Drama Leaves

torsdag 23 april 2009

Plantshopping

Jag mår faktiskt inte så bra! Det är tråkigt, ensamt och jag börjar känna mig ganska rastlös. Det är tufft att vara arbetslös när man är van att vara omgiven av människor. Och att ha någon att prata med under dagarna. Jag har alltid jobbat deltid och tyckt att mina ensamma, lediga dagar varit så sköna. All tid för mig själv och ingen som "stör" oavsett vad jag valt att göra just då - nu är det inte alls samma sak!Imorgon fyller maken år, han är mitt livs kärlek! Presenten köptes för flera månader sedan och idag beslutade jag mig för att åka och köpa en stor bukett rosor åt honom. Det blev 20 röda, 10 vita och en bunt poppel? (jag som kallat dem för eukalyptos)


Accually I dont feeel so good! It's bourring, lonely and I'm beggining to feel very restless. It's hard being unemployed when your uset to have people around you and someone to talk to. I've always worked part time and thought that it's great to be home alone. All time by myself... nobody who interubs when I'm doing what ever I want to do at the moment - now it's not the same at all!


Tomorrow It's the Carpenters birthday, he's the love of my life! I bought his present a couple of months ago and today Idesided to by him a large bouquet roses. So I went to the shopping area.


Sex krukor Afrikansk Marguerit, Osteruspernum till blomlådorna utanför köksföntret.
Six Osteruspernum to be planted outside the kitchenwindow

En kruka
One

och två
and two

en
oneAlla växter som maken tycker om och som jag tänker plantera där han ser dem när han går till och från jobbet.
Förutom dom så kunde jag inte motstå denna underbara Backippa! Vi har inga sippor sedan tidigare eftersom jag inte tror att de klarar sig i vår jord. Men jag måste bara prova!
All these are plants that my husband really likes and I'll plant them where he will see them when he goes to work.
Besides them I could not resist this sweet Pustilla! We haven't got any Pustillas since I don't think they will survive in our garden, but I have to atleast try!

Now I'll hurry out to put them in the ground before I'm going Bowling.
Nu ska jag skynda mig ut och stoppa allt i jorden innan jag ska iväg och bowla.

18 kommentarer:

 1. De där har jag också kallat eukalyptus......alltid lär man sig nåt nytt! Vilken perfekt make du har som blir glad för blommor......undrar vad min skulle säga om han fick det om en månad *ler*. /kram Anette

  SvaraRadera
 2. Härligt tänkt att plantera det så maken ser det.
  Jag blir lite orolig när du skriver hur du känner nu. Ska jag också känna så? Jag som älskar att vara hemma för mig själv, men visst måste det finnas en gräns för den ljuva ensamheten. Särskilt när den inte är självvald kan jag tro. Ingen idé att ta ut något i förskott, du o jag får väl hitta på något om inte annat....
  Jag ahr ju Ronja som ska ha sina rundor och sen får jag väl göra upp några andra rutiner också kanske.
  De där bladen har jag också kallat eukalyptos!
  Ha det så bra! Kram!

  (Så märkligt det ändå är att det kna kännas som att man känner varandra så på riktigt! Vi har ju visserligen träffats men ändå bara två gånger. )

  SvaraRadera
 3. Du är väl med i en trädgårdsförening, då träffar man massa likasinnade., finns på varje ort: http://www.tradgardsamatorerna.nu/

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Hi, hi..du måste nog vara världens bästa fru som tänker på maken när du skall placera blommor i rabatten.
  Vilka fina växtval du gjort. Aklejan var så vacker och det är en växt som får allt mera utrymme hos mig också.

  Trist att gå arbetslös och känna sig lessen att inte ha ngn att dela vardagstänket med förutom familjen förstås, men det är inte detsamma.
  Hoppas att det ordnar sig! Kram / Bea

  PS Det var jag som tog bort komm. ovan pga ett språkfel i texten :)

  SvaraRadera
 6. Sv: Systrarna Grenes affär ligger mittemot Triangeln i Malmö.
  Tyvärr har vi inga barn, har kämpat i över 5 år för att få några :-(

  Förstår precis hur du känner dig. Det e den socialabiten man saknar mest med att inte ha ett jobb och rutinerna.

  Vilka underbara blommor du har köpt till maken!

  SvaraRadera
 7. Men du, ÄR det inte eucalyptus?
  Det trodde jag. Även doften är ju eucalyptus..
  Jag bildgooglade på poppel och de är ju helt annorlunda..?
  Hur som helst, jag älskar lupiner och de du köpt är jätteläckra.
  Var rädd om dig. Kram, Wi

  SvaraRadera
 8. Det kan vara skönt med ensamheten, när den inte är påtvingad, vill säga. Så fint du skriver om att plantera till din make, jag tror att han kommer att älska det du köpt och planterat!!
  Varma Kramar/Veronica

  SvaraRadera
 9. Jag tror att din trädgård kommer att slå alla tidigare rekord i år med alla vackra blommor du ska plantera. Och murrabatten är jag väldigt spänd på att se i flor. /Ruben

  SvaraRadera
 10. Anette: Jag var tvungen att se efter en gång till, men det står storbladig poppel på den omslutande plasten. Maken min uppskattar verklgien både blommor och trädgård. När barnen var små var det han som skötte trädgården, numera är det "ombytta roller" Han gilar det fortfarande men med företag och en egen ganska tidskrävande hobby så hinner han inte så mycket som han vill. Däremot bollar jag trädgrdsideérmed honom och det är ofta han som föreslår en tur till plantskolor som ligger lite längre bort (tex Rångedala) Klart han ska ha det fint vid "sin ingång" =)

  Marina: Jag hoppas du slipper den känslan. Just nu är det motigt för min del även om jag försöker att inte "gnälla" för familjen utan verka som vanligt så mycket det går. Det blir däremot inte mycket gjort under dagarna. Jag har ju inte någon ledighet att längta eler se fram emot längre, alla dagar är ganska lika. Men det är bara att kämpa på! Det hade varit skoj att hitta på något tillsammans. Precis som du säger det känns som om man känner vaarndra trots våra få träffar IRL.

