Drama Leaves

måndag 12 april 2010

Råd, tips... någon?

Som ni vet så har jag funderingar på att öppna en butik och även om jag haft företag med försäljning tidigare så var det inte alls på samma sätt.

Nu är huvudet fullt av funderingar på vilka måsten som finns när man har en butik.

Saker som man absolut måste ta med i beräkningarna...

Saker som man inte får missa..

Därför tänkte jag vara så "fräck" att be om hjälp.

Du/ni som har erfarenhet som butiksägare eller liknande, tipsa mig gärna om saker som jag behöver veta.

Nya kassalagen, hur fungerar den?

Finns det något bra kassasystem där man t.ex kan få försäljningen att gå direkt in i bokföringen?
Var köper man kassa-apparat, butiksinredningar mm.?

Försäkringar? För mig? Och butiken?

A-kassa? Hur fungerar det?

Ni ser det finns många frågetecken, säkert väldigt många...

En del intressanta grossister har jag hittat. Men jisses vilket jobb det är att sitta och leta på nätet. Det tar gansak mycket tid! Men det är trots allt värt "besväret" för jag vill ju att det ska bli bra i slutänden.

Men som sagt, jag behöver alla tips jag bara kan få!

Inget råd är dåligt. Det kan vara småsaker som verkar självklara för er som är insatta i systemet men som jag inte ens insett fanns.

Nu ska jag genast bege mig ut i trädgården och fortsätta befria trädgårdslandet genom att kruka alla perenner som stått där.

Dessutom tänker jag så bra därute.. Och jag har ju ganska mycket att fundera över just nu =)
Jag la till min mail igen på min profilsida så vill du hellre maila mig ang. detta än att lämna en kommentar så går det bra det med.

Ha en fin dag!


7 kommentarer:

 1. Oj, vilka stora planer och lyfter på hatten för din entusiasm och iver!
  Jag kan inte ge dig goda råd men vill hålla tummarna för att du finner den hjälp och råd du behöver för att komma bra igång.
  Lycka till med planeringen!
  Modigt och tappert av dig att slänga sig in i en affärsrörelse! Men du kommer att klara det är jag helt övertygad om!
  Kram / Bea

  SvaraRadera
 2. Hej,
  Kassalagen kan du läsa allt om på skatteverketshemsida. Något kassasystem där dagens transaktioner går direkt in i bokföringen finns inte men däremot kan du få ut bokföringsunderlag, färdig konterade.E-bokföring finns det men om det är mer om du fakturerar och får inbetalt till bankgiro. Ang försäkring ringer du försäkringsbolag och kollar ang företagsförsäkring men oftast för att svara måste du ha registrerat en firma. A-kassa är SMÅa= småföretagarnas arbetlöshetskassa.
  Redovisningen, om du inte är bokföringskunnig själv, bör du lämna ifrån dig, det kanske är andra frågor som du har oxå vill ha svar på som de kan vara behjälpliga med som du vet har ju skatteverket en hel del lagar och ordningar att hålla reda på. Hade jag bott närmare dig hade jag gärna ställt upp och hjälpt dig i början, jobbar som redovisningsekonom på LRF Konsult, eget och anställda har jag oxå haft. Önskar dig lycka till och fixar det där vet jag att du gör.
  Susanne

  SvaraRadera
 3. Tokigt det blev: "för att försäkringsbolagen skall svara och räkna på företagsförsäkringar vill de oftast att du skall ha registrerat företaget."

  SvaraRadera
 4. nä tyvärr kan jag inte komma med några goda råd, men jag kan ge dig glada tillrop o en spark i baken!! =) Hoppas du kan o vågar förverkliga dina drömmar även om d säkert tar emot med allt jobb o alla frågetecken som ska rätas ut. Lycka till säger jag o f´låt om d gör ont - för här kommer sparken!!

  SvaraRadera
 5. Hej, kan tyvärr ej hjälpa dig med tips och råd men ett stort lycka till kan jag ge. Ha en fin kväll/Gela

  SvaraRadera
 6. Jag har itne så mycket att hjälpa dig med i detta läget men jag önskar dig lycka till i alla fall. Kram!

  SvaraRadera
 7. Bea: Vad ska man göra när man inte finner någon annan väg ut ur arbetslösheten? Jag vägrar finna mig i de "tvångsåtgärder" som finns som "stöd" åt långtidsarbetslösa - så innan det går så långt vill jag ut ur systemet! Våga och våga... det känns förbaskat pirrigt men samtidigt roligt och oerhört lockande och skrämmande "ler" Du ser vilken soppa av känslor... Men det kommer att bli bra!

  Susanne: Tusen tack! Jag önskar också att du bott närmre =) Men jag får ta ett snack med makens revisor (vi pratar bara inte riktigt samma språk) Måste också få erkänna att jag saknar din blogg / kram

  Syren: AJ! Men tack "skrattar" för din support, den lär nog behövas.

  Gela: Det behövs det med =)

  Marina: Du får komma och handla OM jag nu öppnar butik! För isf måste det ju finnas en "bloggväns-rabatt"

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)