Drama Leaves

torsdag 14 april 2011

Underbara, lediga dagar (Frossa 2)

Man kan nästan se hur Ramsen växer från en dag till en annan och jag längtar tills den blommar I den vita Rönnrabatten är tulpanerna ganska långt komna redan. Jag funderar på om de svarta tulpanerna som måste flyttas ev. ska få flytta ner hit. Svart och vitt är snyggt tillsammans! Såhär på vårkanten är planteringen ändå inte helvit eftersom jag har satt ett flertal allium här också.
Ullungrönnen börjar skifta i grönt


I den upphöjda rabatten gläds jag åt att Irisarna kommer tillbaks även i år!
Längs med garageuppfarten har snödropparna blommat över och tulpanerna tagit vid

Invid garageväggen spirar klematisen 'Rouge Cardinal'Ett flertal övervintrare har fått flytta ut i skuggan på avhärdning (Lagern ser inte särskilt välmående ut!)
Jag svär lite smått över att jag inte hann rensa bort Sockblommornas blad tidigare - nu finns det inget utrymme för mina 38:or mellan allt grönt som har tittar upp!


Brunns-rabatten är en riktig vårfavorit hos mig. Bäst av allt är att jag kan sitta i köket och se hur det blommar (köksfönstret är dessutom det enda fönstret på vårt hus som vätter mot trädgåden)
Lavendelhäcken som avgränsar planteringen mot växthuset är inte klippt sedan sommaren -09 och det syns!


Gången mellan häcken och växthuset har "försvunnit" och täckbarken jag lagt där har förmultnat.


I söndags tog jag tjuren vid hornen och klippte, mer eller mindre i blindo... att se var själva busken växte upp var svårt med den vidden den hade.


Ärligt talat ser den i dagsläget inte mycket ut för världen... Hur pass mycket liv det finns där vette sjutton men i värsta fall får jag väl byta ut den


Maken och jag var på jakt efter Änglatrumpet-sticklingar förra helgen men kom hem med mini-penseér och lite annat smått, dock inga sticklingar =(

Det blev en hink vid makens ingång och en på kökstrappen


Färgen på dessa kunde jag inte motstå


och planterde dem tillsammans med en Campanula

Vädret lockade mig att bära ut en del sådder i växthuset över dagen


En del tomatplantor är riktigt stora redan


Jordgubbslandet (tre pallkragar) rensades


Flertalet av de krukade perennerna börjar visa livsteckenoch jag tyckte det var dags att rensa bort visset även bland dem

Min vy från köket...


Idag har de gula krokusarna börjat falna. Vårens sena ankomst gör ju tyvärr att vårblomningen passerar i racerfart.


Det gäller med andra ord att njuta i fulla drag så länge det varar - och det gör jag!

14 kommentarer:

 1. Håller med dig om att det går alldeles för fort nu....fast man ska väl inte gnälla nu när våren äntligen är här med besked.....
  Det är en rejäl samling plantor du har, överallt ;))
  Ha det bra ;)

  SvaraRadera
 2. Så fint det är nu, jag vill bara vara ute och njuta hela tiden! Härligt! /Katarina

  SvaraRadera
 3. Men så härligt varmt och soligt och blommande och vackert du har det!!! Förstår att du gillar brunnsrabatten... Härlig vy från fönstret att titta ut på. Ja, hua vad det går undan nu. Hos mig har nästan allt kört igång samtidigt... Ja, det som är framtinat vill säga. Visst går det kanske för snabbt, men samtidigt är det underbart!!

