Drama Leaves

lördag 30 juli 2011

Trädgårdsbesökare och "en vit svan"


Vi har fått en daglig besökare i vår trädgård...

En liten kanin har hittat hit och han/hon är så otroligt söt! I morse satt den och spejade i flera minuter innan maken skrämde den på flykt när han gick ut för att hämta morgontidningen. Kaninen hoppar gärna upp i den upphöjda rabatten och igår såg jag att den gillar makens Violer! Jag visade maken att den ätit av viol??? på flera stjälkar (de utslagna blommorna verkar den inte röra) men han tycker den är så söt att det gör honom inget =)
I eftermiddag skrämde jag kaninen när jag gick min "rond" Den satt gömd i den upphöjda rabatten men det verkar inte som om den äter något mer än just makens violer, Viola Cornuta.


Min frösådd Rudbeckia 'White Swan' blommar och är så vacker tillsammans med den röda perukbusken och den gulbladig Funkian 'Sum and Substance'
En fortsatt god helg mina vänner / Kram gittan
12 kommentarer:

 1. Ja, den var verklgien vacker! Fast det där med frösådd har jag ju inte provat på förut, det är inte riktigt min grej....men köpa plantor är kul :o)

  SvaraRadera
 2. Fin solhatt! Har inga frösådda, bara köpta... Så du säljer älvorna men har ingen hemma! Hur har du kunnat motstå dem! Ta hem fler om du inte kan välja! Vet inte riktigm med blåbärens storlek. Mina är flyttade många gånger men nu är de runt en meter höga, tror jag har lästa att de blir runt 1,5 meter och knappt en meter breda. Har ingen annan anisisop men den du beskriver låter fin! Vi bor ju inte såå långt i från varandra så kanske ett byte skulle kunna bli aktuellt!

  kram louise

  SvaraRadera
 3. Lilla kaninen, en sån söting!
  En vacker kombination, perukbuske, vit svan och funkian.
  Zeta är ett ställe jag också vill besöka någon gång. Brukar vara inne på deras hemsida..Fina blommor och växter ni fick med er hem därifrån. Alunrot är en favorit här också :)
  Ha det gott
  Kram Lily

  SvaraRadera
 4. Åh, min har inte slagit ut ännu men jag väntar. Min "svan" är också hemmasådd.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Fniss...söt kanin, MEN, här gillas inte de långa öronen och en mun med glupsk aptit ;)
  Han har ätit morotsblasten, en del kantväxter är friserade osv han får gott akta sig snart och inte göra sig alltför stora besvär!!

  Vacker Solhatt och vet du.. jag som väntat på en egen sådd - Fingerborgshatt och varit lite mallig över den allt tilltagande storleken på växten och NU kan jag konstatera det blev en Solhatt!! Återigen får jag försöka med Fingerborgshatt-sådd!

  Kram /Bea

  SvaraRadera
 6. Jättefin bild på söt kanin :)

  Grattis till din lyckde sådd! Inte illa, de är ju lite kluriga att överleva - hos mig i alla fall, de fryser om fötterna om vinter, den enda som lever är Green Wizard, som är rätt trist egentligen :)

  Ha en fortsatt skön sommar ♥

  SvaraRadera
 7. Sød kanin.
  Smukke blomster.
  Tak for kikkeg.

  SvaraRadera
 8. Min swan vill inte blomma, suck! njuter av din vAR fint ihop med de mörka perukbuskebladen.

  Gullig kanin, min syster har en eller flera i sin trädgård och ja hon är lite trött på dem för dom äter inte bara en sort,,plus att då det är höst gnagger de av barken på hennes äppelträd..
  men din var ju söt. kram Monica

  SvaraRadera
 9. Supersnygg kombo, ska skriva upp den i min "lilla gröna".
  Kaninerna i skåne, är så söta, kanske lite mindre söta när de börjar smaka av rabatterna.
  Du kanske får stödmata dem med något från affären istället :)
  Ha det toppen!
  Camilla

  SvaraRadera
 10. Ser ut som en hare med de långa öronen! Kommer nog återkomma om det finns gott att äta hos dig! Vilka jättefina bilder på din rudbeckia, supervacker!! En sån vill jag också ha - tack för fin inspiration!!

  Stoooooooooooooor kraaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 11. Rosor ochruiner: Det är så mycket biligare att fröså och jag gläds dubbelt när det väl blir något. Men det gäller bara perenner och träd. Catalpan är min bebis som jag vårdar oerhört ömt. Bara tanken på att en dag kunna sitta i skuggan under ett träd jag sått själv... mäktigt (om det nu blir så)

  Louise: "ler" Ta hem fler säger du... plånboken min säger nog inte detsamma =) Om vi inte ses kan vi ju alltid skicka plantor til varann =P

  Lily: Visst är han söt, jag är bara rädd att han blir en daglig gäst i "trädgårdsserveringen"

  Marina: Svanarna grodde bra, jag har ganska många av dem =)

  Bea: Det är just det jag är rädd för och vad gör man då? Inte kan man skrämma bort dem så lätt misstänker jag. Så förargligt med din sådd men ge inte upp!

  Lotta: Det har jag faktiskt inte märkt men vid eftertanke så står de nog planterade i de partier som är aningen torrare vintertid här hos mig.

  Landbohaven: Tack!

  monica: Usch ja, de är söta men innebär ju oftast problem. Jag hoppas det flyttar till någon annans trädgård där "serveringen" kanske bjuder på mer godis än vi gör här.

  Camilla: Visst är det en lyckad kombo! Dottern tycker vi ska bjuda kaninen på tamkaninens pellets, det tycker inte jag!

  aka: På bilden gör det faktisk det! Men det är en kanin. Varsågod!

  SvaraRadera
 12. Goοd post. I learn somеthing totаlly new and challеnging on siteѕ I stumbleupon on a daily basiѕ.
  Ӏt's always helpful to read content from other authors and practice a little something from other web sites.

  Visit my site; http://earthrush.com/Janellowg

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)