Drama Leaves

onsdag 6 juli 2011

På gräsrotsnivå... (läses med glimten i ögat)

Frun i huset hatar verkligen att klippa gräsmattan!
Jo jag vet, hata är ett starkt ord och det är det enda här i världen som hon hatar, så kanske ni förstår nivån på dethela lite bättre?

Eftersom frun är den enda i familjen som klarar av att klippa gräs (övriga familjemedlemmar är superduper allegiska) så faller det ju på hennes lott, varje gång, oavsett vad hon tycker om det hela...

Igår var det (åter)tid att klippa, gräset det växer så in i hoppsan (eftersom maken göder det bra!) och varannan - var tredje dag är klippningen ett måste om det överhuvudtaget ska gå att klippa.

Gräsmattan är tjock!

Och ojämn! (sönderkörd med skottkärran när de körde mursten och jord till den upphöjda rabatten)

Och frun hon svär!!!
Hon börjar morra redan vid middagsbordet...
Yngsta dottern (19år) försöker snällt påpeka att OM hon hade kunnat hade hon gärna hjälp till någon gång...
Modern blir inte mer välvilligt inställd till gräskippningen av det...

Hon fortsätter muttra, drar på sig trädgårdsmunderingen och går med tunga steg kökstrappan ner. Plockar undan de krukade perennerna som "någon" lämnat kvar på gräset (läs frun), tar ut helvetes-maskinen och tankar den. Sen drar hon igång. Klipper på diagonalen eftersom gräset blivit fult rutigt av tidigare klippningar. 35 minuster senare är det så äntligen klart!
Med vibrationsskador i händerna, nedsatt hörsel, avgas-os i näsan och gräsgröna fötter stänger hon så äntligen av helvetesskapet...

Innan gräsklippningen  utspelade sig ett (skämtsamt) samtal ang. gräsets vara eller icke-vara mellan maken och frun:

Frun: Älskling, jag tycker du ska gräva en STOR damm... så stor att vi behöver en rejäl (och snygg) bro för att komma över och så att det bli väldigt lite, eller ingen, gräsmatta kvar!

Maken: "Ler"

Frun: Kan man inte spränga skiten?

Maken: Gräsklipparen eller gräsmattan?

Frun: Jag menade ju gräsmattan men om du spränger gräsklipparen, den lär vi ju inte behöva mer, så kan man ju hoppas det blir en rejäl smäll så gräset liksom också försvinner - två flugor på en smäll!

Maken: "LER"

Frun: Sen när vi lägger nya plattor runt huset så tar vi bort två plattor, en åt oss var, och istället för dem så sår vi gräs i dom rutorna. Precis lagom för att kunna sitta med bara fötter  i gräset! Dessutom blir det så lite gräs att man kan klippa det med en vanlig sax!

Maken: "LER" fortfarande...

Han säger då inte mycket... maken min =P

Gräsmattan blev jättefin när den blev klippt, digonalt = så snyggt!
Frun i huset... går gladeligen barfota på den så ofta hon bara kan, svarta fötter hör sommaren till =)

Nu går det ett par dagar... tills det är tid för frun att morra över "eländet" igen...

(I brist på vettigare saker att blogga om från min trädgård hoppas jag att jag åtminstone kunde roa någon)

Kram gittan

17 kommentarer:

 1. Ett gott skratt...
  Tur att maken här tål gräs :=)))
  kramiz//kullervilla

  Oj vad man får jobba för att lägga en kommentar, nu går det bara som anonymt...

  SvaraRadera
 2. Hota med att du kommer att leja bort gräsklippningen i fortsättningen, och att betalningen från det kommer att dras från vin- och spritkontot, ska du se att det blir fart på både grabbar och tjejer!!! :-)
  Okay, jag är generös idag; du kan få ett råd till. Köp allergipiller åt dem på Apoteket och tvångsmata dem om det skulle behövas!!

  Och Gittan, skoja så här på bloggen, tycker jag verkligen inte lämpar sig. Hur skulle det gå om alla gjorde så? Bloggning ska man ta seriöst!! Eller har jag missuppfattat det också? ;-) Kul var det i alla fall!!!!!

  Ha det gott - med eller utan gräs!
  /Ruben

  SvaraRadera
 3. Kullervilla: Somliga är lyckligt lottade här i livet! =P

  Ruben: Vår "lille elektriker" kom när jag just var färdig och han föreslog för maken min att vi skulle införskaffa en självgående klippare, en såndär där man har slinga nergrävd runt gräsmattan så han inte klipper åt hela kvarteret =) Allergipiller.. om det bar räckt med det! Maken och minstingen har fått och får sprutor för sina besvär inget annat hjälper! Trots det håller maken på att dö om han klipepr gräset, behåller honom hellre och klipper själv!!! Avslutningsvis, vad menar du med seriös? ;-P

  SvaraRadera
 4. Ja du, här är ingen allerigisk, men likförbaskat så är det frun i huset som får köra omkring med helvetesmaskinen trots att hon hatar det..."Den som göder den klipper" säger maken och så är det slutsnackat om det...*morr* Nej, fler rabatter åt folket så vi slipper klippa gräs!!

