Drama Leaves

torsdag 12 augusti 2010

Det känns lite trist...

Jag saknar min dator! Ja, jag saknar min dator jättemycket!!!

Det positiva med datorhaveriet är att den inte hade fått virus. Den hade överhettat i en kombination av sommarhettan och mitt flitiga anv. för att fixa allt inför företagsstarten och ett "medfött fel" i form av en komponent som inte fungerade.

Nu har den rest till Siba för att vila upp sig och där har de fått stränga order om att INTE RÖRA HÅRDDISKEN!!! Vi vet ju redan att det inte är hårddisken det är fel på och pillar de inte med den så finna allt kvar i datorn. Jag vågar dock inte lita på att det blir så - men jag hoppas det innerligt!!!

Trist att blogga när man inte kan visa några bilder...

Trist att fotografera i trädgården när man inte kan visa bilderna...

Trist känns även trädgården. Trädgårdslusten vill inte riktigt infinna sig för tillfället...

Planteringarna känns tråkiga...

Jag har idétorka...

Och jag får tvinga mig till att ta itu med de mest väsentliga delarna därute...

I grund och botten handlar det nog egentligen inte om att det är trist, jag är bara lite slut i systemet!

Hjärnan har gått varm, kanske är den överhettad den med?

Vila behöver den iaf. Och eftersom alla förberedelser är gjorda för att kunna öppna butiken så ska den få vila från alla tankar på beställningar, försäkringar, inredningsdetaljer...

Idag ska jag var ute hela dagen, om det blir något uträttat... spelar mindre roll. Vem vet, jag överraskar kanske världen med att sätta mig i en solstol.
Nej visst nej, vi har ju inga solstolar (vad ska vi med dom till?)
Men en Brasse-stol ska jag nog kunna gräva fram ur gömmorna i garaget OM jag nu skulle känna för att "bara vara" en stund. Sannolikheten för att det ska inträffa är ju som ni vet ganska minimal, men man ska aldrig säga aldrig.

Huvudet ska vila och sen kan kroppen jobba om den känner för det =)

Tills vi hörs igen önskar jag er allt gott
Kram gittan

Jag vill bara tillägga att humöret är det inget fel på och jag mår förbaskat bra! Jag älskar Livet, det är så härligt och sommaren är här - bättre kan det knappast bli! "Gnället" ovan om allt som känns trist ska ni ta med en klackspark för vad spelar det egentligen för roll? Det vänder igen när huvet repat sig =)

15 kommentarer:

 1. Att bara vara är inte helt lätt...med omvärlden som pockar på.
  Hoppas du får en skön dag ute...
  Jag kan känna ett lugn ute i trädgården nu...allt har växt och blommat för året, inte så mycket att se fram emot liksom, utan det är bara vissnandet som väntar och då känns det skönt att bara ta det lugn utan stress och längtan.

  SvaraRadera
 2. Just det! Sätt dig och ta det lugnt ett tag! Hjälper inte det blir det nog Siba för din del också!!! ;-)
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 3. Jo, ibland kan man nog bli lite överhettad! Även jag känner av det ibland fast jag är hemma för det mesta ;-) Men jag förstår att det är tråkigt utan dator. Här är som vanligt vid den här tiden på året. Lite höstvibbar, lite trädgårdströtthet och trött på det eviga regnandet. Till och med uppe hos mig på berget är det översvämning på sina ställen. Då har det regnat mycket........men det är ju bara i-landsproblem och man får vara tacksam för att man bor där man bor!
  Ha det så gott och vila på! /kram Anette

  SvaraRadera
 4. Hej Gittan!
  Kanske måste du tvinga dig att ta det lite lugnt nu? Ibland måste i varje fall jag göra det fastän att jag tycker så mycket om att "göra saker" i mitt jobb...
  BIldtips som du kanske redan prövat: Jag har ett litet instick i min dator där jag bara för in mitt digitala kort från kameran, har din lånedator detta så kan du kanske fortsätta lägga ut bilder...
  Ha det gott! H.

  SvaraRadera
 5. Usch ja vilken trist mardröm,,att datorn blir överhettad,,den är ju liksom ett måste,,

  Att slå sig ner i en Brasse stol det är gott, vi köpte faktiskt fyra nya ifjor och har använt dem en del i sommar,,det är ju lite svårt att sitta stilla men man måste tvinga sig själv i bland..
  tror jag!
  Ha det gott och hoppas du snart kan lägga in bilder igen
  kram Monica

  SvaraRadera
 6. Hej Gittan!

  Ibland tar orken slut helt enkelt.... Och som du säger behöver det inte innebära att man är 'deppad' eller så. Utan man har slut på bränsle som får massa konsekvenser som förvisso kan få en att tro att man nere.

  Ja, dataproblem är inte kul alls.... Usch... men håll ut!!! Visst är det tråkigt att inte kunna visa bilder... men du får ju snart tillbaka din dator.... När jag fick mina problem trodde jag att jag kanske skulle behöva lämna blogspot.... och kanske lägga ner helt.... Nä, fortsätt du att göra dina hälsningar utan bilder tills datorn är lagad.... Vi vill ju höra hur du har det förstår du väl!!!!

