Drama Leaves

onsdag 13 april 2011

En dans på Rosor.. Glamouröst?

Att var egen företagare - många anser det vara "fint" Jag tänkte därför att jag en gång för alla skulle avliva denna myt - här har ni den, den nakna sanningen... Bilden visar min hall och på golvet här står mina sex par skor (jag försöker variera mellan olika, fotvänliga skor) Nästa bild visar dörren, den som jag ska ut genom för att kunna gå hem till kvällen. Dörren befinner sig bakom säcken och kartongerna. Den andra dörren leder in till min toalett och den BÖR man HELST kunna nå fram till under hela dagen (vilket inbland är omöjligt)
Rakt fram har ni mitt pentry med kylskåp, diskbänk och strömmen till den livsuppehållande kaffekokaren! Den smala remsa golvyta som skymtas är den yta som går att beträda just denna dag... (förra veckan)


Hrm... här ser ni kassadisken. Eller??? Iaf så är det här jag tråcklar mig in när jag ska ta betalt


Kunderna får ha visst överseende med trängseln i butiken såna här dagar... Här har jag trots allt lyckats samla ihop alla kartonger så att kunderna kan komma in OCh se det mesta som finns på hyllorna i butiken.


Just denna dag fick jag två oväntade leveranser. Först en halvpall efter lunch som jag tänkte att "den ska jag väl hinna få undan innan kvällen"


När det sen körde in en lastbil till på parkeringen framåt kvällen (ca 16.30) och jag insåg att han kom med en gigantisk pall till mig, då fick jag nästan panik. Hur i hela världen skulle jag ens hinna få in alla lådor i butiken? Samtidigt kom oväntat en säljare in som råkat få syn på min butik när han körde förbi... Behöver jag säga att jag fanns på plats TIDIGT nästa morgon för att röja plats så kunderna kunde komma in? (bilderna är från dagen därpå)

Så värst glamouröst eller fint vill jag inte påstå att det är någonstans. Inte heller någon dans på rosor. Tunga lyft, skitiga kartonger, man fastnar ofta med koftan i något och drar en maska eller två.


Den nakna sanningen är mer den att jag travar mig fram bland och på kartonger!


Men om ni visste vad jag trivs!!!


(imorgon hoppas jag kunna dela med mig av lite bilder från trädgården)

12 kommentarer:

 1. Det är nog skillnad när man gör det för sig själv! Som anställd är det jobbigt att ha det så (jag vet....). Ligger säkert mycket spännande i dom kartongerna. Kanske något mer du "måste" ta med dig hem ;-D /Anette

  SvaraRadera
 2. Åh! TACK för bilderna!
  Jag driver också egen butik och jaa... jag känner igen mig! Stundvis går det knappt att ta sig fram till kassadisken eller toaletten eller...
  Röjer och tänker att NU har jag snart koll på läget - och vade händer ?! JO! Ny leverans !!
  Ja, det är väl bra, för behöver man beställa hem mer så visar det ju på att man säljer =)
  Jag har en vision om att NÅGONGÅNG framöver kommer jag ha bättre struktur bakom disken, på lagret osv, DÅ kommer jag slippa såna här smala gångar att ta sig fram på...!!
  Lycka till bland dina lådor!

  SvaraRadera
 3. Anette: Det är en enorm skillnad på att göra det för sig själv! Mycket fint fanns i lådorna såklart... men jag har ju ingen inkomst just nu... så inget mer får följa med hem (korsar fingrarna bakom ryggen, det är väl bara en tidsfråga "asg")

  Handarbete/Pyssel: NEJ! Jag som inbillar mig att det blir bättre med tiden "skrattar"

  SvaraRadera
 4. Jo det stämmer, TB var tillhållet förr =)
  Nu var det längesedan jag skrev något i min trädgårdsblogg, men jag har tänkt spendera påsklovsveckan (då jag är ensam) i stugan vid växthusen, så då kanske det kan bli några foton och ett inlägg =)

  Jag har även en blogg på företaget http://stickapyssla.blogspot.com
  Varierar hur mycket jag uppdaterar den. Nu är det mycket med bokföring och trädgårdsjobb (jag är både anställd och driver eget) så då blir det inte så många inlägg...
  Har tänkt att jag skulle bestämma mig för någon dag i veckan som jag gör ett inlägg, så det händer något i bloggen eftersom jag tänkt mig den som marknadsföring.

