Drama Leaves

torsdag 8 september 2011

Brokbladig snygging!


Både maken och jag föll för denna godbit när vi besökte Zetas trädgård. Den hade passat bra innanför grinden i Entrérabatten. Bort med de (mestadels trista) Björkspireorna och in med en riktig goding istället =)

 Frågan är bara hur stor den blir?
Får den plats?
Någon som vet?

10 kommentarer:

 1. Hej!
  Vacker buske faktiskt :)
  Den busken köpte jag senaste år och hur stor den blir har jag inte den blekaste, om den överhuvudtaget gillar min kalla nord!
  Ha en fin dag! /bea

  SvaraRadera
 2. Så här beskrivs den hos Bo Grönt.Höjd ca1-2m Bredväxande med grenar i våningar.Sol -halvskugga i vindskyddat och väldrenerat läge.mulljord.Härdighet Zon 1.

  SvaraRadera
 3. Den har jag beundrat flera gånger på Susie på Stjärnarves blogg! Är själv intresserad av den, men zon 1-3 avskräcker litet.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 4. Vilken fin kornell.
  Jag har en vitbrokig sort som heter Ivory Halo den klara sig i zon 5. Den har blivit riktigt omfångsrik .
  Höjd ca 2m och bredden minst 3 m den står fritt så den syns verkligen.

  Ha det gott
  Trevlig helg
  Gunilla

  SvaraRadera
 5. Grannen har en kornell i vitt och grönt, som växer över staketet och in till mej. Den är ca 1,5 m hög men inte så omfångsrik. Hälsningar Christina

  SvaraRadera
 6. Åh det är ju min favorit! Jag letar efter och funderar på ett lämpligt ställe, för jag vill verkligen ha den! Man ser den ganska ofta i engelska trädgårdar, den är så vacker, så jag säger KÖP!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 7. Det var en riktig läckerbit! Jag hade slagit till direkt. Jag har en C.alternifolia med liknande växtsätt (men inte så sirlig) och det horisontala grenverket är helt underbart.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Snygg! Hade säkert platsat här hos mig också - här saknas definitivt något som är variegerat. Får fundera på om åsen är lämplig miljö för en sådan liten raring.
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 9. Jag har också mängder med anledningar till att L ska flytta ner till Skåne, och svärsonen har bara en till att de ska bo kvar - han har ett toppenjobb. Men men, det finns säkert mängder med toppenjobb till honom härnere också. :) Hoppas jag.

  SvaraRadera
 10. Pagodkornell är ett rätt känsligt träd som kräver ett skyddat läge i zon 1-2 (att det står till zon 3 tycker jag är lite väl optimistiskt - även om man naturligtvis kan prova i ett lämpligt läge)
  Jag tror inte att det blir högre än max 2 m - snarast under.
  Lycka till!/Anja

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)