Drama Leaves

onsdag 20 juli 2011

En mindre "ommöblering"

Efter att ha rensat hela framsidan, krattat fint i planteringarna och sopat gångarna tog jag fram mitt favvoredskap - grepen =)

Nu jädrar får det vara nog med "sillsalllad" i planteringarna!  Förste man upp för förflyttning (dvs. sopsäcken med destination återvinningen) blev den stora Förgätmigej-plantan och genast ser Entrérabatten bättre ut. En aning tom med hålen förvisso men det är ju lätt att åtgärda. Jag ska klura lite innan jag sätter igång med att flytta/plantera här.
 (visst låter återvinningen bättre än sopstationen?)


Näste man ut blev den gigantiska Violrutan i Den upphöjda rabatten. Vilorutan är vacker men den hade lagt sig raklång över den nyplanterade (svindyra) Hibiscus jag satt där så den fick gå. Nu står den på "övervägningslistan" i en murarspann för det tar emot att återvinna den!!!

Massor av knoppar har den dessutom!


Jag har gått och sneglat litegrann på Lönnrabatten bakom garaget... där det rådde en aning "obalans" 


Den typ av obalans som lätt uppstår när man inte planterar alla växter samtidigt och först senare upptäcker att de små hamnat i bakkant medan de mer utrymmeskrävande visst hamnat längst fram. Så är fallet här, Funkiorna kan ju inte stå i framkant!

En klar förbättring med ett enkelt ingrepp!


I den andra böjen såg det precis likadant ut...


Tada!


 Sådär, nu tror jag det blir mycket bättre!


Magnolian har vi fått binda fast i den gamla mattebommen =) Den har envisats med att blåsa omkull oavsett var jag placerat den men här står den väl säkert?


Självklart passade jag på att dela Alunrotsplantorna i Lönnrabatten när jag ändå hade dem uppe =)
En av dem hamnade i Den upphöjda rabatten där den får ersätta en av "dyrgriparna" som försvunnit i vinter (vissa sorter är svindyra och svåra att få tag på, varför är det just dom som försvinner under vintern?)

Alunrot, Heuchera 'Southern Comfort' gör sig fint tillsammans med den nästan svarta 'Liqourice'


Mellen de två rosa Alunrotsplantorna satte jag en bit av den andra


'Cascade Dawn'

Visst blev det snyggt!

Sen hade jag ju dedär plantorna som följde med hem från Optikern "sss" också att plantera

Lammöronen planterades jämte Klematisen ??? i Den upphöjda rabatten. Tanken var att dela plantan för med tiden vill jag att det ska vara Lammöron på hela den bara ytan som syns i bilden. Men det såg inte ut som om det gick att dela dem! Krukan var full av plantor men de satt ihop som berget! Vågar man sig på att dela med kniv eller ska man köpa fler plantor istället??? Någon som delat Lammöron?

Nu har jag haft besök av ännu en underbar bloggvän i butiken - så himla glad man blir!!! 
Vem??? Det får hon själv berätta om hon vill / KRAM!

8 kommentarer:

 1. Det känns sååå bra när man får till det.
  Och så himla härligt att ha en massa växter att dela...
  Violrutan får du väl hitta en plats till...inte ska väl den hamna på återvinningen....
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 2. Så flitig du är! Men visst känns det skönt när man får "ändan ur vagnen" och flyttar det som hamnar fel.
  Ha det bra! /Katarina

  SvaraRadera
 3. Visst är det skönt när man äntligen har lyckats med en rabatt (eller flera). Misstaget att sätta lågväxande längst bak har jag gjort flera gånger, min pionrabatt är ett strålande exempel på "låga blommor bakom höga". Nu får de stå som de gör även om de bakersta syns dåligt. Vem kunde veta att de nya pionerna skulle bli över metern höga!
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 4. det är så himla kul att få fixa till rabatterna. Jag har oxå fixat o donat och nog får man nya idéer nät man ser alla hål det blir. /Knatten

  SvaraRadera
 5. Funkia kan inte stå i framkant skriver du och vips vet jag varför jag inte får till det i min norr-rabatt. Så nu vet jag hur jag ska göra nästa gång jag är igång med spaden.
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Det känns så bra när man får gjort såna där omförflyttningar man har tänkt på ett tag men aldrig blivit av. Grattis till insatsen :-))) Du har verkligen många fina växter hos dig Gittan!! Alltså.... alunrot och funkia är bara bäst..... :-)))

  Många kramar
  Charlotte

  SvaraRadera
 7. Bra jobbat! Snyggt blir det...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 8. AnnCharlotte: Att kunna dela växter är så härligt och ännu bättre är det när man "får till det" precis som du säger =) Violrutan... otroligt stor och inte helt lätt att klämma in någonstans men jag vill!!!

  Katarina: Jag har fler växter som skulle må bra av en flytt, tiden räcker dålig till bara. Men så är det ju alltid ;-P

  Skogseva: Så sant så! Inte kan man veta när de ska "ränna iväg" sådär ;-P

  Knatten: Jag gillar det skarpt! Under förutsättning att det blir som jag tänkt mig "ssss"

  MillaN: Att Funkian inte kan stå i framkant beror förståss på VAD som växer bakom "ler" I Valnötsrabatten har jag ju Funkiorna som kantväxter - funkar utmärkt!

  Charlotte: Alunrot och Funkia är klart bäst!Ända nackdelen skulle ju vara att Alunroten växer upp ur jorden (hur dumt lät inte det?) och behöver planteras ner igen efter ett par år. Men det "problemet" tar jag så gärna eftersom de tillför så otorligt mycket i planteringarna. Dessutom kan mna ju passa på at tdela dem då och få ännu fler ;-)))

  Anna: En gör så gott en kan =D

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)