Drama Leaves

onsdag 21 september 2011

Entrén

Min entré är allt annat än vacker och inbjudande. Här skyndar man istället förbi och stänger ytterdörren! Jag hade iofs en snygg plantering här för ett par år sedan MEN (det ständiga men:et) flertalet av de växterna tyckte att det var för soligt här och blev pga det fulare ju längre sommaren gick... Så.. jag grävde bort, planterade nytt och gillade det inte alls! Harmonin  bland växterna saknades!!!

I år har jag tagit bort en del (igen) satt en ny funkia (t.v) 'Frances Williams'. Solroserna ska få flytta för att ge plats åt den brokbladiga Kornell (en Pagodkornell får dessvärre inte plats här, den blir för yvig) vi köpte förra helgen


Citronsolrosen, Helianthus 'Lemon Queen' står där stolt och blommar både rikligt och länge (gul blomma = makens köp)
                              Det är den delen av planteringen fram till gångens "sväng" jag är missnöjd med SEN är det fint om vi bortser från de av grävaren sönderkörda gångarna som ska bytas ut efter takbytet (bygglovet är fortfarande inte klart - Kävlinge kommun gjorde hembesök i oktober/november förra året)

                                                 

Ja... planteringen iaf. Trappan är ju allt annat än vacker! Har någon därute något bra tips på hur vi gör trappan snyggare? Vi vill inte anv. Duracoat och vi vill inte måla den. Kruxet är att källartrappen går in under och man måste därför kunna "bryta" på ett bra sätt om man inte vill fortsätta ner och det vill vi inte!


Jämte trappen, under apeln, blommar fortfarande mina frösådda godingar vackert =)

I samma plantering jämte "lekplatsen" växer en Trådpilört, Persicaria Filiformis. Den växer dåligt, kommer upp väääääldigt sent och jag funderar på en flytt även för den...

Under aplen trivs jag =) Med blicken vänd mot den alltid lika vackra Brunnsrabatten

Intill "stenberget" växer Vaxklocka, Kirengeshomna Palmata. Den är otroligt vacker i knoppstadiet, blomma har jag aldrig sett den göra men den har ju flera knoppar i år så kanske, kanske...

För rättvisans skull vänder vi oss om och betraktar  planteringen även från andra hållet
Ha en bra dag / Kram gittan

9 kommentarer:

 1. Jag tycker solrosen är väldigt fin jag, en klar prydnad för rabatten (trots att den är gul he he).
  Men, vad sägs om ett miscanthus-gräs i svängen? Eller ett klot, eller två (som är så inne just nu)?

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 2. Ruben: Några klot med ett gräs bakom =P Kunde vara riktigt snyggt!!!!!!

  SvaraRadera
 3. Förstår att du trivs under apeln - så vackert och vilsamt det ser ut!
  Vi har också en ful trappa, jag ville måla men maken säger att det inte håller, så vi skall lägga klinker i vår har vi tänkt. har sett det på nån blogg och det såg fint ut.
  Ja, det är riktigt bra att kunna sitta två på ett kontor, man tillbringar ju en del tid här =)

  SvaraRadera
 4. De flesta trädgårdar har något parti som skulle kunna bli bättre i ens egna ögon. Det brukar vara just sådana ställen som jag går igång. Det är ofta där man så småningom finner på lösningar som blir jättebra.
  Det kommer även du på förr eller senare:)! Om jag hade bott där skulle jag, medan jag funderar vidare, haft t.ex. krukor där så länge eller någon hylla med pynt eller både och.
  Men det är jag det. Jag bor ju faktiskt inte där och du har kanske redan provat något likartat och inte gillat det.
  Visa på bloggen sedan vad du kommer på. /Anja

  SvaraRadera
 5. Rosor och ruiner: Vi funderar på att göra en mindre sittyta under apeln, ett par av växterna trivs d´åligt i trädets konkurrens så platsen är liksom given =)

  Anja: Ett ack så bra tips men det blåser så förtvivlat där att det är svårt att få något att stanna kvar =P Det är en av anledningarna till att jag gärna vill ha ytterligare någon större buske som kan hjälpa perukbusken att "fånga vinden" en aning.

  SvaraRadera
 6. Jag hade lagat trappan och sedan dolt lagningen med växtlighet....en klätterhortensia kanske, eller murgröna.....
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 7. Entréer är inte helt enkelt. Jag gillar att ha pyntbordet där vi går förbi flera gånger om dagen. Där är ju så lätt att hålla fint efter säsong och inget ogräs blir där heller.

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Nu fick vi ju se entrén! Jag trodde inte du ville visa den! Förstår inte varför du ogillar den så! Hänger inte riktigt med i trapproblemet. Varför kan den inte bara lagas med murbruk på sidan och vill man göra om stegen kan man lägga klinker på eller bara ta dit en murare som fixar till dem. Jag kanske tänker helt fel kring trappan... Satt själva med ett trapproblem förra året och vi är supernöjda med stora klinkerplattor med lite struktur så de inte blir hala.

  kram louise

  SvaraRadera
 9. Hej Gittan!
  För mina ögon har du en vacker entré, men det är klart, ibland växer det för fort och stundom inget alls, aldrig blir det riktigt som man tänkt sig :)
  Hoppas du finner balansen som du önskar!
  Ha en fin helg! /Bea

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)