Drama Leaves

måndag 19 april 2010

Galet? - Crazy?

En hel flock krukor köpta som "zink-krukor" från fina butiken i stora staden för ett par år sedan... nu kan man ju bara konstatera att zink... det var det ju inte!

Igår var min kropp inte kapabel att göra mycket i trädgården. Jag spelade bowling hela lördagen (lite väl mycket) och lyckades nog få en låsning/sträckning/överansträngning i någon muskel i ryggen. Resultatet av det blev att hela vänstra sidan, ända upp i nacken gjorde kopiöst ont igår. Den vänstra armen var dessutom så gott som oanvändbar. I brist på annan sysselsättning plockade jag fram alla trädgårdstidningar (för tio år) sorterade upp dem i årgångar och stoppade dem sen snyggt i lådor.

Galet? Ja, det håller jag med om. Men vad gör man? När maken tycker att jag ska spara alla trädgårdstidningar, då vågar jag inget annat =)

Som ni säkert sett här så har jag fullt upp med att kruka (överblivna) perenner.

Det har blivit några stycken...

som jag hoppas

kunna sälja de flesta av på

Vårmarknaden om ett par veckor.

Jag var tvungen att räkna krukorna.... 222 st har jag fått ihop hittills!!! Och fler finns att kruka...

Så har ni vägarna förbi... och vill köpa perenner...
Förstår ni nu varför dagens rubrik är - Galet?


Över till något mer "normalt"

Kejsarkronorna (men bara i denna planteringen) står i knopp, redo att möta våren

Frittelarierna likaså! Och äntligen verkar de ha börjat sprida sig lite mer. Jag har varit flitig som en myra med att skaka ut fröna varje vår och nu ser det som om det gett resultat =)

Ett par små tankar:
 • Varför kan man ibland se nya blogginlägg på blogglistan men när klickar på dem kommer det upp att sidan inte finns?
 • Hur många gånger får man flytta utbytesstudenters ankomst? Och kan man göra det utan att fråga värdfamiljer och värdskola om det är ok? Och utan att ta hänsyn till att skolan och ett flertal familjer ska ta emot studenter i flera omgångar som nu kolliderar?

Ha en bra dag


25 kommentarer:

 1. Ojdå, inte visste jag att bowling kunde vara så farligt, hihi. Inte kul med en sträckning men då fick du ju samtidigt lite ordning bland tidningarna. Jag har faktiskt börjat KASTA mina, jag vet, hade dåligt samvete i början, men nu känns det befriande att inte ha dessa högar liggande överallt i varenda garderob.

  Herregud vad växter du har krukat, förstår att du måste sälja av lite av det där, räcker nästan till en helt ny trädgård annars. Började igår med att kruka om men sedan tog jorden slut när jag var som mest uppe i varv. Söndag och allt stängt, bara att vänta till idag. Det går ju åt en hel del jord till allt.

  Kul att Kungsängsliljorna fröat av sig, det är en härlig syn med en äng av blommande Fritillarior.
  Ha det så gott.
  Camilla

  SvaraRadera
 2. Att spara trädgårdstidningar är en bra idé, för i princip är det samma saker som står i dem varje år.

  Mina kejsarkronor är på gång också, men har inte kommit lika långt. Folk säger att de luktar illa, men jag gillar lukten i lagom portioner.

  Fikonträdet på bilden hos mig är placerat i växthuset och det har därför fått välbehövligt 30-gradig värme rätt ofta den senaste tiden. De fikonträd som står utomhus är ännu bara knastertorra pinnar. Ska bli spännande (?) att se om de överlevt den stränga vintern.