  Hannele: nej, det finns dåligt med tid för fler kvällsaktiviteter.

  Bea: Det ordnar sig säker tmed tiden även om det just nu känns tungt. Maken är verkligen värd varenda blomma. Han är ofta den som föreslår en tur till Plantskolor som ligger lite längre bort eller säger: köp det du vill ha. Då måste man ju tänka på honom när man planterar =)

  Cornelia: Tack, då får jag kika in där när jag hälsar på dottern nästa gång. Henne kan jga säkert locka med dit in "fniss" Ge inte upp! Jag har släktingar som fick kämpa länge för sina barn, idag har de två, visserligen med många års mellanrum men dock. Hoppas det går vägen även för er.

  Wicke: Lupiner och Aklejor gillas även av mig, men maken tycker nog ännu mer om dem så det passade perfekt.

  Veronica: Helt rätt. Man vill gärna välja ensamheten själv, då är den underbar. Maken blev jätteglad över att jag tänkt så på honom. Skoj att det uppskattades (fast det räknade jag med)

  Ruben: Haha, kanske det! Men det finns fortfarande massor kvar att göra och ett flertal skamfläckar lite varstans =) Murrabatten kommer du att få se massor av framöver. Jag hoppas bara att planteringen blir lika fin i verkligheten som den är i min tanke. Det är en stor yta att få till. Men skulle det inte bli det så är det ju inte första (eller sista) gången man får flytta växter

  SvaraRadera
 11. Det blev att jag svarade Gunilla istället för dig,
  så det kan bli ;-
  Vi köpte från Fransen i Holland.
  http://www.hostaparadise.com/
  Eftersom vi var många kunde vi handla en del till grossistpriser.
  Antar att det var erfarenheten, vi skickade efter 2007, utbudet, de fina plantorna och priset som var avgörande.
  Tror att vi alla känner oss helnöjda.
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 12. Känner igen den ensamhetskänslan alltför väl. Första veckorna var det skönt att vara hemma själv och kunna ta sovmorgon och passa på att göra sånt man inte har tid för annars. Men nu efter snart 3 mån e man ganska trött på det. Hoppas verkligen att jag får nån av de jobben jag varit på intervju för...e såå jobbigt att gå i ovisshet och bara vänta på att de ska ringa. Vad fina blommor du köpte till maken - vilken lyx att ah en make som gillar blommor. Jag har gett sambon rosor en gång men det gör jag inte om :)
  Ha en skön lördag! Kram Camilla
  (Och tack för tipset om spaljéer förresten)

  SvaraRadera
 13. Känner med dig... och alla som drabbas av arbetslöshet. Ensamhet är skönt- ibland... men inte hela tiden!
  Hoppas den där bowlingstunden innebär lite mysig vänsamvaro...?
  Glad också att du har en kär make att älska- och att skämma bort med fina växter!!!;-)
  Här kommer en hel bunt kramar till dig också!!

  SvaraRadera
 14. Mmm...vet hur du känner..har ju många års erfarenhet av att gå här hemma och "trö" för mig själv..
  Man blir lite lappsjuk ibland...hoppas du kommer in på utbildningen så du får lite sällskap av dessutom likasinnade om dagarna...det är nog delvis det jag är ute efter om jag ska vara ärlig...Är lite trött på att mest umgås med bonnegubbar...

  SvaraRadera
 15. Jag hoppas att du kan glädja dig åt alla fina blommor du köpt. Sen ordnar det sig säkert. Just nu har du ju jobb med alla planteringarna. kram Anita

  SvaraRadera
 16. Förstår hur du känner dig.
  Självvald ensamhet är något helt annat. Hoppas att du kan finna någon form av ro trots eländet.
  Tur att du har trädgården.
  själv blev jag sjuk och kunde inte gå tillbaka till jobbet och det var inte så kul. Tack vare trädgården kom jag tillbaka till arbetslivet men inte som förskollärare utan det jag för idag.
  Njut av din trädgård och ge dig små upg tex fota alla dina växter och gör en liten katalog.
  Ha det så bra du kan
  Annika

  SvaraRadera
 17. Glädjekällan: Tack! Där måste jag kika in =)

  Camilla: Jag som alltod varit hemma med barnen utan problem med sysselsättning eller tristess hade absolut inte förväntat mig detta. Men det löser sig nog för oss båda. Vi får bara ha lite tålamod =P


  NinaH: Oh ja, bowlingen är väldigt trevlig. Speciellt med tanke på att jag spelar tillsammans med ett härligt gäng undomar! Kan du tänka dig =P

  Tesa: Jag tror att omställningen blev lite häftig. Från att ha pluggat "dygnet runt" till att göra "ingenting" Du förstår säkert hur jag menar

  Ormbunke: Just nu har jag egentligen väldigt fullt uppmed växterna, men lusten att göra det... infinner sig inte. När övriga familjen kommer hem då blir det fart på mig däremot

  Annika: Tack för tipset. En fotokatalog var en bra ide´!

  SvaraRadera
 18. Hi Gittan, a very happy birthday to the Carpenter! You are good and loving wife to provide him with the flowers that he loves. My best wishes to you both. :-)
  Frances

  SvaraRadera

Till er som skriver ett par rader vill jag bara säga att det gör mig så glad, och jag besvarar oftast dem alla!
Har du ingen egen blogg, klicka i Anonym så går det bra att lämna en kommentar ändå =)