Drama Leaves

lördag 5 februari 2011

Hrm...

om ett par veckor ska baddräkten på... baddräkten som jag inte anv. de senaste två åren (har ju inte baddräkt på stranden)

Min gissning är att denna skapelse, som även när den passar, sitter som ett ålaskinn sitter extra tight efter julens alla skumma tomtar och annat mumsigt "ler" Baddräkt är förvisso aldrig snyggt men det är extremt osnyggt när det liksom väller ut mjukdelar i kanterna där ålaskinnet tar slut...

Sååå... jag har bytt ut onyttigheterna mot nyttigheter

bild från pentryt i butiken

och jag försöker verkligen hålla mig ifrån alla onyttigheter, men det är inte så himla lätt. Sötsuget är för sjutton värre än röksuget när man slutade röka!

På måndag tror jag bestämt att jag ska inom hälsokostaffären och köpa en laddning kromtabletter (det hjälper mot sötsug)

För inte vill man se ut som en stoppad korv i baddräkt!

Ha en härlig lördag / Kram gittan

21 kommentarer:

 1. Jag hejar på, men tänk bara på att riskakor är en bov i dramat och innehåller mycket socker. Jag har själv gått ner 6 kg efter jul och då skippade jag mjukt bröd, pasta vitt socker och snabba kolhydrater.
  Men detta fixar du, för du har ju ett mål och motivation!
  Så ännu än gång: HEJA! HEJA!
  Vi ses på mässan förhoppningsvis.
  Kram Pella

  SvaraRadera
 2. Jag avundas dig !!! Själv liknar jag näst intill ett skelett med lite skinn utanpå. Jag äter som en häst, går ej upp i vikt. Gubben äter ungefär hälften !!! och går upp i vikt.
  Gick upp 3,5 kg på en "kryssning" på 5 dagar.Tappade rubbet på 2 dagar när jag kom hem. Inte rättvist, eller?
  Ha det så gott
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hahaha, här ser det ungefär likadant ut.... jag har mest suttit sedan innan jul, har varit mycket sjuk och lite "tappatsugenförattsolenärbortadeppig" och då har det smugit på sådär 3-4 kilo i långsam takt... så förmodligen sitter de som berget nu;-)

  Ha det gott, hoppas kromtabletter hjälper, för då fixar jag det också nästa vecka;-))
  kram H.

  SvaraRadera
 4. Röksug har jag aldrig känt men sötsug, det vet jag absolut vad det är. Bara måste ha sötsaker ibland.

  Hoppas du känner dig nöjd i baddräkten när den väl kommer på.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Ja, inte är det alltid lätt och lagom med vikten, men det är väl en livsstils ändring som gäller för att bibehålla formen, mera motion och mindre sött, en verkligt svår ekvation i den mörka delen av året, då godis smakar extra sött och gott!
  Hoppas du når din "Må bra vikt"!
  Kram /bea

  SvaraRadera
 6. Hej du hejjar vilt på dig. Har själv en hel del kg att gå ner till. Men har jipppiiii gått ner 20 kg sen september. ´Men som sagt snart skall baddräkten på. Sa hon som nyss åt en chokladbit....
  Men jag håller tummarna för dig!!!! Kram Gela

  SvaraRadera
 7. Om ett par veckor - det låter som om ni skall utomlands, för så långt har väl ändå inte våren kommit i Skåne antar jag...:o)
  Jag har också bytt ut onyttigheter från och med i måndags, men idag syndar jag lite, det är ju lördag! Har lagt på mig några kilon för mycket nu i vinter.

  SvaraRadera
 8. I mitt fall är det tvärtom, jag går bara ner i vikt hur jag än gör och jag kan tala om att det är inte snyggt i baddräkt det heller (fast ännu värre i bikini). Ändå äter jag ganska mycket sötsaker. Men jag tror det har väldigt mycket att göra med hur mycket man rör sig också - och det gör jag ju oftast minst 8 timmar om dagen....
  Lycka till med baddräkten!
  Kram Helen

  SvaraRadera
 9. Nu får jag faktiskt dåligt samvete, jag vill ha bikini i sommar ochså.
  Attans jag har fortfarande biskvier chokladkakor och lite andra kakor kvar i frysen.
  Hur skall jag då göra.
  Jo jag vet, vi fikar upp det ,gubben och jag sedan får vi banta:O))))))
  Något som jag inte har ägnat mig åt alls så jag vet inte hur det går.
  Men jag hoppas att våren och trädgårdsarbetet hjälper till litegrann.

  Ha det gott, det ordnar sig skall du se.

