Drama Leaves

måndag 26 augusti 2013

We do the walk, we do the walk all wright.. Del 3


Man ska som bekant avsluta det man påbörjat och därför bör vi väl ta oss en titt på den "sista delen" av trädgården också

Valnötrabatten, vacker som alltid även om den är lite "härjad" efter det att jag tog bort ett par Funkior p.g.a trängsel. Det blir så mycket bättre till nästa år!
Vidjehortensian 'Annabelle' är inte lika vacker som vanligt i år och det är till stor del mitt fel. Jag brukar klippa ner henne varje vår men fick i år för mig att se vad som hände om jag INTE gjorde det (det finns ju så mycket som måste klippas) Men det blev inte bra! Hon är ranglig i grenarna eftersom många växte ut på de gamla dvs. högt upp och det är bara att konstatera att även Vidjehortensian blir vackrast när man klipper ner den på våren!
Blommor blir i tyngsta laget efter regnet och men rangliga grenar...
 Maken har målat nya pallkragar till komposten och jag har, pö om pö,flyttat över all jord från
 den gamla som verkligen sett bättre dagar! Det tog lite tid eftersom jag var tvungen att låta jorden sjuka ihop  varteftersom för att kunna få i allt. Nu har jag 1 kbm prima jord redo att spridas ut i planteringarna i höst!!!
 Här står kompost nummer två redo att ersätta den andra
Bakom garaget frodas Lönn-rabatten. En plantering som jag tycker allt mer om och idag ångrar jag inte för en sekund att jag rensade bort  den vackra Rönnsumaken (pga alla rotskott som poppade upp överallt efter ganska många år. Om det kan du läsa här) Rabatten fick både ny form och nya växter och nu när den japanska lönnen 'Osakazuki' växt till sig lite så kan man ana att detta kommer att bli vackert 
 Från andra hållet ser man att planteringen döljer komposterna vilket var tanken med det hela ifrån början. Det fula växstödet ska tas bort när garagets panel byts ut!

Då var vi komna "varvet runt" med ett litet undantag...

Detta är så hemskt att jag nästan inte vill visa det... Men så kan det gå när man lämnar maken ensam hemma och han inte håller sig till det han sagt att han ska göra, nämligen måla staket och grindar (jo, han har ju gjort det också) När han plockade ner staketet så skulle han bara frisera Tujorna en aning... sen gick jag till jobbet...

Och när jag kom hem möttes jag av detta!!!För att uttrycka det milt, jag tyckte inte om tujorna innan... men jag tycker ännu mindre om dem nu!!!
(Sen kan alla andra tycka precis vad dom vill)

Ha det gott / Kram gittan

8 kommentarer:

 1. Jag tycker inte tujorna ser så dumma ut, ganska fräcka faktiskt. Och Annabelle är så snygg!
  Ha det bra!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju haft en förhoppning om att tujorna togs bort helt och hållet... Annabelle däremot, henne gillar jag! Kram

   Radera
 2. Men du! Där under tujorna skulle du väl kunna göra en jättefin, böljande lång rabatt , tänk vad mycket nytt du kan handla "blink" !
  Alunrot tex! Ja, dom är svåra att gå förbi, speciellt så här års när det finns så stora fina exemplar!
  Vidjehortensian- vad vacker den är- vill ha! Är den svår? Vanlig hortensia lyckas jag aldrig med... :(
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä! Gunilla, jag vill ta bort tujorna helt och göra om hela framsidan med fina träd och rabatter istället för fula tujor... Jag får väl påpeka i tid och otid hur fult det är nu och se om det har någon effekt på mannen min ;) Vidjehortensian anser jag inte vara svår (andra hortensior vill inte här) Den gillar inte när det blir för torrt i marken bara men då plockar jag fram slangen så är problemet löst / Kram

   Radera
 3. Håller med Rosor och ruiner.
  Tänk vad mycket du kan göra med denna rabatten som du nu "fick" av maken.
  Själv tycker jag att det är jättesnyggt med uppstammade växter.
  Och som sagt,helt nya möjligheter öppnar sig för dig här.

  Hälsningar Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänker inte plantera ett dugg där eftersom jag verkligen INTE gillar tujor och än mindre nu! Jag ytänker inte ens rensa ogräs där, det kan han göra själv ;) Ta bort tujorna och sätta ett par snygga träd med rabatter under är en helt annan sak / gittan

   Radera
 4. Förresten - jo, det var ett japanskt blodgräs, du har så rätt! Det bara kunde jag inte gå förbi, och den var ju rätt smal så den fick plats fint i en kasse =)

  SvaraRadera
 5. Tujor är en sorgligt tråkig växt, jag håller med dig att det hade varit snyggare att ta bort dom och plantera snygga träd istället. Men. De är snyggare så här lite uppstammade än vanliga vildvuxna (eller fintklippta med för all del).

  Jo det var kul att ses, alltid roligt med ett ansikte på bloggerskan.

  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)