  Skickar här stärkande kramar till dig!
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 7. Å tack sååå jättemycket förresten för erbjudandet om stockrosorna!!!

  SvaraRadera
 8. AnnCharlotte: Du känner ett lugn, jag känner mer att jag inte fått gjort ett skvatt av det jag velat göra i sommar. Men det har ju sin naturliga förklaring och planerna hinner förmodligen utvecklas till det bättre tills våren är här igen. Bara vissnandet kvar... nä det får allt lugna sig lite (jag gillar ju inte vinterhalvåret alls!) Efter den långa vintern vi hade senast så är vi minsann värda en hejdundrande vacker och varm höst i år!

  Ruben: Det funkade inte! Tog en runda med kameran och njöt av lugnet sen ringde mitt orosmoment till storebror "skrattar" och störde! Han befann sig i krokarna och ville (såklart) se butikslokalen. Därefter blev det gräsklippning för min del och sen fick jag tag i en sekatör och grensågen - vila för huvudet hade det nog varit iofs om jag inte haft sån jädra huvudvärk.

  Anette: Om du visste hur många timmar/dagar jag tillbringat på kontoret vid makens dator för att få ihop beställningarna till butiken. Inte är det konstigt att huvudet är mer eller mindre ur funktion då =) Men nu är det gjort och det känns riktigt skönt. Så ni har fått vanligt mycket regn! Vi har haft ovanligt torrt. Detta är första året sedan vi flyttade hit -92 som gräsmattan gulnat av torka. Men det räckte med de 30 mm regn vi fick häromdagen - nu är den lika grön och tjock som vanligt igen.

  Hillevissan: Jag borde kanske det, men det är så tråkigt att inte göra något... det kryper liksom i hela kroppen då... och då letar jag ursäkter dvs. saker som bara "måste" göras just nu =) Idag var jag bara tvungen att klippa gräsmattan, vilket är det tråkigaste jag vet. Brasse fick stå kvar i garaget. Tackar för tipset. Men jag hittar inget hål i makens dator som minneskortet passar i - får nog fråga maken när han kommer hem!

  monica: Den havererad vid helt fel tillfälle! Jag har ju alla dokument till butiken i min dator + alla mina familjebilder. Det blev ingen träff med Brasse idag heller. Gräsklipparen, grensågen och sekatören anv. jag istället.

  Charlotte: Hjärnan har gått på högvarv en längre tid. Det har varit så mycket att tänka på inför butiks-starten och hela tiden jag kommit på nya problem som måste lösas. Igår när jag lagt den sista beställningen så var det en enorm lättnad - huvudet däremot var mestadels i kaos! Det känns hemskt när man känner det som om man inte kan tänka längre eller inte hittar de enklaste ord när man ska förklara något - totalt hjärnsläpp! Men det brukar repa sig ganska snabbt igen som väl är. Ang. stockrosorna så gör jag det med glädje =)

  SvaraRadera
 9. Tack för ditt tips om ogräset. Är borttaget och förpassat till en tunna som vi eldar skräp i. Där den har varit och jag varit generös med "gift" hoppas det räcker.
  En "kul" grej ang Siba, när min dator var för rep. Får ett SMS "Gå in på WWW.... för att få veta mer om din dator". Ringde till dem och frågade hur jag skulle göra, eftersom datorn fanns hos dem ? Använd en annan dator svarar en snorkig tjej. Men jag har bara en enda sa jag. Ta nån på jobbet fortsatte hon. Jag förklarade lugn och sakligt, att det faktiskt finns folk som inte arbetyar, t ex pensionärer. Ett ögonblick så skall jag kolla, sa hon och kopplade bort samtalet. Ringde till Ninne, kan du gå in på WWW.... för att se vad där står. Där stod kort och gott. Datorn är åtgärdad och finns i affären !!!! Själv tycker jag det varit lämpligare att skicka ett meddelande "datorn är klar, finns i affären" men det är väl stenålders !!
  Kram

  SvaraRadera
 10. Men hörru, du vet väl att din hjärna kan överhettas lixom din dator. Men hjärnan kan inte åka på semester till Siba=). Ta det lite lugnt nu så du orkar med ditt livsverk när det är dax.

  Ha det gott i brassestolen. /Knatten inte inloggad

  SvaraRadera
 11. Hoppas att datorn snart är hos dig igen och att allt annat går som du vill.

  Kram!

  SvaraRadera
 12. Hej, har tänkt på dig, undrat hur det går med de nya planerna. Hoppas att du kan ta det lungt lite ibland trots att det är roligt. Tråkigt med datorn. Hoppas du får en fin dag/Gela

  SvaraRadera
 13. Kram och hoppas datorn snart är fixad!

  SvaraRadera
 14. Jag saknar också din dator eftersom fina bilder uteblir! Men kanske är det meningen att du ska ta en paus och vila lite istället! Ta det lugnt så återkommer lusten ska du se!

  kram louise

  SvaraRadera
 15. Hej gittan
  ser att du har data problem, hoppas de löser sig...
  Har du fullt upp med butiken, väntar med spänning på öppningen
  kramiz//kullervilla

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)