Drama Leaves

torsdag 5 juli 2012

När man ser det litegrann såhär från ovan...

Vårt hus är ett 1 1/2.plans hus... med källare.
Dom som byggde huset har inte skänkt en tanke på vad man kanske vill se när man befinner sig inne i huset... Det finns nämligen endast ETT fönster som vätter mot trädgården! 

Från ovanvåningen är det lika illa ställt men från vårt sovrumsfönster kan man om man anstränger sig åtminstone skymta en liten del av trädgården.

När jag sitter här vid datorn kan jag om när jag sträcker på halsen skymta toppen på den rödbladiga Perukbusken (som är ca 3 meter hög)

Om jag lutar mig ut genom fönstret blir det lite bättre, då ser jag hela entré-rabatten (den som behöver en rejäl make-over)

 vrider jag på huvudet för att titta in i trädgården ser jag ... apeln och en skymt av Brunns-rabatten!
 Är jag överdrivet positiv när jag säger att jag faktiskt kan se hela vägen ner till tomtgränsen? 
Den röda ringen är kronan på Klotlönnen som står planterad längst ner i mitt pallkrageland
 Men ärligt talat så hade jag gärna sett liiiiiite mer av allt det vackra/trädgården även när jag befinner mig inomhus!
Ett takfönster/balkong i minstingens rum hade suttit fint!!! Därifrån hade vi kunnat se hela trädgården från ovan! 
Men man kan ju inte få allt som man vill här i livet =)

16 kommentarer:

 1. Så synd att byggaren inte tänkte så långt.
  Vad ståtlig din perukbuske är....
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väl antagligen inte så viktigt på 50-talet... Perukbusken är maffig minst sagt! Jag har ändå friserat den rejält på bredden eftersom den blev lite större än jag tänkt mig =)

   Radera
 2. Näe Gittan,

  det blir oftast inte så att man får allt man vill i livet! Man får väl se det positiva i det hela...Eftersom du vill se mycket av trädgården så får du mycket frisk luft :)
  Och när du är ute så kanske du börjar rensa någon rabatt eller nåt och då får du ju träning på köpet!!

  Du har ju såå rätt det där med att man inte klagar och fäller kommentarer om andras intressen. Så har jag aldrig tänkt och det gör mig ännu mer irriterad ;( Mina vänner springer på träningsanläggningar och lägger upp på facebook hur duktiga de är och när jag säger att jag får allsidig träning i trädgården 9 månader om året så småler de bara! För det är ju inte RIKTIG träning ! kram till dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Man vistas nog ute extra mycket när det är så, går ut bara för att titta en runda och det vet vi ju hur det brukar gå "hahaha" / Kram!

   Radera
 3. Vad trist att inte kunna se din vackra trädgård inifrån... 😒 det är väl därför du så ofta är ute så här års! Måste ha varit nån icke-trädgårdsintresserad som byggde huset....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom använde förmodligen trädgårdarna annorlunda på 50-talet. Det mesta var nog trädgårdsland med tanke på hur de placerat fruktträd o.d. Att sen förra ägaren byggde ett "uterum" som dessutom blockerade sikten totalt från det enda fönstret som vette mot baksidan gjorde ju att man inte såg något alls! Men det har vi rivit, nån måtta får det ju vara =)

   Radera
 4. Intressant, vart vätter fönstren? Ut mot gatan? Då måste det ha varit en nyfiken arkitekt som ville ha koll på alla som kom, gick och passerade ;-).
  Ha det bra
  //Ulrika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Husets planlösning är sådan att det bara är köket som är på "trädgårdssidan" sen är det trappor och badrum på den sidan av huset.. Och av kökets två fönster vätter ett mot trädgården.

   Radera
 5. Se det lite grann från ovan, överlämna det till Edvard Persson! Du vet ju, att du har lätt för svindel, vad skulle inte kunna hända ... Tur att du i alla fall höll dig inomhus!!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahaha.... du har så rätt min vän! Men du minns väl den vridbara displayen på kameran, den gör att jag inte ens behöver luta mig ut för att få en bild ;P

   Radera
 6. Kontakten mellan inne och ute tycker jag är jätteviktig, så jag förstår att du saknar det. Går det inte att sätta in ett fönster eller fönsterdörrar? Det gjorde min syster och det blev jättebra!
  Ha det bra!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Köket är det enda "rummet" mot trädgården.. sen är det trappor och badrum. Men vi har tagit upp väggen och satt i en altandörr och det blev ganska stor skillnad. Däremot ångrar jag lite att vi inte tog upp ännu större hål och satte fönster ända ner till golvet jämte dörren. Men, men det kommer kanske med tiden =)
   Kram!

   Radera
 7. Det finns ett billigt och bra sätt att se det vackra i trädgården: Ta en promenad där;))))!
  Du har dessutom säker mycket härligt att se inifrån också!/Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naturligtvis har jag försökt se till så att vi ser en del fint inifrån huset trots allt =) Som t.ex snödroppsplanteringen längs med garageuppfarten

   Radera
 8. Inhandlade faktiskt en röd perukbuske precis, hoppas dock min ska bli lite mindre, men annars får jag gå loss på den med sekatören ;). I höstas gjorde vi ett stort hål i vår fasad och satte in ett stort glasparti, allt för att få en bättre kontakt med trädgården och mer ljus in i vårt mörka hus. Kanske något att testa?

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)