  Ha en fin helg!
  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 4. Så vackert, ni har kommit lite längre än hos mig men jag hoppas vi kommer fatt snart.
  Jag försöker med ta till vara på tiden på bästa vis.
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 5. AnnCharlotte: Nej, vi ska väl inte gnälla.. men jag föredrar när våren kommer lite tidigare och varar betydligt längre =)

  Katarina: Jag börjar dagen med att sitta och bara titta ut genom köksföntret medan jag dricker mitt morgonkaffe. Att jag därmed vänder maken ryggen - det får han stå ut med "ler"

  Charlotte: Här känns det också som om allt kom igång samtidigt. Inte brukar vintergäck, snödroppar, krokus, hyacinter, påskliljor och kejsarkronorna blomma samtidigt hemma hos mig inte! Men samtidigt är det en otrolig färgprakt och man är ju en aning utsvulten efter vintern "ler"

  Millan: Jag trodde ni var ett steg före! Men det är kanske Marina som har sina växter planterade på avrmare plats. Jag försöker också ta tiden tillvara. Jag prioriterar trädgården före allt annat när jag är ledig. Jag menar att köra ett par maskiner tvätt, ta en runda med dammsugaren osv. det kan jag göra en kväll när mörkret sänkt sig eller en regnig dag.

  SvaraRadera
 6. Men oj vad snyggt du redan har i rabatterna. Jag har inte ens orkat komma igång. Har iofs sett att det kommer lite tulpanblad o sånt men att börja krafsa har jag inte fått ork till. Men det kommer nog. /Knatten

  SvaraRadera
 7. Hejsan,
  Kul att höra ifrån dig, länge sedan. Så långt blomningen har kommit hos er, nästan så man blir lite avundsjuk men å andra sidan har vi ju vårat kvar.
  Önskar dig en trevlig helg
  Susanne

  SvaraRadera
 8. Hej Gittan!
  Vilken vårprakt du har redan i dina rabatter!
  Jag kan räkan mina blommor på en hand än så länge, hela två stycken ha, ha....
  och massor med sådder på G. Samma flit varje år!
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 9. Så imponerd jag blir,du är verkligen flitig men så har du ju mycket att ta hand om oxså. Det har kommit lite längre hos dig än hos mig men det kan ju bero på att jag har lite skugga i min trädgård och är så nära havet. Trevlig helg

  SvaraRadera
 10. Kan bara säga en sak: Ett hänfört "Uhmmmmm"!!!;-)

  SvaraRadera
 11. Knatten: Jag trivs inte om vårlökarna ska leta sig upp bland en massa fjorårsris... oftast rensar jag de viktigaste vårplanteringarna redan på hösten men vintern kom ju som bekant lite väl snabbt!

  Vild-rosen: Det går bara så otroiligt fort när det väl sätter igång. Jag skulle gärna vilja bromsa lite nu...

  Bea: Jag kan inte låta bli att le när du säger redan och jag som tycker det är ovanligt sent. Två blommor är en bra början.

  Carina: Flitigt vet jag inte om jag är emn trädgården är ju min avkoppling, min hobby och när man längtat hela långa vintern så går jag igång på alal cylindrar samtidigt!

  Nina: Gott!

  SvaraRadera
 12. Så mycket vackra vårbilder från din trädgård. Massor av växter du har i krukor, till försäljning?
  Växterna jag köpte av dig har överlevt vintern :=)
  kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 13. hej på dig!
  jisses va lökar du ahr i din trädgård! =) fint. jag fick hjärnsläpp när vi köpte huset för 6 år sedan å rensade bort mcket av d lökar som förra ägaren/tanten hade. dumt kan jag tycka nu...
  hoppas d är bra med dig annars. tittar in till dig ibland , d är inte alltid som jag i lämnar synliga spår...=)

  SvaraRadera
 14. Kullervilla: "fniss" Japp, massor av krukat till försäljning! Jag hoppas att vädrets makter är på min sida så jag kan ställa växter utanför butiken lagom till vårmarknaden d. 7 maj. Men det beror mycket på hur pass långt kona de är tills dess.

  Syren: Jag gjorde samma "miss" när vi bott här några år. Jag rensade bort ALLA gamla doftande Pingstliljor och de var hundratals! Men förra ägaen hade planterat den så dumt och jag visste inte hur/vad jag skulle göra för att få en förändring - min mamma blev galen när hon insåg att jag kastat bort varenda lök! Misstaget blev dyrt eftersom jag sedan fått köpa nya lökar igen =)
  Spår eller inte, du är välkommen hit oavsett / kram

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)