Drama Leaves

torsdag 29 oktober 2009

Snuskig fantasi? - Dirty thoughts?

Ursäkta tjejer men vad menar ni med att det inte ser ut som en snigel? Vad ser det ut som då? Jodå, jag förstår nog vad ni tänkte för de av manligt kön i huset tyckte absolut INTE att såg ut som en snigel! Alltså detta är en snigel som inte var intresserad av att visa sina antenner fast jag stod där och väntade och väntade. Ser ni något annat, då är det upp till er och er .... fantasi. Men vad trodde ni? Att jag kastrerat någon? "LOL"

Ja, jag ser i alla fall bara en snigel!


Sen för att förklara ytterligare en sak; här är "förrådet som inte är byggt än"
I want to explane what I ment yesterday; this is "the storage that haven't been built yeat"

och det är där perennerna som inte fick plats i pallkragen står under vintern.
Vi hann inte genomföra allt vi planerat för i sommar men, vad gör väl det?

Till våren hoppas jag att betongplattan kommer att gjutas och sen ska reglarna som ligger "i förrådet" bli till vägg och frigolitskivorna ska isolera så att jag kan vinterförvara växter där inne. Vi funderar på om man skulle sätta in ett fönster i taket (vilket ändå måste bytas) för att få in lite dagsljus. Väggarna blir fönsterlösa för att kunna rymma fler hyllor för förvaring istället. Med konsoller på väggen kan man reglera hyllorna efter behöv, smidigt!

Förrådet är tänkt att börja vid husväggen på högra sidan i bild och gå fram till den andra stolpen. På så sätt får garaget och förrådet separata ingångar vilket nog blir bäst. Dessutom är det perfekt att kunna stå under taket och grilla även när det spöregnar =)

Undrar ni varför taket ser så konstigt ut? Det beror på att det tidigare var tillbyggt ut i vinkel på den yta som nu har jord. När vi rev det s.k "uterummet" så fick det bli så.

Det är ganska mycket jobb med att riva en tegelbyggnad. Först ska man plocka ur fönsterna, sen få loss pelarna (väl armerade) som fanns emellan fönsterna. Sen återstod själva väggarna... och slutligen grunden. Grunden gick ner 1.20 meter! i marken. Och på den ena sidan gick det inte att få loss lecablocken utan det blev smulor av alltsammans dvs. det tog många timmar att bila bort den grunden. Och bort måste den eftersom det skulle dras jordvärmekabel där med.

Nu försvann jag "in i dimmorna...." Jisses, vad mycket sten jag burit under åren här! För vi har ju rivit mer än uterummet =) För att inte tala om hur många par handskar jag slitit upp på alla dessa stenar!

5 kommentarer:

 1. Hahha, ha en trevlig helg :)

  (Vaffö ni rev en tegelbyggnad, förstår inte lata jag)

  SvaraRadera
 2. Ja herregud vad det är gott om idéer och planer – och när något ska verkställas inser man hur mycket jobb (typ sten) det är. Ibland är jag glad över min lilla trädgård som begränsar... Fast det är ju en irriterande begränsning i sig.
  Go helg!
  /Ann Marie

  SvaraRadera
 3. haha, ja man ser ju det man vill se...=D
  (men jag får väl erkänna att det liknar nåt annat än en snigel...tänker inte säga vad....)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Jag lär nog få vänta några år till, men sen ska det byggas förråd och det ska bli ett fönsterfavelrum med ölandssten som vägg. Det finns alltid projekt "ler".
  http://karinasblogg.lekame.com

  SvaraRadera
 5. Hi Gittan, I only saw a snail. :-) The future storage will be great. I do see a lot of work to get it there too. What great vision! :-)
  Frances

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)