  SvaraRadera
 5. Hehe...ja de flesta liv har nog sina baksidor..
  Igår såg jag en av mitt nya liv när jag rensade ogräs och krattade löv en hel dag i hällande regn..

  SvaraRadera
 6. Öppna paket som är så kul!!!! ;-) Lyckans ost!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 7. Det är väl det som är baksidan med att vara egen företagar, allt det där "slitet bakom disken", även om det måste vara roligt med eget, kan jag tro att det är jobbigt.

  Men hur kan du låta bli att ta med dig saker hem? Jisses.... jag hade haft hela butiken hemma hos mig ;) Fast du kan ju låna ting och när du tröttnat, kan du ställa tillbaka dem :)

  Hinner du med trädgården? Kan tro att det är mycket tid som läggs på butiken.

  Vårhälsningar Lotta 8`)

  SvaraRadera
 8. Ja, man måste nog kunna kavla upp armarna och arbeta hårt om man är egen - och det kan ju du har jag förstått! Du verkar ju inte "banga" för nånting..:o)
  Men jag förstår att det måste vara roligt att jobba åt/för sig själv! Du verkar ju sälja mycket också, eftersom det kommer hem så mycket nya varor! Kul!

  SvaraRadera
 9. Ja hualigen vad mycket jobb det är att vara egenföretagare. Men samtidigt så roligt!!! Spännade med alla dina kartonger!!!

  Kul att få se bilder från trädgården!!

  Ha det gott!
  kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 10. Halloj i kartongkaoset!
  Fnissade för mig själv när jag läste ditt inlägg... Jag har ju också eget företag, men jag jobbar hemifrån. Tänk dig vilket kaos det kan vara här!... det skulle vara väldans skönt med ett gårdshus så man kunde "gå till jobbet".
  Hoppas det går bra för dig!

  Visst är det härligt nu?!!! AHHHH VÅR!!!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 11. Tesa: Jag tycker nog att min baksida är bättre än din ändå "skrattar" Jag slipepr åtminstone bli blöt ;P

  Ruben: Du är välkommen att ge mig en hjälpande hand vid nästa storleverans ;P För visst är det julafton varje gång man får varor!

  Lotta: Slitigt förvisso men å andra sidan så är det ingen mer än jag själv som stälelr krav på hur mycket/vad jag ska göra och när! Att låna med hem var ju ingen dum idé =P Och vad det gäller trädgården så hinner jag ALLTID med den! Jag har ju 2 1/2 ledig dag varje vecka och kvällarna. Längre fram misstänker jag att jag hinner en trädgårdsrunda även innan jobbet - jag öppnar ju inte förrän 10 och har tio minuters gångväg hit.

  Rosor och ruiner: Vilken härlig kommentar att jag inte "bangar" för nå´t =) Men det ligger nog en del i det du säger, jag är ganska "orädd" för att ge mig på saker jag aldrig gjort tidigare. Det syns om inte annat på alla olika yrken jag provat på under årens lopp "skrattar"

  Trädgårdsflow: Det är ju det roliga som får en att göra det. Jag visste ju vad jag gav mig in på även om jag inte haft någon butik tidigare, maken är ju dessutom egen sedan länge. Det "sämsta" får väl vara att man inte får någon lön... än =)

  SvaraRadera
 12. Camilla: YES, våren är verkligen här! Jag gissar att du njuter minst lika mycket av den som ifjor?
  Jag skulle så gärna vilja haft butiken hemma istället! Men just nu är det inte läge för det men OM den dagen kommer då blir det med växtförsäljning i större skala och kanske en "visningsträdgård" på framsidan av huset...... nu drömmer jag mig visst bort igen "skrattar"
  I dagsläget går det förhållandevis bra. Man vill ju alltid att det ska gå ännu bättre men Rom byggdes ju inte på en dag!

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)