Drama Leaves

måndag 24 januari 2011

Hallååå... våååren....

kom igen nu då!

Mina lediga dagar är fyllda av "tristess" och jag är verkligen i behov att få känna lite jord under naglarna el. åtminstone få smutsa ner ett par vantar med tanke på att det är lite väl kallt för bara fingrar.

Längs med husväggen på framsidan är marken täckt av små gröna skott - snödropparna är på väg upp! Och likaså längs med garageuppfarten...

NU vill jag ut och rensa bort alla perennarester!

NU vill jag kunna rensa bort ogräset som inte hanns med i höstas!

NU vill jag... hur mycket som helst... MEN det är fortfarande för kallt!

Så istället sitter jag här... och väntar... på att det ska bli tisdag så att jag får gå till jobbet...

Har varit och storhandlat för att få tiden att gå... Var inom Blomsterlandet och köpte nya krukväxter till M:s rum, fick även med mig en bukett Tulpaner som nu står på golvet i matkällaren för att "gona till sig" innan de tas upp på köksbordet.

Är jag ensam om att vara sysslolös på lediga dagar? Jag är inte bara sysslolös på lediga dagar, jag är lika sysslolös när det är kväll och övriga familjen håller på med sitt... Och om det är något jag är urkass på så är det att vara sysslolös!

För min del är det som bäst när jag har som mest att göra! När jag hoppade av högskolan (för två år sedan) började "problemen" med all ledig tid man plötsligt fick och jag har inte hittat tillbaks till det jag fyllde den tiden med tidigare.

Vad gör ni på kvällarna?

Jag funderar skarpt på att börja träna MEN tycker inte om att gå ensam. Jag får kanske annonsera efter sällskap =) (mina vänner är totalt ointresserade!)

Nu är det inte så illa som det kanske låter, jag har humöret på topp, behöver bara ha något skoj att fylla all ledig tid med!

Idag är det så segt att jag inte ens är road av att beställa de där fröpåsarna som jag bestämt mig för...
Ingenting känns roligt när man har tråkigt! Förstår ni hur jag menar?

Våren!

HALLÅÅÅÅÅ!!!

VÅÅÅÅREN!!! SKYNDA DIG NU DÅ....

9 kommentarer:

 1. Har du ingen brännare? Då kunde du sysselsätta dig med att bränna bort ogräset mellan plattorna (om du nu har något). Då får du ju värme samtidigt som du gör nytta!!! ;-)

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 2. Ja.. snälla skyyyynda!
  Jag har gjort min första växtbeställning idag!

  SvaraRadera
 3. Oj vad jag känner igen mej=))). Tänk om jag hade bott lite närmare dej, då hade vi kunnat vara sysslolösa o rastlösa ihop (och kanske tränat...). Jag blir tokig om jag inte har nåt att göra men även om jag har nåt att göra så kan jag bli rastlös för det är FEL grej att göra. Jag vill göra nåt som jag vill göra, typ rensa rabatter. Jag tror du fattar vad jag menar. /Knatten

  SvaraRadera
 4. I lördags var jag ute i flera timmar och klippte och rensade och krattade utan handskar! Det gick jättebra, det var så skönt och jag märkte hur mycket jag hade saknat det. Men i går var det inte alls lika skönt, så det gäller att passa på de dagar det är OK. Hoppas det kommer fler sköna dagar snaaaart! /Katarina

  SvaraRadera
 5. Oj, sysslolös är jag aldrig! Får sällan tiden att räcka till. Vad gör jag när jag inte jobbar? Jo: bakar bröd, städar (inte alls så mycket osm vi borde), läser, bloggar, kör barn till/från träningar/kompisar, går med Ronja, tränar, är på matcher/tävlingar, tvättar, lagar mat, handlar mat, skriver matlistor, fotar....Lägger mig ganska tidigt, 21.30-22 tiden, eftersom jag är kvällstrött. Har inte så mycket energi på kvällarna alls faktiskt. MEn på helgerna då hinner jag ju en del.
  I kväll kom jag hem ca 16.30, pratade lite med E, lagade mat, åt, körde in E till dansen, gjorde te, bläddrade i en tidning, hjälpte O med att kolla praoplatser, halvtittar på handboll på tv och bloggar lite samtidigt och där är jag nu alltså.

  Kramar!

  SvaraRadera
 6. Näe, sysslolös kan jag inte säga att jag är, men däremot "lustlös". För sysslor finns, men jag har ingen lust till dem. För med barn som fortfarande går i skolan så finns det ju alltid saker att ordna med. Tvätt, matlagning, läxläsning, UNDANPLOCKNING tar en helt del tid, förstår inte var allt kommer ifrån.....
  Ibland slänger jag mig bara i soffan och lyssnar på musik, läser eller bara glor på Tv:n. ....och så finns ju datorn, som väl är, så man kan hälsa på alla er andra:)
  Roligare än så har jag det alltså inte, fast snart så....så får man börja sippa kaffe i solen...
  Ha det bra!
  Camilla

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Sysslolös(!), nej har man inte jobb skaffar man sig jobb! Suttit och strulat med datorn hela kvällen, jag som bara tänkte ägna den högst en timme i kväll och sen fixa lite med krukor och lite pyssel :)
  Men, så har jag skottat snö, varit på sparktur, tvättat, lagat mat osv..inga fritidsproblem här :)
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 8. Ja jag förstår dig fullständigt.
  Tänk om man bara kunde vända på bladet och få vår med en gång.
  Jag har vävt färdigt det jag höll på med och läst ut mina låneböcker, rensat i trädgårdstidningarna och...gjort mina långpromenader så jag går och väntar på att mina frösådder skall visa lite tecken på att komma igång.Prakt salvian har kommit upp men den har jag inne.
  Några krukor perenner står i det inglasade uterummet och väntar på värmen. Det är bäst att våren skyndar sig så att jag inte förköper mig på fröer för att det är lätt att beställa via datorn.

  Något trädgårdsarbete det är bara att glömma för här har vi minst 70 cm snö.


  Ha det gott
  Kram/Gunilla

  SvaraRadera
 9. Ja, våren skynda dig!!!!!! Läs böcker och planera inför sommaren i trädgården..... Det skulle jag vilja göra just nu.... Jag har det motsatta problemet... Dygnet har för få timmar helt enkelt.... Och sen säger jag lite om Camilla, att lusten inte riktigt finns där för dom där nödvändiga hushållssysslorna.... typ laga middag, tvätta och städa..... Men kommer våren bara så ordnar nog allt upp sig ;-)

  Kram Charlotte

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)