Drama Leaves

onsdag 8 juli 2009

Lödde Plantskola

I jakten på Biobact (biologiskt gödningsmedel med bakterier) hamnade jag idag på Lödde Plantskola. Det var många år sedan jag var där senast, det är väl för nära. Någon Biobact fick jag inte tag på förståss varesig där eller någon annanstans. Det får bli en tur till stan en annan dag.

Hunting for Biobact (a biological fertilazer with bacterias) I ended up at the nurcery in Lödde. I haven't been there for many years, probably it's to close. I didn't get any Biobact so I'll be heading to town some other day.
By the parkingarea there where Bambu planted as a hack. I liked that they had pruned the Bambu even if it would have looked better with them all pruned the same. After seing this I'll probably prune the Bambu planted in the walled bed.
På parkeringen hade de planterat en häck av Bambu. Jag gillade att de hade formklippt den fast det hade ju varit snyggare om alla sett likadana ut. Förmodligen kommer jag att klippa Bambuna i den upphöjda rabatten efter att ha sett dessa.

Rostiga föremål fanns det en hel del att välja mellan. Jag skulle kunna tänka mig att ha dessa klätterstöd åt Klematisarna i den upphöjda rabatten. Priset var helt ok i mina ögon. Fast när man börjar räkna på vad det kommer att landa på när man ska ha fem stycken då inser jag att det får bli som det var tänkt från början ändå.
There where quite a few rusty objects for the garden. These would look god with clematis on in the raised bed. The price was reasonable I think. But then I began to count what it'll be nedign five of them and I realiced that we'll do as we thoght from the begining instead.

Stora, svarat stenar föll mig också i smaken. Den närmst krukan i bild för 200 kr hade passat fint i den upphöjda rabatten. Nu är det bara den planteringen som gäller.
These black rocks would also fit in the raised bed. Now I'm only looking for things what would fit in there, everything else can wait.

Kärlek uppstod vid första ögonkastet! Jag är inte troende och för mig är det en fin figur utan religiös koppling. Men den hade varit fin i den upphöjda! Kostade inte så mycket den heller =) Och om inte annat så kan jag ju få den i födelsepresent i september.
Love at the first sight! I'm not religious at all. For me this is a nice looking statue that would be GREAT in the raised bed! Didn't cost to much =) Purhaps something for my birthday in september
13 kommentarer:

 1. Först av allt - det var ingen Silversalvia jag visade, rotade runt lite bland minnesanteckningar så såg att det var en annan sorts salvia - tur att ni reagerar så jag kunde rätta mig och få rätt namn på rätt växt :)
  Häftigt med den formklippta Bambun - har aldrig sett det förut och det är värt att tänkas på för mina är så glesa och kanske en klippning kan få dem fylligare?
  Många fina grejor du såg och jag tror att Budda hade passat perfekt hos dig, under en av dina fina Lönnar. Pynt i trädgården är fint men ibland kan det bli lite förmycket "blingbling" och jag gillar lite mer enkelt, stilrent och Buddastatyn var himla fin! Ha det så gott, kramen =)

  SvaraRadera
 2. Det är fint med "saker" i trädgården i lagom dos tycker jag. Inte tomtar men Budda är helt ok för min smak.
  Så fina rostiga ställningar! Jag gillar rost mycket.
  Ha det bra! Kram!

  SvaraRadera
 3. Lotta: Ibland är man så säker på sin sak men så visar det sig inte alls vara så =P Ang. Bambun så blir de ju inte fylligare men man klipper ju bort "spretet" vid sidorna som gör att de ser glesa ut när de inte är så stora. Jag är väldigt emot en massa bling i trädgården men EN figur kan man ju få ha. Han skulle vara så fin stående däri.

  Marina: Absolut krävs en lagom dos! Egentligen är jag emot allt sånt. Inga tomtar eller djur hos oss, maken och jag är eniga om det. Men någon ensataka figur på rätt plats kan vara ok. Vi hittade en gammal Japansk fiskargubbe på Super Koi (Köpenhamn)förra året och han skulle mycket väl kunna få sitta och meta under en liten lönn vid vår damm när den kommit på plats. Men sen får det nog räcka med saker för vår del.

  SvaraRadera
 4. Jag gillar ögonfång men som många andra bara i lagom mängder och framförallt i lagom färgnyans som då i rost, svart odyl. fast jag får nog erkänna att jag har kvar ett sånt där blått runt klot som många hade för ett antal år sedan men den står under en pion och syns bara när det blåser....

