Drama Leaves

tisdag 7 december 2010

Datordöden

har slagit till på hemmaplan IGEN och därmed är alla bilder åter i farozonen.

Visst vet jag att man ska spara på extern hårddisk...

och visst har vi en (oanvänd) sådan.

Men som ni säkert också vet så blir vissa saker aldrig gjorda när man inte kan själv. Det känns ganska trist, det var ju inte så värst länge sedan vi fick tillbaks min dator efter förra haveriet. Nu ser det ut att vara samma fel igen! (vi hämtade hem den d.19 augusti i år)

MEN, positivt är att jag laddat upp flertalet av de bilder som betyder mest (dotterns bal och student t.e.x) även i min gamla laptop så allt är inte försvunnet om olyckan skulle slå så hårt denna gången.

Positivt är också att snön smälter och jag skymtade min gröna gräsmatta (där maken hade skottat sig en gång till komposten) imorse.

Kram

16 kommentarer:

 1. Hej!
  Fyyy.... för dator haveri, en mardröm att förlora sina bilder och hoppas verkligen du fixar de tutan större katastrof.
  Grön gräsmatta? Det är vinter Gittan! Fniss....
  Här klämde den till med en gång och vi verkar få ha vår vita snö jul över, men december brukar bjuda på ett och annat töväder, men inte i år!
  Ha det gott!
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 2. Tråkigt....vi har också nyss haft dator problem. Man blir ju så frustrerad när man inte kan fixa det själv. Och bilder vill man ju inte gå miste om. Känner igen det där med att det aldrig blir gjort. Kram

  SvaraRadera
 3. Bea: Jag misstänker nog att även vi får en vit jul i år. Den gröna skymten av gräs var då rakt inte stor =) Maken hade skottat en gång över gräsmattan för att slippa få snö in i skorna och jag blev så glad av att få se lite grönt och grannt om än på minimal yta.

  Lena: Min dator går inte att starta det är det som är felet och då är det lite svårt att försöka göra något åt på egen hand "hihi" Jag hoppas innerligt att det är samma fel som förra gångnen för då fick vi tillbaks den med hårddisken intakt dvs. allt fanns kvar!

  SvaraRadera
 4. Datorer är bra - när de fungerar! Tur att du i alla fall sparat de viktigaste bilderna!
  Ha det gott!
  Ruben (nyrakad) ;-)

  SvaraRadera
 5. Gittan, I hope you can save most of the important photos! Digital photographs are so easy to make and so easy to lose! I started to use an external drive several months ago. I also bought a new computer. I was so afraid to lose my pictures, I now have multiple copies of the same pictures in different files. It's confusing, and sometimes I spend a lot of time looking for a needed picture. But, maybe, it's better to have many duplicates than none. Good luck to you!

  SvaraRadera
 6. Näe.... alltså det bara fööööör jobbigt med datatrassel..... Det finns nästan inget som kan göra en så irriterad som det.... speciellt när man oftast inte kan åtgärda problemet själv, utan man står där helt handfallen och hjälplös.......

  Håll ut och hoppas att det löser sig!
  kram Charlotte

  SvaraRadera
 7. Förstår inte varför de ska vara så förbaskat känsliga de där maskinerna. Måste ju nästan vara ingenjör också för att kunna göra något åt dem. Och inte är det kul heller?
  Finns inget tråkigare än en krånlande dator, usch säger jag bara, vad trist för dig.
  Hoppas bara det fixar sig och bilderna blir kvar, blir varje gång jag läser om sådant här påmind om att spara på "lilla" minnet. Men inte gör jag det, inte. Men nu SKA jag gör det, så gott natt och lycka till!
  Camilla

  SvaraRadera
 8. Inte kul med datastrul...
  Vi har en extern hårddisk till bilder och annat viktigt och det funkar bra...och är inte mer krångligt....
  Hoppas det ordnar sig och att du inte förlorar dina bilder ;)

  SvaraRadera
 9. Min gamla dator är så seg, så seg och den är fylld till bristningsgränsen med foton, som jag inte sparat på annat ställe. Tror, att jag sagt i ett halvår, att jag måste göra det...i morgon!
  När jag läste ditt inlägg igår, bestämde jag mig för att göra det omedelbart. Tack!
  Men eftersom det var många foton, tog det en väldig tid och vid midnatt avbröt jag. Idag när jag skulle ta resten hände det plötsligt något. Alla bilderna försvann från datorn istället för att kopieras över till den externa hårddisken.Det var ett snärj innan jag hittat dem och gissa om jag var nervös.
  Nu är allt på plats och jag har lovat mig själv, att göra detta med korta mellanrum.
  Jag hoppas, att det ordnar sig för dig och att du inte blir av med något.
  Tack igen!
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 10. Man blir ju helt frustrerad när datorn krånglar.
  jag är helt novis på det tekniska.
  Huvudsaken att bilderna är räddade.
  Jag brukar ladda ner bilderna på den externa lite nu och då när jag blir påmind som nu när jag kikar in hos dig.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 11. Men usch vad irriterande! Jag kom ihåg att du sa att du hade blivit av med hela din förra blogg också, så hopplöst! Jag har skaffat en extern hårddisk som jag kopierar över bilder till en gång i månaden, hoppas det gör att bilderna finns kvar. Dessutom gör jag en del pappersbilder. Hoppas du får ordning på datorn! /Katarina

  SvaraRadera
 12. Hej Gittan!
  Testa Winter Rose den brukar funka bättre än det andra. Det är en med många små knubbiga blommor i och superfin tycker jag.
  Hoppas det löser sig med datorn och alla bilder.
  annika

  SvaraRadera
 13. Det där vet jag allt för väl hur det är.. Ännu en hårddisk har gått sönder för mig. Det är andra hårddisken som krachar för mig på bara ett par veckor nu. Men jag är flitig med backupen så det är inte så farligt även om det är jäkligt surt ändå.

  Ha det fint! Kramen!!

  SvaraRadera
 14. Så skönt att du kan positivt ändå, det är så dödens trist med dataproblem.
  Jag för min del hoppas på att det ska frysa igen, det kan väl iaf hålla sig till jul nu när det har legat så länge....
  ha det gott!

  SvaraRadera
 15. Men du vet... alltid lätt att vara efterklok! Fast jag har lärt mig, två ggr, så jag sparar alltid det viktigaste på flera ställen, har webkonton för olika ting, känner du till dropbox för dokument? Jättebra för hela familjen om några är på resande fot, där kan man lägga i dokument som skall sparas men ändå nås med dator. Gratiskonton för att spara bilder finns lite här och var, också toppen :)

  Skönt att läsa att fler tar det lungt med julen, i år är vi hos syster så jag kan ta det extra lungt ;)

  Ha en skön söndag :)

  SvaraRadera
 16. OJ,,,,,,inget vidare,,,,,
  Visst e det skönt å se GRÖNT igen :)

  P
  A
  R
  T
  Y
  T

  fortsätter
  Ta en titt......
  Håkan

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)