Drama Leaves

söndag 11 april 2010

Iris spp.

Hela helgen har jag tillbringat ute i trädgården och nu är jag så skönt trött i både kroppen och knoppen - en härlig känsla!
Inatt vaknade jag 04.30 av att fåglarna kvittrade i Apeln utanför vårt öppna sovrumsfönster. Där låg jag yrvaken och bara njöt av fågelsången...
I've spent the whole weekend out in the garden and tonight i feel so thriving tired in my body and my head - a lovely feeling!
The bords woke me up at 4.30 AM this morning. They wher sitting in the Crab appel tree outside my open bedroom window singin spring serenades. I lay in my bed barely avake and enjoyed the twittering...

Ifrån köket fick jag syn på något som lös gult nere i den upphöjda rabatten. Jag förstod inte alls vad det under vara. När jag gick ut i trädgården blev jag glatt överraskad av denna syn. Den är verkligen lika lysande gul som på bilden.

When I came down in the kitchen I saw something yellow shining in the raised bed. I didn't understand what it was. So when I went out in the garden I was surprised to see this.

Ännu gladare blev jag när jag började se mig om efter fler Irisar. Jag grävde ju ner 25 lökar till vad jag trodde var enbart blå Iris. De lila är nog de jag tyckte var de vackraste faktiskt.

I was even happier when I found the blue and puple. I did plant 25 bulbs last fall, all blue I thought, but I havn't seen any of them before and I thought that they had disapeard during the long and cold winter we've had. Actually I liked the purple coloured most.

Nu hoppas jag att de kommer trivas och föröka sig friskt rejält!
Now I hope that they will multiply!

Den Japanska buskroslingen'Rossalinda' har massor av knoppar som snart kommer att slå ut!
The Pieris japonica 'Rosalinda' has a lot of buds ready to open any day!

En bättre trädgårdsrapport får ni imorgon, nu ska jag skynda mig att baka en äppelpaj till kvällsfikat.
I'll give you a better report from the weekend tomorrow, now I'll better hurry baking that appelpaj I've promised the family.5 kommentarer:

 1. Jag har bara blad på mina Irisar än så länge men ni är lite längre fram hos dig så det är skönt att veta att det är på gång.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Den där tröttheten efter digert trädgårdsarbete är den bästa :-) Visst är det underbart att vakna till fågelsång (fast mitt i natten är kanske inte det roligaste...). Vilka fina irisar. Den lila gillade jag extra mycket.

  Måste verkligen säga igen att rabatten som du har som header-bild är verkligen fin - jag blir så tilltalad av den varje gång jag ser den - helt i min smak!

  Ha're bra!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 3. Millan: Jag var inte säker på vilka blad som hörde ihop med Irisarna, det är ruskigt spännande att se vad som poppar upp i den upphöjda rabatten i år. Man minns ju inte en bråkdel av allt man grävt ner =) Vita Anemoner ska jag visst ha satt men de syns inte heller än. Fast jag satte dem kanske i den nya vita rabatten?! Jaja, härligt eller rättatre sagt underbart är det att våren äntligen är här!

  Charlotte: Ja den trötthetskänslan är härlig! Min header - jag älskar också den bilden. Men.. "hon" med en förkärlek till förändring och med grepen som bästa kompis i trädgården har varit där och ändrat om... något "hon" ångrar rejält! Jag får se om jag inte planterar tillbaks det som det ser ut i headern trots allt. Men först ska jag bredda planteringen under Valnötsträdet.

  SvaraRadera
 4. Att vara ute och jobba i trädgården hela dagen...mmm så härligt att vi äntligen är där nu ;)
  Söta små irisar.

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)