästa måndag du är fri, 19/9 om du inte har något då...kan höras på tele...
  kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 2. Jaså du fyllde raskt på den kön! Och vad skönt att du äntligen erkänner ditt begär efter Alunrot =) jag tror minsann det smittar också genom datorn, även fast jag förstås inte har alls så många som du.
  Den kornellen har jag med, är så nöjd med min, och den växer fort också.

  SvaraRadera
 3. Tomatoe soup är jag med ute efter, gillar den röda färgen.
  Den brokbladiga blir vacker kontrast mot perukbusken.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Läckra inköp! Den kornellen är riktigt fin, kommer att göra sig bra vid perukbusken. Jag har hört att limringar är mindre bra mot myror eftersom de som fastnar snabbt blir en bro till de övriga.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Spännande nyköp!

  Jag tycker det är SÅ kul att plantera men just nu har jag inte så mycket att gräva ner eller i alla fall inte plats för just det jag har. Ja, du fattar?

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Inget tips mot myror egentligen, eftersom det är lössen som drar till sig myrorna så det är dom man ska bekämpa i första hand. Själv har vi väldigt mycket myror och när det blir för bra brukar jag lägga ut Myrr extra, ett granulat som är drygt och ganska effektivt, fungerar även när myrorna bygger i krukor och minskar antalet i träden, men lössen får man bekämpa på annat sätt.
  Kram

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)