Drama Leaves

söndag 29 juni 2014

Familjen Rödstjärt

På baksidan under taket utanför garaget sitter vi ofta och dricker kaffe från tidig vår till sen höst. För en veckas tid sedan blev vi kloka på att Rödstjärtarna byggt bo och fått ungar där under hängrännan (vi håller på att renovera precis där) Föräldrarna flög i skytteltrafik och det hördes svaga "fågelljud" när de kom med mat.
De lite skygga fåglarna mellanlandade i äppelträdet inför varje matning...
 och de avlöste varandra konstant!
Ett par dagar senare kom vi hem och hittade en liten, ynklig fågel på marken. Den verkade inte kunna flyga riktigt och kallade på mamma&pappa... Efter en lång stund bestämde vi oss för att jag skulle försöka få den på en säkrare plats (rätt eller fel?) Tog på handskar och försökte försiktigt närma mig den... "hahaha" Tji fick jag, den kallade allt högre medan den hoppade ifrån mig med överraskande fart - bara att ge upp och hoppas på det bästa. Sedan dess har rödhaksparet inte synts till och det hörs inte ett ljud ifrån boet så jag gissar att detta var en av deras ungar som kanske inte var riktigt flygfärdig än.
Nästa inlägg lovar jag kommer att handla om trädgården och dess växter ;)
Nu ska jag gå ut och sätta mig under taket med en kopp kaffe!
 Kram gittan

2 kommentarer:

 1. Vilka besvärliga små djur du har som trillar ner överallt! Den lilla fågelungen är ju helt ljuvlig - ja, fladdermusen är inte så dum den heller, vilken tur att du räddade den.
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hos oss är alla djur (förut mördarsniglar) välkomna :) Fladdermössen är det en ren underhållning att sitta och titta på vid tio-snåret. Då sitter vi under taket och ser dem komma flygande över häcken... Vi har gott om djur i trädgården vilket vi är väldigt tacksamma för.
   Ha det gott / Kram!

   Radera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)