  Gunilla

  SvaraRadera
 10. uff ja detta med vikt är en historia för varje mäniska,,en del går aldrig upp och en del går alltid upp ,,jag tillhör de sista kategorin,,måste hela tiden tänka på vad jag sätter i meg,,suck så har jag gubben min som har problem på andra hållet,,blir lätt underviktig, men han slutade med allt söt för två år sedan ,,och sedan dess har han lagt på sig ,,för mej blir det morötter framför tv i kväll,, lycka till med baddräktens ikommande.
  kram Monica

  SvaraRadera
 11. Haha...jag det spelar nog ingen roll hur man bär sig åt...tror aldrig man blir snygg i vare sig baddräkt eller bikini igen..
  jag är glad om en ser någorlunda ut med kläderna på..

  SvaraRadera
 12. Visst är det illa när rullingarna kryper fram o gömmer både början o slutet på baddräkten!!
  Men glöm inte att trivselvikten är det bästa i alla lägen Må bra o lycka till med dina föresatser. Ninne

  SvaraRadera
 13. *Hihi* jag säger nog som Tesa. Jag är glad att jag är snygg med kläder på. Inte för att jag lider av några större valkar eller övervikt men kroppsformen är ju inte så vacker ändå. Å andra sidan lider jag inte av sötsug heller, så länge jag får äta av mina älskade ostbåger (dom är ju inte söta, så att säga).
  Lycka till! Knatten

  SvaraRadera
 14. Usch tala inte om det! Men min minnesbild av dig är smal! Du kan väl inte behöva banta?! Själv har jag märkt att jag mår bäst av så lite kolhydrater som möjligt, och ökat fettintaget. Då är min mage lugn och fin, och jag håller mig mätt länge. /Katarina

  SvaraRadera
 15. Var ska du åka om ett par veckor ???
  Jag väntar nog ett par månader med bikinin ;))))
  Det är ett kaninlusthus vi har. Vi hade som mest fem kaniner och då byggde vi (mannen)
  lusthuset...eftersom vi ville kunna stå i det kunde det lika gärna vara lite fint och inte bara en praktisk rasthage....Inuti finns ett tvåvåningshus till den numera enda kaninen som är kvar....

  SvaraRadera
 16. Nyttigheter är bra för humöret också.
  Glöm inte groddarna som ger energi - tyckerjag iallafall.
  Ses i Malmö
  Annika

  SvaraRadera
 17. Ganska intressant att läsa alla kommentarer, har man inte problem med "för mycket" vikt, har man det med för lite:), vet inte vad som är värst. Men nyttig mat är väl aldrig fel, fast lite god mat måste man nog unna sig, annars blir det lite fööör tråkigt.
  Låter ju spännande att få ta på sig badräkten snart, är det semester planer på gång, tro.
  Ha det bra!
  Camilla

  SvaraRadera
 18. Försöker också bli av med de där extra kilon som alla tomtar har gett...svårt är det.
  Men försöker var nyttit, vindruvor är jättegott men innehåller massor av socker...
  Kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 19. Tack för tipset om färgvalet, skall tänka på det! Det är nog himla smart att ta samma, för annars blir man väl tokig, när alla lister o dylikt som gränsar inte stämmer med färgen på luckor och det runt om...
  Tja, jag kan inte påstå att jag har varit besvärad av mina speglar på luckorna i köket, det är klart, allra lättast är att ha släta luckor, men som sagt, jag har inte sett det som något problem. Visst samlas det lite damm o smuts där på kanterna, men jag behöver inte torka i tid och otid tycker jag i alla fall...jag är mycket nöjd med mina luckor faktiskt!

  SvaraRadera
 20. Här pratar du med en sockerholic!!!!
  Jag är totalt beroende av socker... den enda dieten som hjälper är GI.. i alla fall för mig.
  Pga. att även sockret i vanligt köpe bröd(bla vetemjölet) osv är som gift för mig.
  För mig gäller lågt GI enbart.. och jag har tappat 4 kg på en månad efter julens GODIS!
  Titta på innehållsförteckningen på olika varor i affären nästa gåna...nästan ALLT har socker i!!!
  Tom. den färdiga tzatzikin!!!! Va f*n man behöver väl inte socker i den!!!!????
  Och JA TACK jag vill gärna ha receptet på pizzasalladen!

  SvaraRadera
 21. Allihopa: Ingen härlig semesterresa till värmen här inte "bara" en tur till Tyskland för att leta balklännig till minstingen och då passar vi på att bada på Weissenhauser strand (äventyrsbad inomhus) Om vi hade rest till värmen hade baddräkten fått stanna hemma och bikinin fått följa med istället - jag tycker att det är sååå fult med baddräkt! Sen måste jag ju erkänna att även jag är tacksam sålänge jag ser vettig ut i vanliga kläder. Smal med snygg figur har jag aldrig varit men håller tillgodo med den kropp jag har =) MEN baddräkten sitter garanterat snyggare om jag tappar 2-3 kg innan jag ska åla mig in i den!

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)