Drama Leaves

lördag 11 juli 2009

Glömda drömmar - Forgotten dreams

Igår var det då inget trädgårdsväder.Kallt, blåsigt och regn mest hela dagen. Eftersom det inte lockade att vara ute blev det istället bakat kakor. Det fungerade också som terapiarbete för min hjärna behövde avledas från sin irrande tankar. En sväng ut mellan skurarna var jag dock tvungen att ta eftersom jag misstänkte att en av de nya Dagliljorna slagit ut sin första blomma. Det vill man ju inte missa!
Yesterday was cold, windy and it was raining most of the time. I had to run out betwen the showers of rain since I expected one of the new Daylilies to bloom for the first time. Something I don't want to miss!

En av de namnlösa (köpt som en gul daglilja) rostfärgade hade också slagit ut. Vid en första blick är den väldigt lik den röda namnlösa jag visade häromdagen. Men eftersom de står jämte varandra så ser jag ju att det är färgskillnad på dem.
One of the ones without any name (bought to be yeallow) the rust-red, also blossom. At the first sight it look very much as the red nameless I showed the other day. But since they are neighbours I can see that there's a differrens in colour.Den jag längtat efter hade slagit ut och här har ni: Forgotten Dreams.

The one I've longed to see were blooming as well and here she is: Forgotten Dreams.


I morgon förväntas ännu en av de nya slå ut. Det är spännande värre med alla nykomlingar!

Tomorrow I expect another newcomer to show. It's so exating with all the new ones!11 kommentarer:

 1. Typiskt att det alltid blir fel på dagliljor!
  Det kan dock vara samma... beroende på att den inte har 'riktigt' etablerat sig ännu.
  Linda

  SvaraRadera
 2. Linda: De tillhör inte nykomlingarna varken den röda eller den rostfärgade utan har funnits här ett par år. Det trista med den är att jag hade tagit en kruka med en blommande gul daglilja men Slottsträdgårdsmästaren (John Taylor) tyckte denna var ett bättre köp för det fanns massor av småplantor i krukan. Jag får väl åka in till honom och reklamera den "ler" Det är livsfarligt att åka dit och titta för han lyckas alltid få en att inse att man måste ha den växten.. och den.. och den.. "LOL" Längtar redan tills nästa besök för det är otroligt givande och skoj att prata växter med honom (även om det händer att de blir fel sort)

  SvaraRadera
 3. Åh, så fin den är, Forgotten dreams. Jag har en vinröd, onamnad, men inte alls så fin.

  Hoppas du kan vara ute idag istället. Kram!

  SvaraRadera
 4. Vädret är hopplöst även här längre norröver. Försökte en stund på förmiddagen att klippa gräs och rensa ogräs när det var uppehåll, men då var det hela tiden en svärm små envisa flugor runt mig så jag fick ge upp. Sitter hellre här inne och tittar på dina vackra dagliljor!!!

  SvaraRadera
 5. Hi Gittan, cold? Oh no, is that normal for your summers? But rain is always good for the daylilies. Funny when the color doesn't turn out to be right, you will have to give it a new more appropriate name now. How about Surprise Red? HA Your excitement to see each new cultivar open and reveal its beauty is delightful. :-)
  Frances

  SvaraRadera
 6. Vackra - även om "färgfel"!;-)
  Inte så dumt få en bakdag emellanåt också, eller hur.... ;-)

  SvaraRadera
 7. Gittan,the lilies are wonderful!

  SvaraRadera
 8. Hej Gittan! Det var länge sedan jag var hos dig nu... tyvärr hinner jag sällan blogga nu för tiden med två små barn som har full fart i livet! Men ibland får jag till ett inlägg eller två! =O) Jag måste bara fråga om det var du som gav mig en planta med gula hallonn ifjol hos Marina? Den har växt till sig jättefint i vår trädgård och maken undrar så vad det är för sort... vet du det? Hoppas att du mår väl! Kram Victoria

  SvaraRadera
 9. Marina: jag har ett par "namnlösa" bl.a en mörk röd som vi inte kunde motstå på Rångedala ifjor. De är vackra alla och lika välkomna med eller utan namn. Det blev lite gjort ute igår, mer kossor hämtades av min omtänksamme make =) Så nu är muren fylld!

  Cyrene: hoppas solen visar sig även hos er. Jag har bara haft en dag då det inte gått att vara ute. Annars har det varit helt ok.

  Frances: No! It's not normal. It was just a teporaty dip with winds from north. I wonder if the surprise red couldn´t be 'Sammy Russel' looks alot like that one.

  Nina: Oh ja, här är alla lika välkomna (nja, inte de rosa) Bakade småkakor - mums!

  Tatyana: Thanks!

  Hannele: Visst är dom!

  Victoria: mailar dig svar =)

  SvaraRadera
 10. Hej Gittan!
  Var inne här igår på sen-timmen och tänkte lämna en komm. plötsligt dånade åskan till och jag fick hastigt släcka ner min dator!!

  Jag ville sända dig en styrkekram för allt det du går igenom för tillfället. Livet kan te sig hårt och kan tyckas orättvist ibland, men sånt är livet, det är inte alltid så enkelt att ta sig igenom i alla livets skeden.
  En tröst i allt elände är säkert din vackra trädgård och underbara liljor.
  Kram / Bea

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)