Drama Leaves

söndag 2 december 2012

Det lär bli jul ändå...

Häcken full, kan jag lugnt påstå att vi har här! 
Så pass att man skulle kunna säga att det är överfullt!!!

Yngsta dottern fick hastigt och helt oplanerat chans till en lägenhet... 
Från den dagen hon fick förfrågan tills flytten idag tog det max två veckor. 
Två veckor är oerhört kort tid när man ska hinna bestämma sig...
Fundera över om man har råd?
Se över vad man MÅSTE ha när man i princip ingenting har eftersom man inte planerat att flytta hemifrån än på några år...

Men som sagt, idag har maken och jag kört flyttlasset medan lillstrumpa jobbar. Det har snöat ganska rejält sedan igår kväll och när det avtog för en stund passade vi på (skulle egentligen flyttat ikväll när hon kom hem)

Som väl är flyttar hon inte så långt, bara runt  hörnet, drygt 200 meter "ler" men ändå...

Jag har konstaterat att jag inte har en chans i världen att hinna allt jag brukar göra inför julen i år...
Lussebullar ska jag baka om en stund men sen blir det nog inget mer bakat eftersom pepparkaksbagerskan dels flyttat men även jobbar jättemycket under december.
Lite julgodis hinner jag väl slänga ihop nån kväll och sen har vi ju "några" klappar att bocka av, julmaten ska inhandlas... huset pyntas färdigt, några julblommor hade ju inte varit fel...
Tre lediga dagar har jag innan julafton och de räcker ju inte långt!

Men strunt i det, jul blir det och vi kommer säkerligen sitta där, sent den aftonen med matkoma precis som alla andra år "hahaha"

Stressa lugnt mina vänner - för jul blir det oavsett!

Kram gittan

9 kommentarer:

 1. Ja, jul blir det garanterat. Det är bara det att jag gillar att göra det där sakerna innan, förberedelserna med bakning, sillsorter, klappar, gran...Jag vill hinna det för att jag vill, inte för att jag måste. Städningen är det jag bortprioriterat en del. Vänder inte ut och in på alla skåp och lådor utan jag städar när jag vill och när det behövs oavsett tid på året.

  Så spännande med lägenhet för den yngsta. Bra att det är nära! Jag har verkligen konstaterat att det där med barnen långt iväg är inget för mig. Kände det väldigt mycket när Erica var i Kina. Trodde inget annat heller iofs. men det är ju inget man styr över så man får väl bara gilla läget om det händer.

  Måste be om ursäkt för att jag inte hört av mig med besked om änglarna du skrev om. Jag hade precis hunnit köpa trähjärtan med änglamotiv på. Det måste vara lätta eftersom granen är liten och klen. Jag hoppas hjärtanen är lätta nog.

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar också förberedelserna t.o.m med mer än själva juen. Men ibland måste mna för sin egen skull inse sina begränsningar istället för att ta sig vatten över huvudet bara för att "det ska vara så" Städningen håller jag med dig om, här städas skåpen när det behövs och till jul städas det som viken annan vecka som helst på året.

   Inget att be om ursäkt för vännen! Hoppas det fungerar med hjärtanen / Kram!

   Radera
 2. Oj, det låter som ni har fullt upp! Och till råga på allt snöar det, grrr... Men jul blir det, och det mesta går ju att köpa! Och städa tycker jag är överskattat, det är ju ändå så mörkt!
  Ta det nu lugnt, och stressa inte för mycket!
  Kram
  Katarina
  PS jag vill så gärna komma och hälsa på i affären, hoppas snön smälter snart igen!DS

  SvaraRadera
  Svar
  1. Katarina, inte stressar jag! Jag lägger i nästa växel bara för att hinna det jag känner för att göra "hihihi" Nej, städningen bekymrar jag mig inte om, vi är dessutom inte någon större skara om julen här. Då ser jag fram emot ett besök snart / Kram!

   Radera
 3. Vad spännande med den första egna lägenheten,
  och just det Jul blir det varje år och inte måste man städa en massa före Jul blir ju rätt skräpigt med gran och allt bättre att ta en ordentlig omgång efter
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det som bekymrar mig mest är nog att hinna köpa allas julklappar, men det brukar ordna sig / Kram

   Radera
 4. Oj oj det låter verkligen som att du har att göra!! Ta inte ut dig alltför mycket nu så att du sitter som en påse nötter på julafton...
  Å så yngsta barnet- blir det bara ni två nu då, och hur känner du inför det? Jag skulle nog själv bäva inför det men man växer väl in i det, mina barn är ju mindre så det känns så avlägset men jag kommer nog tycka det är jobbigt..
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nejdå, jag lovar! Kruxet är ju att jag har butiken med extra öppet i juletid men det blir nog bra ändå =)
   minstingens flytt känns! Eftersom hon sagt att hon inte vill flytta än på ett par år så... Att mellandottern dessutom flyttar 1 mars (fick vi veta igår) gör ju att det blir tomt och tyst i huset. Glada är vi väl inte direkt men vad ska man säga? Själv flyttade jag hemifrån när jag var 18... / Kram!

   Radera
 5. Jo, du vet att det står "julafton" i almanackan den 24 dec varken du hinner eller inte eller om du har gran eller inte eller om du har bakat eller inte... Tänk på att det finns mycket färdiga grejer att köpa numera. Typ pepparkakor så¨dom behöver du inte baka. Du ska ju inte göra julen till en pina=))).
  Min dotter flyttade förra julen. Jag minns allt hur stirrigt det blev men det ordnade sej det med.
  Ha det gott. /Knatten

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)