Drama Leaves

onsdag 28 december 2011

Månadens bild - December 2011

December månad, 6-8 grader varmt ute och ingen snö - en bättre vinter kan då inte jag tänka mig =) Det kan få regna och blåsa det gör mig inget. För även om jag visst kan morra över det en del dagar så föredrar jag det framför det andra alternativet. Det optimala hade såklart varit tre årstider bestående av vår, sommar och höst eller vad säger ni "blink"

Nåväl, månadsbilder ska det bli och för att få dagsljus fick jag vänta tills på juldagen (då det dessutom var SOL)
 Månadsbilden är grön och grann! Förvisso är det ganska kalt i planteringen men det finns en del glädjeämnen där bara man tittar efter
 I den norra flygeln har jag 5 olika alunrotsplantor i framkant mycket med tanke på att jag ser den delen från köksfönstret och färgerna lyser upp under hela året och gör mig glad (när det är dagsljus och snöfritt vill säga)


 Både Violernas bladverk, bambun och den (nästan bortfrusna)japanska buskroslingen är vintergröna. Bambun och buskroslingen ser jag också från köket! (och där är visst ytterligare tre alunrotsplantor!)

 Det vissna darrgräset är otroligt vackert
 Och sen återkommer alunrotsplantorna (5 el. 6 olika) även i den södra delen

 och vid dammen står randgräset 'Picta' vackert även i visset tillstånd precis som de andra gräsen


Ja... det var den sista månadsrapporten med den upphöjda rabatten som objekt. Nästa år tänker jag följa Brunnsrabatten för att se hur/om den kan/behöver förändras.

Hörs vi inte förr så..
vill jag passa på att önska er alla ett riktigt
Gott Nytt År!

9 kommentarer:

 1. Tycker tre årstider låter lysande! Även om snön har fördelen med att man slipper se allt som ser trist ut i täppan. Och i mitt fall är det en del då jag inte alls skött om den som jag borde i innan i år.

  Ha en gokväll! Kram!

  SvaraRadera
 2. Nej, jag måste få vara egoistisk och säga att jag vill inte ha en droppe regn till, här är rena leråkern och jag kladdar runt i mullvadshögarna varje morgon. En månad med stilla snöfall och några minus och sen en vacker vår - det är vad jag önskar mig.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Wow, vad grön gräsmattan är! Ja, detta är verkligen en vinter i vår smak, måtte det vara länge!
  Gott Nytt År till dig med!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
 4. Tre årstider låter bra...
  Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År
  Kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 5. Hejsan!
  Det har regnat för mycket och stormat för mycket och alldeles för ofta. Trots att det är milt ute kan jag inte vara i trädgården och påta pga stormen och den vattenövermättade grunden.
  Men!Jag är ändå med på din tre-årstider-tänk. Har du nå'n lista som jag kan skriva på;)))? Du kanske har goda relationer Dit Upp ;))))? /Anja

  SvaraRadera
 6. Det ser mer ut som en höstbild än en vinterbild!
  Håller inte riktigt med om att en vinter utan snö är bäst, även om jag inte vill ha värstingvintrar som de två senaste åren. Men LITE vitt hade varit fint, men bara LITE..=) (man är visst aldrig nöjd...)
  Gott slut o gott nytt till dig med!

  SvaraRadera
 7. Härligt med någon som inte gnäller över vädret!

  Kram Susanne

  SvaraRadera
 8. Oj vilken rabatt! Ser fram emot att se bilder av den till sommaren!

  SvaraRadera
 9. Verkar nästan som din önskan om tre årstider slår in detta året fast jag får erkänna att jag saknar snön för det lyser upp lite, slasket kan jag vara utan förstås.
  Gott nytt år på dig med!
  Kram

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)