  SvaraRadera
 3. Blogger är lite märkligt nu dels det som du säger att det senaste inlägget inte visas och dels ibland så uppdateras det inte på min lista och då missar jag många inlägg.
  Det var en hel del perenner du ska sälja, här är det växtmarknad den 1 maj och då ska jag shoppa loss.
  Hoppas din rygg blir bra snabbt.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Oj va´mycket plantor:) Men vad bra att kunna sälja . Växtmarknader , så som jag tror du menar , verkar inte finnas i mina hemtrakter. Verkligen synd.Kejsarkrona ska jag bara ha , nån gång. Så vacker. Vilken bra ordning du får...perfekt. Kram

  SvaraRadera
 5. Camilla: Det vet du väl att man kan få ryggskott av att bocka sig i duschen "hihi" Men det känns mycket bättre redan idag och jag ska ut i trädgården och slita lite =)

  andré: Mhm... då skulle jag kanske låtit Fikonträdet stå kvar inne i växthuset lite längre? Doften av Kejsarkronorna kan bli lite för mycket om man har många på samma ställe annars tycker jag inte att de luktar så hemskt.

  Milla: Ryggen känns redan bättre =)

  Lena: Nej, vi har faktiskt ingen växtmarknad här heller. Men vår och höst är det marknad i byn och man har då möjlighet att hyra en försäljningsplats för en liten slant. Förra året sålde jag sommarblommor och det gick väl sådär. I år testar jag med perenner istället. Ortsborna verkar dock lite tröga vad det gäller att köpa växter på marknaden och mest står jag ju där för att det är kul.

  SvaraRadera
 6. Oj, det var mycket om mycket ;)
  Vårmarknaden ? vad är det ? Alnarp?
  Om inlägg...så gjorde jag ett inlägg i går som jag när jag hade tittat på det inte var nöjd med bilden (alldeles suddig) så jag deletade inlägget men sen såg jag att det fanns i blogglistan hos en annan bloggare, klickade dit och möttes av texten som du undrade över ;) Ingen aning om utbytesstudenterna, men har själv en 17-åring som ska till Frankrike imorgon ;-/...och vi ska ju ta emot en annan lite senare men nu krånglar det ju till sig alldeles pga av vulkanaskan. Det var ju inget svar precis men min tanke är ju att det finns ju mycket som kan krångla....

  SvaraRadera
 7. Vilken ordning på tidningarna.
  Jg har börjat riva ut för jag får inte plats med alla längre.
  Överblivit... hur kan det bli så?
  Du får stå på torget och sälja lite.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 8. Dear Gittan, I am so sorry to hear of your pain, but you certainly made good use of your time inside! A good feeling to have those magazine in order. We have ten years of them as well. We used to look at them often, before blogging! I love your seedlings and would happily shop at your place. The heucheras look very healthy. Not crazy at all, my friend. :-)
  Kram,
  Frances

  SvaraRadera
 9. AnnCharlotte: Nä, det är "bara" vårmarknad i byn och då kan man få hyra en plats och sälja vad man vill. Ang. utbytesstudenterna så är det skolan i ett av länderna som byter resdagar varteftersom de hittar en billigare resa (nu har de bytat ankomstdag fyra gånger)och det tycker jag inte är riktigt schysst! Den lärare som är ansvarig på min dotters skola håller på att bli galen av alla ändringar. Som det är nu så får flera av oss två studenter samtidigt och det går inte!!! Det är skillnad på när det är saker som man inte kan påverka, som vulkanaskan.

  Annika: Överblivet kan det bli när man köper plantor långt innan man gör planteringen de ska bo i (den upphöjda rabatten) och dessutom delar plantorna för glatta livet i tron om att det behövs så många (det gjorde det ju inte) Fyller man då trädgårdslandet med perennerna så når man slutligen den gräns då man saknar sitt trädgårdsland! Och om man dessutom tycker att det är sk-kul att fröså perenner eftersom det lyckades så bra så kasserar man inga plantor uten man "snor" makens potatisland och gör den till barnkammare "asg" Men nu ska vi ju försöka få igång ett nytt projekt i sommar... och då MÅSTE alla plantor bort från potatislandet som ska bli en stensatt yta med en pergola och en minder upphöjd rabatt. Trädgårdslandet ska åter få bli just det igen och därav alla överblivna plantor "hahaha"

  Franes: I feel so much better today since the pain is almost gone again. But yeasterday was bad, real bad actually. About all those plants I hope I will sell a lot of them at the spring market in our little village.

