Drama Leaves

måndag 23 augusti 2010

I butiken idag

Äntligen! Så kom då den efterlängtade varuleveransen, eller rättare sagt hälften av den. Meningen var att det skulle komma två pallar idag men det visade sig att den andra pallen (förmodligen) förmodligen hamnat på en lastbil till Jönköping istället. När den kan tänkas dyka upp är var det ingen som kunde svara på idag. Men jag har haft att göra hela dagen ändå så jag klagar inte.

Om ni visste vad roligt det är!!! Jag har prickat av varor från beställningslistan (följesedeln sitter på den andra pallen) kontrollerat så att allt är helt och bestämt varje varas pris. Det är otroligt skönt att kunna göra allt detta i lugn och ro, framförhållning ... det tycker jag om =)

Ett litet smakprov på vad som fanns i kartongerna (om nu någon är intresserad av det?) Än är det bara uppackat, när alla varor väl är på plats ska de ställas iordning på ett bättre sätt.

Jag har även efterlyst en leverans som skulle kommit i början av förra veckan, det visade sig ha blivit något fel så min order hade inte kommit längre än till beställningskontoret - ups! Men nu fick de fart och på onsdag går varorna iväg.
Imorgon hoppas jag få ännu en pall eller två =) Men först ska jag bjuda en av "mina tillverkare" (får jag kalla dig så?) på frukostfrallor, jag försöker få in så mycket handgjort som möjligt i butiken.
Ha det gott tills vi hörs igen


24 kommentarer:

 1. Hej Gittan!
  Grattis till ditt nya företag! Du kommer att passa perfekt i det sammanhanget, med egenskaper som är säkert viktiga: Engagerad, vaken och framåtanda som du besitter och jag vill bara önska dig lycka till och hoppas du får en riktigt fin öppning och start.

  Ett fång rosor till dig Gittan!
  Kram / Bea

  SvaraRadera
 2. Kul att ta emot och prismärka varor - men ännu roligare att exponera! Ser fram emot att få se bilder här på det färdiga resultatet.
  (Och det där med pallar på vift är snarare regel än undantag bland speditörer. Men oftast dyker de upp, bara de inte tappat etiketten...)
  /Helen

  SvaraRadera
 3. Det ser såå fint ut... ocn allt ser väldigt smakfullt utvalt också..... Det blir lite att packa upp så där inför en öppning.... Det är ju typiskt att du bor så långt bort. Hade ju varit en stammis hos dig... lätt.... :-)

  Ser fram emot fler 'upp-packnings'-bilder.....

  Lycka till med leveranserna nu... så att de kommer när det är tänkt.... När är the grand opening?

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 4. Va spännande! Nu är du ju verkligen igång då.
  Hoppas de andra sakerna snart kommer till rätta.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Det är så spännande att se hur butiken växer fram. Egna tillverkare??? Vad kan det vara?
  Ha det gott
  annika

  SvaraRadera
 6. Klart vi är intresserade..;o) Jag ser flera saker jag skulle kunna tänka mig... synd att det är så långt till dig bara...

  SvaraRadera
 7. Så spännande...
  kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 8. Kan föreställa mig din glädje, så härligt att din dröm blev sann. Men som Bea skriver, du är ju rätt person till det, din företagsanda är så kraftig och äkta att du bara kan lyckas.
  Kram, Petra B.

  SvaraRadera
 9. Aha, var det den lastpallen någon ställde på vår garageinfart ;-D Ska jag skicka ned den igen.....Skämt åsido, får hoppas den vänder åter snarast, fst det är nog som du säger at det är skönt att det kommer lite i taget.
  Ha det så gott och stressa inte för mycket:-)
  /Anette

  SvaraRadera
 10. Bea: Tack för alla fina, värmande ord! Det ska nog gå bra bara folk får veta att jag finns där, det blir dessvärre inget utskick av flygblad som pplanerat eftersom registreringen av namn dröjer ovanligt länge, med det får gå ändå =)

  Helen: Att öppna alla kartonger är som julafton! Bäst av allt är att själv ha fått välja ut varenda liten vara =)

  Charlotte: Nio timmar med bil om du inte tar för många kisspauser - det är väl inte så långt! Fler bilder lär det garanterat bli, öppningsdagen däremot är det svårare att säga något om. Ringde Bolagsverket igår igen (gissa om de är trötta på mig) och nu har mitt ärende åtminstone kommit till en handläggare, det tog bara 5 veckor.