  SvaraRadera
 5. Rosor och ruiner: Då är det ju faktiskt mer synd om dig! Fast samtidigt så är det ju inte jag som göder... Fler rabatter åt folket, vår paroll!?

  SvaraRadera
 6. Jag fick ärva gräsklipparen av maken när han köpte åkgräsklippare. Där han inte kom fram med den pga div växtlighet...där kunde jag klippa själv. I år har han tydligen glömt bort det för till min glädje klipper han hela gräsmattan.
  Idén med en dammen känner jag igen...maken har uttryckt något liknande fast då gällde det en pool.

  Kram Susanne

  SvaraRadera
 7. Haha...... Tack för dagens skratt Gittan!!!! Jag är såå lyckligt lottad att maken 'äger' gräsklippning och triming hemma hos oss. Å han gör det med bravur, fattar precis när det måste klippas för att det ska se snyggt ut, gnäller inte över alla mina rundade rabatter och konstiga tilltag som INTE underlättar hans gräsklippning och dessutom radikalt ökar ytorna som bara kan trimmas och inte längre kan klippas med gräsklipparen :-)))))) Att jag är glad över att han inte är allergiker..... är bara förnamnet......

  Finns det ingen tonåring i grannskapet som går att muta... nån som inte är allergisk?! Annars är en stor damm ett mycket bra alternativ.... absolut :-)))))) haha...........

  Tack för din gulliga hälsning... Ja, varför är Sverige så avlångt.

  Kram, kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 8. Jo, humor underlättar livet!

  Här turas maken, sonen och dottern om att klippa. Ingen gillar det! Som tur är så räcker det att klippa ca en gång i veckan här. Vi gödar inte, det växer tillräckligt ändå.

  En STOR damm med bro över röstar jag för i er trädgård.

  Kram!

  SvaraRadera
 9. mer rabatter åt oss,,stackare, både du och allegikerna, jag är lyckligt lottad att min man fixar det. Han gnäller bara lite om jag gör för smala prång och gräsgångar, han gillar inte trimmern ,,men gör det ändå.

  Tack för ett underhållande fniss inlägg!
  ha en go vecka kram!

  SvaraRadera
 10. Det låter väl som att en damm är en bra lösning...
  Hos oss är det numera jag som snirklar mig fram med handjagaren. Mannen slutade klippa helt och hållet när det blev förmycket(!)som skulle aktas...

  SvaraRadera
 11. Hos oss är det maken som klipper gräset och jag har strängt gödningsförbud för "då växer det ju ännu fortare och tjockare och det tar ju redan nu nästan fyra timmar att klippa eländet"!
  Vad jag gör medan maken klipper gräset i fyra timmar? Sitter i en solstol och njuter förstås!
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 12. Du vet inte hur rätt du har i din roliga berättelse - för så gjorde vi faktiskt. Nu har vi ingen gräsmatta alls och det är bara sååå skönt att slippa eländet.

  Gräve en damm, komplettera med många sittplatser och så rabatter och marktäckare mm!!!!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 13. Ja du! Här vill maken ha kvar gräsmattan medan jag gärna skulle gräva bort lite mer. Det är ganska trixigt att klippa gräs hos oss med många rabatter, en stentrappa mitt i, en studsmatta som ska flyttas på samt att hela trädgården lutar. Det har fallit på min lott på senare år att klippa gräset eftersom jag "har tagit över" övriga delen av trädgården. Kan tycka det är tjatigt ibland men der det som ett träningspass! Kan förstå att det är jobbigt när familjen är allergisk. Kämpa på med klippandet och se det som friskvård!

  kram louise

  SvaraRadera
 14. Ha, ha!
  Håller med om att gräsklippningen inte hör till de roligare trädgårdssysslorna men, som du säger, fint blir det när det är gjort.
  Och: JAG GILLAR faktiskt mina "gräsmattor" och skulle inte kunna tänka mig vår trädgård utan dem. Vi har förvisso tagit bort massor av s.k. gräsmatta men en del finns ju kvar. Och jo, det är jag som klipper dem.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 15. Jag verkar ha en udda make som gillar att klippa gräs, han påstår han tänker bra då och själv tänker jag bäst när jag slipper så det passar bra.
  Ha det bäst!
  Kram

  SvaraRadera
 16. Vi har ju enorma "gräsmattor" i vilket fall som helst, så är det gubben som tar de 3 jättestora ( har ju nästan 6-7 tusen kvad.meter. Runt rabatter och gångar är det mitt jobb, vägrade att använda en förb-d bensinare, och slita armarna av mig. Fick då en batteridriven toppen helt enjelt.Ladda i uttag några dr, klar för nästa runda.
  Ha de så gott
  Kram

  SvaraRadera
 17. Det var så himla härligt att träffa dig idag. Det var verkligen åratal sen. Du finns med på min Tacksamhetslista idag - att jag är tacksam över vår träff. Jag hoppas vi kan återuppta/börja på en bra vänskap framöver.
  Sköt om dig och må så gott.
  Kram

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)