Drama Leaves

måndag 20 juli 2009

Vem sjutton har beställt regn? Who have asked for rain?

Sommar, sol och klarblå himmel. Bad, solbrunt skinn och nakna fötter i gräset. Ljumma kvällar, en svalkande öl vid grillen och kubbspel.

Ja det är en del av vad sommaren är för mig. Men just nu känns det lite avlägset. Förvisso har vi inte haft så dåligt väder som många andra. Men ändå. Är det sommar så är det!Jag måste få fråga: VEM bad om regn?
Det var då inte jag! Jag var så nöjd precis som det var! Plantorna här var inte ens hängiga!Strax innan kvällens middag var färdig, skulle bara gå ut och plocka ett par tomater, svartnade himlen med ens. En stund tidigare satt maken och jag ute och njöt av eftermiddagssolen med en kopp kaffe. Skön avkoppling när man varit och storhandlat.

Inom loppet av ett par minuter svämmade tunnorna vid växthuset över. Innan regnet var de fyllda till hälften. Ca 50 liter vatten samlades i varje tunna.

Att gå ut och plocka tomater kändes plötsligt inte lika lockande...
Den provisoriska gången till garaget svämmade över

och sanden rasade ner i hålet där betongplattan till förrådet ska gjutas.

Flertalet planteringar svämmade också över

På den korta stunden det varade fick vi 14mm.
Åskan den mullrar, mysigt i och för sig, men jag hade önskat att vi fick ett par sköna, varma sommarkvällar. Enligt väderprognosen jag såg i helgen så skulle det vackra vädret komma idag. I dagens tidning och dess fyradygns prognos fanns det inget vackert väder! Bara grå moln och regn.

Jag ställer frågan igen: VEM av er önskade regn? Det är höstväder!
Imorgon SKA jag plantera om jag så ska likna en ler-gumma på köpet! För nu vill jag inte vänta längre på att få murrabatten färdig.
Vi har i princip bestämt vilken damm vi ska ha
Det blir förmodligen en sån här. Storleken blir då 1000 liter för vi måste ju ha fisk i dammen (fast ingen Koi)

Så nu tycker jag att vi alla lägger en beställning om riktigt sommarväder dvs. SOL OCH VÄRME.
Nu hjälps vi åt för detta gör ju ingen människa glad!
Hej och hå - vi vill ha bikinin på!
Eller åtminstone shorts och linne...

Och nu regnar det igen... får kura i soffan med en skål... gott-gott och tycka synd om oss alla =)

6 kommentarer:

 1. Jag har tänkt på det där om att man vänjer sig vid att inte ha barnen hemma undan för undan, att man myser med varandra och kan tycka att det är helt ok. (Du skrev det till mig någon gång) Börjar kännas lite lite åt det hållet nu faktiskt, att vi njuter mer av varandra och finner oss i att än den ena och än den andra inte är hemma.

  Jaja, det var bara en parentes.

  Ska bli spännande med er damm.

  Nä, jag bad inte om regn idag. Vi har inte fått så mycket som ni mne små skurar av o till. Svårt att veta vad man ska göra då. Nu är jag sugen på lite trädgård igen, känns som ett tag sedan jag gjorde annat än bara drog lite ogräs här o där. Får göra något åt det!

  Kramar!

  SvaraRadera
 2. Nä, nu känns det som det vore nog med regnandet! Suck....
  Spännande med dammen! Ser fram emot rapporter!;-)

  SvaraRadera
 3. Jag är med på soldansen, om vi är tillräckligt många på en gång kanske den funkar.....

  Kul med damm!

  SvaraRadera
 4. Vem bad om regn? Ja, inte var det jag iallafall! Fast det är klart, det är bättre det regnar i Skåne är här uppe ;-) Vi har haft några korta skurar med lätt regn och mer behövs inte för att växterna ska flippa ur och lägga sig, konstigt! Vad spännande med damm! Mycket pyssel innan man fått det som man vill med kantstenar mm. Vi har vår damm under ett träd och det ramlar ner ganska mycket i den, vissna blommor mm, så tänk på det när ni placerar dammen. Ha det gott! /Ruben

  SvaraRadera
 5. Marina: Det är ett steg på vägen att kunna njuta av de dagar barnen är på vift. För sen när de alla flyttat... ve och fasa... då är vi lämnade åt varann antingen vi vill eller ej =) Så man får se det som "träning" tills de flyttar hemifrån, att vänja sig vid tvåsamheten igen. Numera kan jag tycka att det är riktigt skönt med en lagom dos tvåsamhet. Fast visst känns det tomt i huset vissa dagar.
  Jag är också sugen på att få något gjort. Muren ska planteras sen har jag nya projekt som väntar. Men har lovat mig själv att inte påbörja något förrän murplanteringen är klar.

  Nina: Dammen är mer makens än min. Jag var förvisso den som föreslog att vi skulle ha ett vattenblänk där, allt annat kring den överlåter jag åt honom som är betydligt mer kunnig när det gäller vatten och fiskar.

  Millan: Sol och blå himmel idag men de har ju lovat skurar. Vi får fortsätta dansa =D förr eller senare måste vi få vår vilja igenom.

  Ruben: Du måste ha valt fel växter för mina står där lika fina fortfarande. Fast vi har inte fått SÅ mycket regn på min ort. Det har sina fördelar att bo i en "håla".
  Dammen ska vara en del av Murrabatten(därav plast-potta) Så det blir nog inte så mycket pyssel med kantsten där. Tyvärr hamnar den framför Valnötsträdet (kommer vi säkert ångra många gånger) men det är inget att göra åt det nu. Senare kommer den att få sällskap av en stor damm i marken, med dammduk och stenkant, vi måste bara undersöka hur det fungerar när man har jordvärme... men det löser sig det med =) Det lär ju inte bli detta året ändå.

  SvaraRadera
 6. Hej Gittan!
  Jag lovar på hedersord att det inte var jag!!
  Vad mysigt med damm!! /kram Anette

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)