Drama Leaves

söndag 29 augusti 2010

16 olika sorter Alunrot

Det är allt lite tålamodsprövande att öppna en ny butik. Men jag klagar inte!

Jag hade inte förväntat mig någon dans på rosor men å andra sidan hade jag inte heller förväntat mig detta...
Om min trädgårds diamanter varit lika värdefulla, i pengar mätt, som riktiga sådana hade det inte varit några problem med tanke på allt regn vi fått =)
Om alla leverantörer varit lika underbara som vissa är så hade det underlättat massor! Gissa om man blir förvånad när man blivit lovad och därför väntar sig en STOR leverans, dvs. en till två pallar, och får sex mindre kartonger!

Då gäller det att försöka se ljust på det hela ändå

Jag hoppas kunna öppna den 11 September men som det ser ut nu får jag nog svårt att hinna fylla hyllorna tills dess... Och jag tänker INTE öppna utan välfyllda hyllor!!!
Samtidigt finns hoppet där (som Ricinens frön i kapseln) om att den kommande veckan ska visa sig vara lite mer tillmötesgående...
Tog en runda med kameran i förmiddags för att kunna visa mina Alunrotsplantor.

Den första jag köpte av dem alla är en riktigt favorit och den som kantar gången från entrén . En röd/grön (mycket beroende på ljuset) namnlös sort köpt som Höstfägring för ganska många år sedan.

' Green Spice'

'Regina'

' Citronella'

'Caramel' men det ser det inte riktigt ut att vara...
Fjorårets 'Carmel' har nämligen tittat upp om än i världigt litet format och bladen på den översta bilden har som ni ser inte alls samma runda form som den här.
'Sugar Frosting'

'Licorice'

'Lime Ricky'

'Creme Brulé'


Och ett nyförvärv som jag glömt namnet på (får återkomma med det när jag kikat på etiketten)

'Frosted Violett'

'Cascade Dawn'

'Sothern Comfort'


Och till sist den nya namnlösa gammelrosa godingen =)


'Palace purple' (som nog är den vanligaste av de rödbladiga) finns här också i ett litet, tanigt exemplar som inte vill trivas oavsett var jag planterar den. Men den lever (glömde fota den lille stackaren)
Några som förra vintern gjorde slut på och som jag inte hunnit hitta ersättare för är:
 • 'Strawberry Swirl'
 • 'Peach Pie'

Det var nog alla... Inte visste jag att det var så många olika!


11 kommentarer:

 1. Oj finns det så många olika...
  Trist med dåligt bemötande tycker inte det finns någon anledning att vara otrevlig utan snarare tvärt om alla blir glada (eller mindre arga) av ett leende och vänligt ord.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Vilken rikedom! Härligt med så många sorter. Jag vill verkligen ha fler, har bara 6 st tror jag. Nej, bättring skall det bli!

  SvaraRadera
 3. Vilka underbara växter. Det där med otrevligt bemötande, får man faktiskt utstå ibland. Vet av egen erfarenhet. För nåt år sen skulle jag få en julleverans till den 1 nov. Den 23:e dec, får jag besked att det skulle levereras samma dag. Glöm det sa jag, löser inte ut det. Efter alla dess år har jag lärt mig att INTE finna mig i negativa bemötande.
  Hoppas det löser sig snarast
  Kram

  SvaraRadera
 4. Oh, what do you feed to your beautiful, healthy Heuchera?

  SvaraRadera
 5. Oh så läckra Heucheror!!!

  SvaraRadera
 6. Där ligger man i lä...jag har tre olika ;) varav Green Spice är favoriten.
  Hoppas dina leveranser dyker upp snart...

  SvaraRadera
 7. 16 sorter jag tror jag svimmar. Det är fler än vad han hade på Sofiero!
  Hoppas det flyter på som skall i veckan.
  Annika

  SvaraRadera
 8. Så spännande det låter men lite pirrigt kan jag tänka.. *ler*.. håller alla tår o fingrar att allt kommer som du vill i hyfsade kvantiteter då.. =). Din Caramel den lilla har jag nog också.. se här: http://moasgarden.blogspot.com/search/label/-%20Heuchera, vet inte om jag har fel namn för jag hade både en som hette caramel och en marmelad lite lika i färgerna.. jag trodde min var 'marmelad' men jag kan ha fel, kolla gärna upp för det är kul att veta. Min 'Green Envy är normalhöjd.. 60-70 tror jag men liten i omfång. Flyttade den förra våren och det gillade den inte men jag är glad att den överlevt vintern vilket inte två andra enchinaceor gjorde som jag köpte förra hösten. Morr.. letade igår men hittade dem inte. Ha en bra vecka.. Monica

  SvaraRadera
 9. Oj..... såå många.... Imponerande!!! Jag trodde jag hade många sorter... men efter att ha sett din sortlista känns mina ganska futtiga... Har kanske ett tiotal sorter, men desto fler exemplar, framförallt av just Palace purple.... Men visst har man lite habegär konstant efter en ny alunrot. Har du sett den nya sorten som är helt rosa förresten (och då menar jag ROSA....)?

  Kom på att jag måste lägga till mig som följare på din butiksblogg också...

  Tack, jag tar gärna ett bra recept på must. Det är faktiskt must jag är mest peppad på att göra. Fast jag har aldrig gjort det förut.... Så maila mig gärna ditt recept - kul! Jag är väldigt tacksam för alla våra äpplen... men när det konstant börjar ligga mängder på gräsmattan som man samlar ihop varje dag... blir man lite less till slut... eller egentligen får man dåligt samvete för att man inte tar hand om dem också.....

  Nu ska jag gå in på Hemtrevligt ute och inne....

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 10. Wow!!!

  16 sorter!

  Är det något man kan blanda helt galet så är det alunrot tycker jag - så himla vackert!

  SvaraRadera
 11. Milla: Det finns ännu fler! Jag skrev kanske dumt, jag blev inte otrevligt bemött utan kände mig "bara" så lurad över de få varor jag fick när de gett sken av att allt skulle finnas med i lev.

  Rosor och ruiner: Jag visste inte att jag hade SÅ många olika! Fler lär de förhoppningsvis bli här också för de är mina absoluta favoritperenner.

  Mammi: Jag blev inte otrevligt bemött bara oerhört besviken över de få varor de behagade leverera. Men de slipper ha mig som kund i framtiden!

  Tatyana: My garden i filled with fat clay and they seems to like that =)

  Nina: Det finns verkligen massor av sorter att välja mellan.

  AnnCharlotte: Det är ju en början. Jag har också haft tre "skrattar"

  Annika: Jag kan inte motstå dem! De passar ju så fint ihop med alla växter, är superfina att plantera i grupp i blandade färger och dessutom (oftast) vintergröna. En mer tacksam växt får man nog leta efter.

  Moa: Det finns en uppsjö av snygga Heucheror och många av dem påminner om va´rann i färgen men då skiljer ofta formen på bladen. Marmelade har jag inte men du borde kanske kunna reda ut vilken det är med hjälp av google-bilder.

  Charlotte: Nej den rosa har jag missat och den kommer nog aldrig att få flytta in i min trädgård heller eftersom den inte passar in i min färgskala. Men du ser att jag skrev nog "hihi" man ska aldrig säga aldrig för man är ju inte sämre än att man kan ångra sig =) Jag letar fram receptet och skickar det till dig / kram

  Njut i din trädgård: Precis!Det rä nog därför jag gillar den så mycket, passat till allt och gör sig även fint på egen hand.

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)