  SvaraRadera
 5. Jag håller med lagom är bäst,,,vad nu lagom är,,det är ett lika luddigt begrepp som ordet normal,,
  Men den diskusionen hamnar jag ofta i med mej själv,,(inte vad som är normalt) utan var går gränsen för lagom, ibland kan jag tycka något pynt i någon annans trädgård ser bra ut,,men hemma hos mej blir det inte så bra,,kul att bloggläsa här ,,eftersom den andra inte gick att komma in på, jag fixade en blogghär men har inte hunnit sätta mej in i finesserna,,
  måste läsa runt lite
  ha det gott kram MOnica på Pepparbacken

  SvaraRadera
 6. En Buddha kunde jag också ha tänkt mig i trädgården..i nästan religiöst syfte, faktiskt..
  Såna där rostiga klättergrejer har jag också kikat på..men de jag har sett har INTE haft OK pris..inte för mig iallfall..
  Hmm..får väl ta och lära mig använda svetsen kanske..järnskrot finns det gott om på en bonnagård..
  Och ja..det är enorm skillnad på baddjävlar och sommargäster..precis som det är på norrmän och "jävla norskar" hehe

  SvaraRadera
 7. Japp! Där har du f-presenten! Såklart!;-)
  Fina saker alltihop! Förstår du blev sugen!
  Lycka till med Biobact-jakten!;-)

  SvaraRadera
 8. Oj, så många lockelser det finns! Vi har varit på shopping i dagarna två (mest med tanke på bygget)och det blev en och annan avstickare till plantskolor! Jag som försöker leva återhållsamt i år pga bygget, tills vi har det färdigt i alla fall ;)Då först kan jag planera för en större helhet i den nya omgivningen, men allt har sin tid!
  De rostiga blomstertornen var kanon, men dom fixar maken säkert om jag beställer ;)men en liten klagan hörde jag honom hosta i går(!) - jag har tydligen för många önskningar just nu!! Glömmer lätt bort att vi har bygget på G .... fniss. Men det ordnar sig!
  Hoppas du får den fina statyn till din födelsedag!

  Ha en fin dag! Kram /Bea

  PS Ängeln växer och mår utmärkt!DS

  SvaraRadera
 9. Hej och tack för din fina kommentar hos mig.
  Lödde plantskola är också en Lisa för själen men lite stressig för plånboken.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 10. Millan: Blickfången bör (enl. min smak) vara få och väl utvalda.

  Monica: Ja, det där är ett väldigt luddigt begrepp. När det gäller trädgårdspynt betyder lagom väldigt få saker för min del. Egentligen inga alls på hemmaplan men man är ju inte sämre än att man kan ändra sig och acceptera/tycka om att ha ett par små saker.

  Tesa: Svetsa kan vi inte varken maken eller jag. Det får bli en anordning i trä för DET är vi bra på =)snickaren pch jag.

  Nina: hihi, frågan är ju om jag kan vänta tills september... jag är inte vidare tålmodig när det gäller sådana saker =)

  Bea: Ja ibland vill man lite väl mycket. Jag försöker därför hålla mig inom de gränser där jag kan göra det själv. Maken jobbar så mycket att jag har lite svrt att be honom fixa en massa åt mig när han är ledig.

  Annika: Plånboken klarade sig bra denna gången. Jag köpte faktiskt ingenting! Hur nu det gick till. Men det är en väldigt avslappnande atmosfär där, det lär inte dröja lika länge tills nästa besök dit.

  SvaraRadera
 11. Löddeplantskola har jag aldrig varit på, trots att min lillebror med familj bor där så jag är där med jämna mellanrum. Borde verkligen ta tag i det!!
  Formklippt bambu? Nja, jag föredrar nog babmu i sin naturliga form...
  Kram/Veronica

  SvaraRadera
 12. Hi Gittan, OOOOh, I love everything you have shown! Those bamboos don't even look like that is what they are, I had to look very closely to see that they were not boxwood or evergreens of some sort, cool! The metal trellis things were also very cool, they do look expensive. Love the black rocks and the statue. Very zen. ;-)
  Frances

  SvaraRadera
 13. Humlan: haha, inte alls onstigt. Jag menar jag som bor nästan där lyckas ju inte ta mig dit!

  Frances: I had to look twice myself. But they are real and so cool. Wouldn't that statue and some rock(s) look great at my wall ;-P

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)