Drama Leaves

måndag 16 juli 2012

Åbergs Plantskola

Maken förslog att vi skulle åka till Åbergs i Öja (Ystad) när jag stängt butiken.. förra lördagen när det regnade..
Han hade nog läst mina tankar...
Hemkomna igen kunde vi konstatera att det regnat mycket på vägen både dit och hem men här hemma hade det bara kommit 3 ynka mm

En del nytt att fylla på planteringskön med blev det ju =)
Ett nytt Fikonträd, förmodligen Bornholm men de visste inte säkert. Klart är dock att det är tåligt och gammalt, en stickling från det fikonträd som växer på Åbergs Plantskola.
Ett par nya, låga Hostor som ska få agera kantväxter (förmodligen) i Entré-rabatten, 'Golden Tiara'
och
'Blue Mouse Ears'
Ännu en Alunrotsplanta till samlingen <3
'Lime Marmelade'
Och ett par
taklökar att sätta intill källartrappen
Egentligen skulle vi ju inte åka dit nu... 
Vi hade ju planerat att åka till Rångedala på måndagen...
Och det gjorde vi =)

10 kommentarer:

 1. Fina inköp. men jag blundar jag när vi åker förbi plantskolorna där det nu reas för fullt, jag har inte plats för fler växter och inte tiden att gräva ned dom heller för den delen, det skulle ju vara för Astilben i så fall, den koreanska du tipsade var jättefin! Lägger den på att-köpa-listan, tack för tipset.
  Ha det nu så bra och må solen lysa på oss :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är svårt att stå emot och plats... nja, det finns väl inte så mycket plats här heller i ärlighetens namn. Men finns det härterum... "sss" / Kram

   Radera
 2. Till Åbergs åker jag helst varje år. Gillar verkligen det stället.

  Kram!

  PS. Till paj använder vi potatismjöl, ett par msk. Den Erica gjorde senast blev ändå blöt. Tror receptet var tänkt till hallon och jordgubbar har mer vätska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åbergs brukar det inte bli varje år numera eftersom svärfar som bor i Ystad tillbringar större delen av sommaren i stugan i skogen numera. Men Rångedala, dit åker vi gärna varje år, lite längre men väl värt besöket / Kram!

   Radera
 3. Vilken tankeläsande man du verkar ha :-))) Fiinfina köp du gjorde. Så läckert med fikon. Skulle man vilja ha.... Å sen de bästa favvisarna: hosta, alunrot och taklök. Bästa vännerna i trädgården.

  Det är verkligen skönt med lite sol nu. Låter bra att du inte haft lika bedrövligt väder.

  Kram, kram
  Charlotte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maken delar ju mitt intresse för trädgården och gillar att ta en tur =)Fikon är gott och fint, nu ska jag bara hålla liv i det också, får väl plantera det i marken för säkerhets skull. Hosta och Alunrot är ju mina favoriter man kan helst enkelt inte få för många =)
   Kram!

   Radera
 4. Dit brukar jag åka tidigt på sommaren/vårkanten för att inhandla grönsaksplantor :) Mysigt ställe! Ett fikon från samma moderplanta växer här hos mig. Har klurat på att åka dit igen men ibland har det varit så dåligt skött och litet utbud i slutet av säsongen så det inte varit lönt;men var det fint nu? Kram!

  SvaraRadera
 5. Det var väldigt fint nu när vi var där, massor av fina plantor att välja emellan. Men när du säger det så har det nog varit sämre senare på säsongen.. / Kram

  SvaraRadera
 6. Åh, Åbergs är farligt roligt att hamna på, men jag håller med Mia lite - allra bäst tidigt på säsongen, men du har ju gjort väldigt fina klipp. Den lilla Mouse-hostan är bara så läcker. Vill ha!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Hej Gittan! ville bara skicka en liten sommarhälsning i ruskvädret! Läser alltid här men har inte varit så aktiv i bloggvärlden annars. Hoppas du har det bra! Ser att trädgården fylls på med nya plantor i alla fall!

  kram louise

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)