  Marina: JA!!!

  Annika: Jättefina betongföremål och handgjorda kort gör hon.

  Rosor och ruiner: Det optimala hade ju varit om alla vi trädgårdstokar bott nämre varann, eller hur? "skrattar" Du får semestra i Skåne nästa sommar och titta inom.

  Kullervilla: MYCKET SPÄNNANDE! Jag är som ett barn på julafton "sss"

  Petra: Tack, jag tror nog det ska gå bra.

  Anette: Aha, det var din make som "roffade åt sig" min pall! (visst var han inom lastbilsbranchen?) Här är det ingen stress, det får ta den tid det tar eftersom öppningsdagen ändå inte är spikad än. Det blir desto bättre om man tar det lilla lugna tror jag.

  SvaraRadera
 11. Kanske tur i oturen att du får en restpall så du hinner packa upp varorna i mindre organiserad kaos. sund bara på följesedeln. Men så spännande med butiken!!! Att få uppfylla sin dröm. Håller tummar och tår för att allt går bra OCH att jag är ledig så att man kanske kan få uppleva öppningsdagen då jag alltid missar roliga saker pga jobbet.
  Skickar massor av energikramar till dig!
  /Pella

  SvaraRadera
 12. Oj, vad roligt det verkar! Blir riktigt sugen:)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 13. Oj vad spännande det ska bli att komma och handla i din butik...ser ju ut att vara saker som kan vara i min smak. Har en liten gissning var den kommer att ligga så får se om jag har rätt :) Kram Camilla

  SvaraRadera
 14. oj vad häftigt med egen butik. Det är väl lite som julafton varje gång det kommer en leverans!

  SvaraRadera
 15. Sysslolös är det nog ingen risk att du blir.
  Lycka till och kram

  SvaraRadera
 16. Åhh så spännande!!!! LYCKA till!
  Linda

  SvaraRadera
 17. Möllebacken: Den saknade pallen kom idag och tur var väl det eftrsom det kommer en ny pall imorgon och ännu en på fredag - sysslolös lär jag då inte vara. Jag håller tummarna att öppningsdagen passar in i ditt schema, det blir kanske en mindre bloggträff där rent utav =)

  Madame C: Det är SÅ skoj!

  Camilla: Det hoppas jag du gör! Visst vet du var det är, mitt emot kommunhuset finns jag. Hur går det med ert nya boende?

  Njut i din trädgård: Här ärdet julafton hela veckan - bättre kan det knappast bli!

  mammi: Nej, det är väl ingen risk.

  Linda: Tusen tack! Kanske kan det locka ner dig till mina breddgrader "blink"

  SvaraRadera
 18. Ja, det går jättebra! Du får kalla mig vad du vill så länge du är nöjd med det jag gör:)
  Tack för goda frallor och för trevligt sällskap. Har nu hunnit göra lite kort, både stora och små till dig.

  Lycka till med alla varor. Jag tittar in en dag.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 19. Så kul att du är igång!

  SvaraRadera
 20. Wow...så spännande det måste vara....när ska du öppna?

  SvaraRadera
 21. Hej!
  Svar på din komm. hos mig: Jo, en före och efter bild har jag tänkt visa, men det var sååå grått igår och inget vidare fotoväder.
  Ha en bra dag! /Bea

  SvaraRadera
 22. hej Gittan

  Gud vad roligt att få ha en egen affär och som du skriver välja allting själv.
  Jag skulle kunna bli praktikant hos dig :o)
  Älskar att sälja till hugade spekulanter. Jag har ingen vana men det brukar gå bra på plantmarknaden. :o)
  Det kommer att gå fantastiskt bra för dig för du är en riktigt positiv person och en arbetsmyra med många fina ideer.

  En bukett sensommarblommor till dig från mig och ett STORT LYCKA TILL.

  Gunilla

  SvaraRadera
 23. :) Ja då gissade jag rätt...har ju sett att där e papper för fönsterna där.
  Det går kanon med vårt hus. Har tänkt uppdatera min blogg flera gånger men haft en massa annat att pyssla med. Är ju så härligt att kunna vara ute i trädgården och dona om kvällarna och helgerna! Men nu har jag fått ganska så bra fason på trädgården (var ju lite misskött innan) och det mesta invändigt. Ska bara ha tag i en hantverkare till att fixa badrummet också. Kram

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)