Drama Leaves

måndag 9 september 2013

Surt och Sött

Hösten börjar närma sig och jag tror att det är dags att börja plocka in medelhavsväxterna eftersom de ska stå i rumstemperatur hela vintern hos mig.

Först in blev Citronträdet jag köpte i våras.
Efter en mellanlandning i badkaret med obligatorisk dusch så att alla ev. småkryp försvinner hamnade det i det som tidigare varit yngsta dotterns rum med fönster åt söder (förra året stod medelhavsväxterna i väster-fönster med massivt bladavfall som resultat)


När jag fått det på plats gör jag en mycket trevlig upptäckt - en ca 5 cm stor CITRON!!!!!!!!

Nu gäller det ju att sköta trädet omsorgsfullt så citronen inte faller av, det vore ju SURT "ssss"... Fortsättning följer...

SÖTT är väl då detta? 
Ett par av Alunrotsplantorna har frösått sig och igår krukade jag de små liven i hopp om att de ska klara vintern bättre inne i växthuset.
Min gissning är att det är 'Liquerice' och 'Caramel' som är moderplantor till dessa

Nu blir det äppelpaj och kaffe!

5 kommentarer:

 1. Oj, en citron! Jag har aldrig haft citrusträd här hemma faktiskt. Kanske skulle prova?

  Hoppas dina växter finner sig till rätta nu när du börjar flytta in dem. Jag har min kamelia som ska tas om hand. Ännu får den står i Lugnet men sen blir det verandan.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju haft flera citrusträd tidigare, både calamondi, kumquat och minns jag inte fel även ett citronträd men det blir ju aldrig någon frukt. Bildas fruktämnen så faller de oftast av på tidigt stadie. Citronträdet har massor av minifrukter men de trillar ju som sagt en efter en, därför var detta verkligen en positiv överraskning :)
   Att övervintra dem inne är inte optimalt.
   Det är för varmt och därför måste jag vara väldigt observant så de inte får spinnkvalster! Men idagsläget har jag ingen alternativ förvaring så då får det bli så.

   Radera
 2. kul att få en egenodlad citron
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, får den bara sitta kvar så... Det är ju det som är den svåra när man inte har något orangeri

   Radera
 3. Å vad kul med citronen. Jag minns allt att morsan hade en citron på sitt träd en gång men plopp sa det när den föll av o då surade morsan ihop==)))). /Knatten

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)