  SvaraRadera
 10. Oj, vad många perenner du kommer kunna sälja.... Ingen ny rabatt på gång? Jag brukar också kruka perenner, en del ger jag bort och en del hamnar i nya lägen... Kul är det i alla fall även om det emellanåt svämmar över.

  Har förresten en liten fråga till dig: Om inte jag missminner mig så nämnde du i ett inlägg att du sökt in till någon trädgårdsutbildning. Blir lite nyfiken på vilken sort, hur lång den är och ja, lite så kring den.

  Krya på dig!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 11. Hahaha! Lika fin ordning på tidningarna som på växterna! Fantastiskt. Om vi här på redaktionen råkar fattas något nummer får vi väl höra av oss till dej! Lycka till med växtförsäljningen sedan – lär väl bli en slant till... nya växter, kanske?
  Hej hej
  /Ann Marie

  SvaraRadera
 12. Åh vad gärna jag skulle vilja bo nära dig!!!
  :)

  SvaraRadera
 13. Ajaj..inte kul med värken! Hoppas att den snart släpper! Härligt med en massa plantor! Hihi..jag är lika galen men jag är nog nästan värre. Jag säljer inget :) Ha en fin dag och krya på dig! / Irene

  SvaraRadera
 14. Sorry to hear about your bowling injury, hope you feel better soon. It's looks like you found lots to keep you busy though. I hope you are able to sell lots of your plants. I wish I was passing through Sweeden and could buy some from you :)

  SvaraRadera
 15. Har också råkat ut för "denna sida finns ej" på bloggen. Har inte sagt nåt om det, eftersom jag trodde det var jag som strulade!!Man kan få ryggskott för mindre, t.ex. nysa sig till ett, vad de nu skall va för vits med det. Själv känner jag mig som om jag åkt i en torktumlare några timmar.
  Krya på dig och ha det så bra det går.

  SvaraRadera
 16. Förr så rev jag ur de mest intressanta artiklarna och sparade dem i en viss ordning i en pärm, men nu har högarna växt igen, trots att jag slutat prenumerera (jag tyckte inte de gav så mycket). Men, när jag någon gång läser ett gammalt nummer tänker jag. Men, det här var ju inte så tokigt, här fanns ju mycket intressant. Knäppt som en zinkkruka!!!
  /Ruben

  SvaraRadera
 17. VIlken energi ditt inlägg utstrålar! Och då har du alltså ont i axeln...
  Tänk om vi okså hade nån marknad häromkring, eller har vi det... hur/var får man koll på sånt? Någon trädgårdsförening?
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 18. Vad tråkigt med krukorna! Borde reklameras men det är kanske lite sent (tre år är väl all reklamationsrätt?). Jag tycker det är jättekul att spara gamla tidiningar och blädrar ofta i mina, fast det dröjer innan jag komer upp i en samling som kan mäta sig med din!

  Louise

  SvaraRadera
 19. Du e värre än jag!! *asg*

  Kram!!

  SvaraRadera
 20. Charlotte: Jodå, nya rabatter finns det planer för men vi kan inte ha samma växter överallt =) Saknar man då trädgårdsintresserade vänner (förutom på bloggen då)så har man ingen att dela med sig av överskottet till.

  Ann-Marie: Ni får väl hojta isåfall "skrattar" Självklart kommer varenda krona spenderas på nya växter - det finns väl inget alternativ?

  Tigris: Grannens hus blir nog snart till salu ;P

  Irene: Det är faktiskt redan betydligt bättre! Jag säljer för då kan jag köpa andra sorter istället som jag inte redan har =D

  Catherine: Thank you. And I hope you know, you're welcome any time =)

  Mammi: Jag kände mig mer som om de kört över min vänstra sida med en ångvält eller nåt sånt. Det är bra underligt att skada vänstran när man spelar med höger hand??? Vågade knappt nämna det för brorsan (en elak, hårdhänt massör) när vi talades vid ikväll "skrattar"

  Ruben: Förr samlade jag också på artiklar men det slutade med att jag rev ur halva tidningen och då kan man ju lika gärna behålla hela.

  Hillevissan: Axeln var nog det enda som INTE gjorde ont "ler" Däremot mellan skulderbladen, armbågen och höften... ska vi tala tyst om. Men det har släppt ganska bra med ett dygns vila. Tyvärr är det inte en växtmarknad utan byms vårmarknad. Men jag hoppas få sålt åtminstone några plantor...

  Louise: Det har nog gått för lång tid tyvärr. Ang.tidningarna så trodde jag inte att de var SÅÅÅ många!

  Humlan: Hörru dudu, vad skrattar du åt då??? Vill du inte fylla din hink med något när du kommer hit? Jag har faktiskt sparat plantor till dig!!!

  SvaraRadera
 21. Tack så jättemycket för svaret! Hoppas verkligen att du kommer in. Måste vara ett riktigt populärt ställe. Anledningen till att jag frågade var för att jag är intresserad själv av att gå någon liknande utbildning. Det verkar ju finnas en hel del med olika sorters utbildningar där man blir 'Trädgårdsmästare'. Känns som att det är ett ganska vitt begrepp då utbildningarna har olika längd. Det låter bra att ha en plan B som ändå hamnar inom trädgårdsområdet. Det finns ju olika sätt att få jobba med 'det gröna', men jag hoppas verkligen att du får komma in!

  Håller tummarna för dig!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 22. Stackars dig! JAg vet hur det känns!
  Oh dear! 222 st krukor... och mer ändå på gång?! Jag är beundrande imponerad!!!;-)
  Lyckliga dig som har Kejsarkronor på väg att blomma också! Här äter baggar upp dem inte de hinner få färg (hur jag än jagar!:-(...)
  Tihi- galen trädgårdstidningssamlare... Hm.... Känner man igen sig månne!?;-)

  SvaraRadera
 23. Jord under naglarna: Jag hoppas din Kejsarkrona också tittar fram inom kort.

  Charlotte: Tyvärr verkar de flesta utbildningar inom området vara allt för populära. Men man måste ju ge det en chans =)

  Nina: Visst är det synd om min "skrattar" De tvärsta är väl att jag börjar få ont om krukor! Jag trodde väl aldrig att jag skulle syssla med sånt här och slängde hundratals (storlek)perennkrukor för bara ett par år sedan. Sparade bara vad jag trodde mig ha anv. av för att dra upp lite grönsaker och sommarblommor.

  SvaraRadera
 24. Det lär ju bli en bra inkomst från dina fina plantor............så att du kan köpa lite nytt, kanske nya krukor!
  Inte kul med ont i kroppen, hoppas det snart går över! Nu måste man ju vara pigg och fräsch så man orkar plantera.
  Jag håller på att vänta på att maken ska dra igång med staketbiten och grinden. Sen ska jag plantera nån klängros och lite annat smått... Jag klarar lite trädgårdsarbete med ryggen, men jag har fått lära mig att ta det lugnt och grävningen verkar inte vara bra alla. Kratta och så går bra.
  Igår var det lite kaos här. Jag satt ute och solade och så välde det plötsligt in rök över området. Jag trodde det var nån trädgårdstok som eldade, men det var gräsbrand! Så det började tjuta sirener och rök på en bra stund. Väldigt spännande tyckte grabbarna......och det hela slutade ju snabbt. Men fyra brandbilar är en mäktig syn!
  Vad duktig du är som sparar tidningar, men det är klart det är bäst att lyda;-)
  Själv sorterade jag ut för några år sedan. Det fanns helt enkelt inte plats för dom. Jag sparade några favoritnummer bara.
  kram Anette

  SvaraRadera
 25. Nu blev jag ju nyfiken på vad det är för perenner du har tillsalu?

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)